Eveniment

UPDATE 8 Panică în Auchan din Maritimo Shopping Center! Intervine ISU (galerie foto+video)

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au fost solicitaţi, în această seară, în magazinul Auchan din Maritimo Shopping Center. 

Conform primelor date, se pare că s-a înregistrat o problemă la o siguranţă dintr-un tablou electric. Două echipaje ale pompierilor se deplasează spre centrul comercial.

UPDATE 8, 2.11.2016, ora 14.12

Cotidianul ZIUA de Constanţa a cerut, prin adrese oficiale, puncte de vedere de la reprezentanţii ISU, Maritimo şi Auchan.

Astfel, prezentăm solicitările făcute, iar în momentul în care vom primi un răspuns vom publica ulterior.

„1.    La ce oră s-a primit apelul prin 112, privind incendiul de la magazinul Auchan din complexul comercial Maritimo Shopping Center?
2.    Cine a solicitat, prin apel la 112, intervenţia pompierilor?
3.    La ce oră au intervenit pompierii ISU Dobrogea şi cu câte autospeciale?
4.    Potrivit martorilor, echipajul ISU Dobrogea ar fi sosit cu întârziere. Care sunt motivele pentru care nu s-a acţionat mai repede?
5.    Ce a constatat ISU Dobrogea la faţa locului?
6.    Ce măsuri au fost dispuse în urma celor constatate?“, sunt întrebările transmise către reprezentanţii ISU.

„1.    Apelul la 112 pentru intervenţia pompierilor a fost făcut de un reprezentant al centrului comercial Maritimo?
2.    De ce nu a sunat alarma de incendiu din cadrul centrului comercial Maritimo?
3.    De ce nu au fost anunţaţi oamenii, prin mijloace audio specifice, din centrul comercial cu privire la incendiu şi de ce nu s-a procedat la evacuarea acestora? Din declaraţiile martorilor, oamenii s-au autoevacuat.
4.    Care este proedura standard în situaţii de urgenţă (ex. incendiu) şi cine este responsabil de punerea acesteia în aplicare?“, am solicitat de la reprezentanţii Maritimo.

„1.    Apelul la 112 pentru intervenţia pompierilor a fost făcut de un reprezentant al magazinului Auchan?
2.    De ce nu a sunat alarma de incendiu din cadrul magazinului Auchan?
3.    De ce nu au fost anunţaţi oamenii, prin mijloace audio specifice, din magazin cu privire la incendiu şi de ce nu s-a procedat la evacuarea acestora? Din declaraţiile martorilor, oamenii s-au autoevacuat.
4.    Care este proedura standard în situaţii de urgenţă (ex. incendiu) şi cine este responsabil de punerea acesteia în aplicare?“, am întrebat reprezentanţii Auchan.
 
UPDATE 7, 2.11.2016, ora 12:45

Punctul de vedere oficial al reprezentanţilor VIVO!, administratorul centrului comercial Maritimo:

„Incidentul cauzat de rețeaua electrică marți seară în cadrul Auchan s-a petrecut în locația deținută de hypermarket. Echipa VIVO! Constanța și-a oferit întregul sprijin pentru ca această situație să fie rezolvată cât mai rapid, resticționând imediat accesul în zona Auchan și închizând magazinele aflate pe culoarul din imediata apropiere.
 
Echipe specializate din rândul autorităților s-au aflat la fața locului și au efectuat o verificare și evaluare amănunțite pentru a se asigura că zona este protejată și securizată. Un raport va fi emis în acest sens la finalul cercetărilor.
 
Unitățile electrice ale centrului comercial, care sunt complet independente de punctul electric al hypermarket-ului, sunt complet funcționale.“


UPDATE 6, ora 21.47
 
„Unde-s pompierii”, se întrebau câteva persoane, insinuând că s-a întârziat la intervenţia din Auchan. În acest context, am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”.
 
Ni s-a spus că a fost înregistrat un singur apel la 112 de la un cetăţean care nu era speriat. 
 

„Am primit un singur apel de la un cetăţean care nu era panicat. În urma apelului, imediat, colegii mei au sunat şi au vorbit cu cei din conducerea mall-ului. Aceştia ne-au spus că a fost o singură problemă la o siguranţă, un incendiu cu o ardere mocnită. Ne-au spus că au intervenit ei şi că nu sunt probleme. Cu toate acestea, două echipaje s-au deplasat spre Maritimo, pentru a vedea exact despre ce este vorba”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al ISU.


