Otopeni 2,3 milioane de măști medicale neconforme, respinse la Vamă

  • ​Astfel, toată cantitatea de măști medicale ce a fost respinsă la import și nu a primit permisiunea de punere pe piață în România.

Cinci loturi de marfă cu 2,3 milioane de măști medicale neconforme cu standardele în vigoare au fost redirecționate în afara teritoriul UE de către funcționarii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Otopeni Călători.

În contextul actual generat de pandemia COVID-19 și ținând cont de responsabilitățile pe care autoritatea vamală le are în domeniul asigurării siguranței și securității cetățenilor României și ai UE, cinci loturi de marfă cu origine China sosite în Aeroportul Henri Coandă, (în total 2,3 milioane bucăți măști medicale) având ca destinatari societăți comerciale cu sediul în România, au fost supuse controlului vamal, ca urmare a analizei de risc efectuată de funcționarii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Otopeni Călători.

În desfășurarea controlului, funcționarii vamali au colaborat cu autoritățile responsabile din România cu punerea pe piață a acestui tip de marfă, respectiv Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale precum și cu Inspecția Muncii, și nu au permis eliberarea din vamă a acestor dispozitive medicale care nu îndeplineau cerințele și standardele în vigoare privind calitatea, etichetarea și conformitatea.

Astfel, toată cantitatea de măști medicale ce a fost respinsă la import și nu a primit permisiunea de punere pe piață în România, a fost redirecționată în afara teritoriului UE, iar autoritatea vamală a dispus măsurile necesare asigurării supravegherii vamale până la părăsirea acestui teritoriu, inclusiv în cooperare cu administrația vamală din Bulgaria.

Ținând cont că la nivel european autoritățile vamale din statele membre UE sunt responsabile în primul rând de supravegherea comerțului internațional al Uniunii, acest gen de măsuri vor fi și pe viitor instituite de autoritatea vamală din România, în cooperare strânsă cu alte autorități de aplicare a legii, cu scopul de a garanta securitatea și siguranța Uniunii și a rezidenților acesteia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Techirghiol cumpără pentru unitățile de învățământ preuniversitar echipamente și dispozitive medicale de protecție anti-Covid-19 (DOCUMENT)

05 Feb 2023 1317

Contract semnat de Spitalul Județean Constanța cu o firmă care a cumpărat măști pentru Unifarm în pandemia COVID-19 (DOCUMENT)

05 Dec 2022 2292

Orașul Hârșova cumpără măști de protecție pentru copii și adulți și soluții dezinfectante

29 Oct 2022 1587

Primăria Constanța organizează o licitație pentru echipamente de protecție împotrivă SARS-CoV-2 pentru școli, grădinițe și licee. Valoarea estimată este de peste 6 milioane lei

26 Jan 2022 1602

Dosar penal după un contract cu trei milioane de măști medicale. Ce spun procurorii

04 Feb 2021 1323

MApN Misiune de transport aerian în Italia. 90 de mii de măști au ajuns la Milano

25 Apr 2020 2436

Ministerul Sănătății și Compania Unifarm SA continuă aprovizionarea cu echipamente medicale și materiale sanitare

07 Apr 2020 1202

Coronavirus. Sfaturi utile Cum să punem, să purtăm, să dăm jos și să aruncăm o mască medicală

31 Mar 2020 1859

O fabrică din Sibiu a început să producă măști medicale

18 Mar 2020 1931

Consiliul Concurenţei investighează scumpirea exagerată a măștilor medicale

25 Feb 2020 1615