Pacient, declarat mort din greșeală la Spitalul Județean Constanța. A fost înființată o comisie de cercetare administrativ – disciplinară (video)

Situaţie de necrezut la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Una dintre asistente ar fi inversat foile pacienţilor. În urma acestei erori, o familie ar fi fost anunţată că le-a decedat ruda. În realitate, murise un alt pacient.
 
Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, dr. Cătălin Grasa, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că a fost declanşată o anchetă. Se caută răspuns, printre altele, la întrebările de ce nu a fost respectat protocolul şi care sunt toate persoanele implicate.
 
Astăzi, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost înființată o comisie de cercetare administrativ – disciplinară în cazul situației pacientului Nicoale Mincu, de 87 de ani, internat în secția Medicală 2, aflat în monitorizare la ATI. Concluziile vor fi făcute publice în cel mai scurt timp.
 
Fiica pacientului Nicolae Mincu, Mihaela, spune că a fost emis certificatul de deces al tatălui ei.


 

„A fost emis certificatul de deces, dar ieri, la Casa Căsătoriilor, s-a rezolvat și această problemă. Eu nu stau să alerg în instanță, să aștept 30 de zile să se emită un nou buletin pentru tata. La Casa Căsătoriilor eu le-am spus că l-am adus pe tata viu și l-am scos mort pe hârtie. Este îngrijorător. Viața bate filmul”, a explicat Mihaela Mincu.

 
Mihnea Avram, șeful comisiei administrativ disciplinare din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a precizat că este o situație foarte gravă și că sancțiunile pot ajunge și până la desfacerea contractului de muncă.

 

 „A fost o situație foarte jenantă pentru spital, foarte gravă din punct de vedere disciplinar. S-a petrecut această confuzie regretabilă. Am pornit imediat o anchetă administrativă iar sancțiunile pot ajunge și până la desfacerea contractului de muncă, în principiu”, a declarat Mihnea Avram.

 
Mihaela Mincu şi-a internat tatăl la Spitalul TBC. Întrucât starea acestuia se agravase, a fost transferat la Spitalul Judeţean Constanţa și pus într-un salon cu un alt bărbat, cu vârsta aproximativă ca a sa.
 
Sâmbătă, Mihaela Mincu a primit un telefon prin care a fost anunţată că tatăl ei a decedat. Astfel, Mihaela și-a anunțat rudele și au început să cumpere cele necesare pentru înmormântare.  Când au mers să își ia tatăl de la morgă, și-au dat seama că nu este el și că tatăl ei trăia și era încă în salon.


 Sursa foto: ZIUA de Constanța


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Ce firmă va reface gardul de la Spitalul Clinic de Pneuftizilogie? Valoarea contractului este de peste 600.000 lei

28 Mar 2024 431

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5238

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1960

La final de săptămână 187 misiuni ale pompierilor din Constanța

25 Mar 2024 351

Grupul MEMORIAL Hospitals și-a deschis porțile la Constanța! „Scopul este să fim aproape de pacienții noștri!” (VIDEO)

24 Mar 2024 1631

Șofer beat depistat în trafic în comuna Pecineaga, județul Constanța. Ce alcoolemie a indicat aparatul etilotest

21 Mar 2024 594

Inconștiență în trafic la Constanța. Șoferiță beată, depistată pe Bulevardul Aurel Vlaicu

20 Mar 2024 639

DNA, „obligată“ să continue urmărirea penală în dosarul Spitalului Municipal Constanța! Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Victor Alexandru Ciobotaru, respins

19 Mar 2024 2738

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 546

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1491

Date din proiect Ce lucrări se vor face în vederea extinderii Spitalului Municipal Medgidia? (DOCUMENT)

18 Mar 2024 382

UPDATE Accident rutier, în municipiul Constanța, lângă Zodiac! O victimă este implicată (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 2261

UPDATE Accident rutier mortal pe autostrada A 2 București-Constanța!

16 Mar 2024 1324

Undă verde de la Mediu Proiectul viitorului corp de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în linie dreaptă

16 Mar 2024 692

Victima a fost transportată la spital Un motociclist implicat într-un accident rutier, în Medgidia, județul Constanța. Pompierii au intervenit

16 Mar 2024 710