UPDATE 5, ora 21.17

Reamintim că tragedia de la „Colectiv” a scos la iveală numeroase nereguli. Atunci, pentru a afla care sunt cluburile/restaurantele/instituţiile care deţin autorizaţii de securitate la incendiu, ne-am adresat, așa cum era firesc, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”. Ne-am lovit de un zid al tăcerii şi de „principiul confidențialității. Și pentru că la nivel local nu am putut afla nimic, în data de 25 ianuarie 2016, ne-am adresat forurilor superioare, adică Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) si Ministerului Afacerilor Interne. IGSU ne-a comunicat că instituția funcționează după „criteriul ce reclamă obligativitatea punerii la dispoziţia opiniei publice, într-o manieră deschisă, accesul liber şi neîngrădit la informaţii”.  
 
Astfel, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, printre cluburile/restaurantele/mallurile/ unităţile hoteliere ce deţin autorizaţie de securitate la incendiu se numără şi Maritimo Shopping Center.
 
Citeşte şi La solicitarea ZIUA de Constanţa: Lista cluburilor, restaurantelor și mallurilor din Constanța care deţin autorizaţii de securitate la incendiu, publicată de IGSU (documente)​


UPDATE 4, ora 20.52
 
Am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii Maritimo, însă ni s-a transmis că aceştia vor trimite un comunicat de presă.

UPDATE 3, ora 20.06

Conform ISU Dobrogea, persoanele care se aflau în magazin s-au autoevacuat sau au fost ajutate să iasă de către angajaţi.  

UPDATE 2, ora 19.59

Echipajele de pompieri au făcut recunoaștere și au constatat ca a fost un incendiu la un panou electric, incendiu ce a fost lichidat de personalul din Auchan. Pompierii verifică dacă mai există vreun focar, dar și dacă este vreo persoană rămasă în magazin.
 
Fumul s-a mai risipit, însă în continuare mirosul persistă.

UPDATE 1, ora 19.49
 
Conform informaţiilor noastre, a luat foc generatorul de la Auchan. S-a stins lumina în magazin, apoi au sunat sirenele. După ce a revenit lumina, la cinci minute s-a stins din nou, creându-se astfel panică. Fumul înecăcios acoperă holurile ajungând la clienţi. Panicaţi, oamenii au fugit.
 
Se pare că totul a pornit de la generator. Angajaţii au intervenit cu extinctoare. La această oră, mai sunt clienţi în Maritimo pe culoarele din spate. De menţionat că magazinul Auchan este închis, celelalte fiind deschise. Muzica se aude în continuare în magazin, iar vânzătorii aşteaptă un semnal de la şefii lor pentru a pleca spre case.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Bobu

01 Nov, 2016 22:49

La vecina de la 2 la fel I-a luat foc o siguranta va rog sa veniti sa filmati. In palas la blocul fantoma nu cred ca are aviz isu.

Articole asemanatoare

UPDATE. Tragedia dimineţii. Accident rutier grav în Constanţa. Pieton mort. Şoferul a fugit (galerie foto+video)

28 Oct 2018 12790

Revista presei locale

23 Oct 2018 404

Începe maratonul cumpărăturilor în centrul comercial Auchan Constanța!

23 Aug 2018 688

Oficial de la IPJ Constanţa. Dinamica accidentului din zona Praktiker. Fetiţă lovită pe trecere. Priviţi poziţia ciudată a maşinii (galerie foto+video)

19 Aug 2018 18008

Locuitorii de la malul mării, invitaţi să semneze pentru unirea Basarabiei cu România

13 Jul 2018 512

Constanța. Persoană decedată în parcarea magazinului Auchan de pe șoseaua Mangaliei!

07 Jul 2018 6993

InfoCons. Câtă sare se află în parizerul de porc?

03 Jul 2018 451

Proiect de reconfigurare a magazinului Auchan de pe şoseaua Mangaliei din Constanţa. Cât va investi Immochan Imobiliare

08 Jun 2018 2154

Va fi reconfigurat magazinul Auchan de pe şoseaua Mangaliei. Ce lucrări vor fi executate!

25 May 2018 1392

Sărbători în spital Hipermarket din Constanţa, chemat la judecată de 16 constănţeni. Ce daune morale au fost solicitate

07 Mar 2018 3795

Ce sancţiune a primit Auchan Sud Constanţa în urma controlului de ieri. Fructe şi legume, retrase de pe piaţă

06 Mar 2018 837

Control cu surprize la Auchan Sud Constanţa. Ce au descoperit comisarii CJPC la raionul de legume fructe (galerie foto + video)

05 Mar 2018 2664

UPDATE Ciocolată cu viermi, cumpărată la un magazin din Constanța. CJPC anunță verificări

13 Feb 2018 2943

Detalii din condițiile impuse pentru fuziunea din cadrul societății Auchan Romania. Ce s-a decis în legătură cu un sediu din Constanța

21 Jan 2018 1110

Atenție la peștele congelat pe care îl cumpărați. Ce au descoperit comisarii CJPC Constanța la peștele vândut într-un hipermarket din Constanța (video)

15 Jan 2018 1748

Legume de peste 4 milioane de euro vândute de un fermier din Constanța către hipermarketuri cunoscute

15 Jan 2018 2024

Imagini de la eveniment Accident la sensul giratoriu de la Auchan Constanța. O victimă. Un Logan a intrat în parapetul drumului (galerie foto+video)

02 Jan 2018 4135

Pe ultima sută de metri! Ce program au în aceste zile, centrele comerciale din Constanţa

30 Dec 2017 956

Incredibil! Un agent de pază de la Auchan este suspectat că a furat cinci telefoane mobile. Cui aparţineau aparatele şi unde au fost descoperite

03 Dec 2017 4181

Cumpăna, mai bogată cu 4.600 de pomi „Programele de plantare au în administraţia publică locală un partener de nădejde“ (galerie foto + video)

20 Nov 2017 1293

Magazinul Auchan de pe şoseaua Mangaliei, reconfigurat. Ce vrea să facă investitorul?

13 Nov 2017 4996

UPDATE. Astăzi, control inopinat la Constanţa! Ce se întâmplă în Auchan (galerie foto+video)

22 May 2017 15824

Apă cu presiuni reduse în cartierul Km 5, Cumpăna, Lazu și Agigea!

05 May 2017 1182

Ce a decis Tribunalul Bucureşti referitor la Auchan România. Despre ce sumă uriaşă este vorba

05 May 2017 2730

Intervenție de suflet a pompierilor de la SMURD Constanța în această dimineață. La ce misiune au participat

21 Apr 2017 5733

Constanţa Accident rutier la trecerea de pietoni de la Auchan

24 Feb 2017 2365

Trafic blocat Accident la trecerea de pietoni de la Doraly. Pieton, rănit

20 Feb 2017 3660

O femeie din Constanţa a dat în judecată hipermarketul Auchan. S-au cerut daune de 900.000 de lei. Iată verdictul final!

09 Feb 2017 14562

Magazinul Auchan de pe şoseaua Mangaliei va suferi modificări. Deja a fost solicitat acordul de mediu

18 Jan 2017 2092

În Capitală mașinile pot fi lăsate în parcările acoperite ale unor malluri și hipermarket-uri. Iată lista. La Constanța?

16 Jan 2017 1571

Se închide Constanța? Circulația spre Cumpăna și Lazu a fost oprită. Urmează închiderea drumului spre Năvodari

06 Jan 2017 15675

Agrointel.ro Reacția ANSVSA la ancheta Agrointeligența. „Nici în urma anchetei ANPC nu s-a putut stabili originea cărnii expirate din Auchan Constanța”

07 Dec 2016 1188

Auchan, amendat! Noi date despre incendiul de la Vivo! Constanţa, fostul Maritimo Shopping Center (video)

08 Nov 2016 8916

Punct de vedere oficial al Auchan cu privire la incidentul de ieri seară

02 Nov 2016 1009

Punct de vedere oficial despre incidentul de aseară de la Auchan Maritimo

02 Nov 2016 5123

Precizările Maritimo Shopping referitor la dispariţia unui copil în zona cafeteriei Auchan

30 Sep 2016 8672

„Dosarul Auchan“ a ajuns pe rolul Tribunalului Constanţa

08 Sep 2016 818

Constanţa A fost suspendată activitatea unui raion de carmangerie!

23 Aug 2016 3147

O femeie din Constanţa a dat în judecată hypermarketul Auchan. Dosarul, mutat la altă instanţă

20 Jul 2016 2016

Măsuri pentru decongestionarea traficului rutier pe podul de la Agigea

18 Jun 2016 1728

Revista presei locale

18 Jun 2016 2535

Incendiu într-un centru comercial

08 May 2016 1260

Auchan spune că NU înregistrează datorii la bugetul de stat

04 May 2016 1232

UPDATE-Constănțenii își fac aici piața Supermarket-uri celebre, pe lista datornicilor către ANAF

03 May 2016 3775

O femeie din Constanţa a chemat la judecată Auchan. Judecătorii au luat o decizie definitivă

29 Apr 2016 4436

De unde putem face cumpărături? Programul de Paşti al celor mai importante magazine din Constanţa (galerie foto)

29 Apr 2016 3046

Constănţeni, mare atenţie! Se retrag de la vânzare biscuiţi din Billa şi Auchan (documente)

08 Apr 2016 1646

Revista presei locale

08 Apr 2016 1791

Gata cu scuzele Parcări vizibile la Auchan Constanța pentru persoanele cu dizabilități

03 Apr 2016 1430

Mare atenție! O femeie a găsit peşte plin cu viermi într-un hipermarket!

20 Mar 2016 1896