Participaseră la exerciţiul „Histria 15“ şi se întorceau la unitate Militarii morţi la Hanul Morilor au ajuns la Brăila, însă… în sicrie!

Mii de vieţi sunt spulberate în fiecare an. România a devenit campioană europeană la capitolul decese în accidente rutiere. Suntem „în concurenţă“ doar cu Polonia, însă sunt ţări care au reuşit, datorită unei infrastructuri bine puse la punct, să reducă la jumătate numărul victimelor de pe şosele. Accidentele au devenit cotidiene, aşa că, de cele mai multe ori, nici nu ne mai impresionează. Devenim sensibili şi emotivi însă când îşi pierd viaţa oameni, în urma unor manevre greşite, a oboselii la volan, a neatenţiei sau a teribilismului. Aşa s-a întâmplat şi vineri, când, între localitatea constănţeană Stupina şi Hanul Morilor, a avut loc un teribil accident de circulaţie.
 
Trei oameni tineri şi-au pierdut viaţa în urma incidentului. Imaginile de la locul accidentului sunt tulburătoare. Medici de la Ambulanţă care încercau din răsputeri să resusciteze o femeie, în timp ce pompierii se chinuiau să scoată trupul unui militar dintr-o maşină făcută praf. O a treia victimă zăcea fără suflare pe marginea drumului. Turişti speriaţi şi îngrijoraţi care mulţumeau lui Dumnezeu că sunt în viaţă.
 
Ce s-a întâmplat? Un Peugeot, al cărui şofer se presupune că a adormit la volan, a intrat pe contrasens într-un autocar cu turişti ce se îndreptau de la Galaţi către Istanbul. 13 oameni se aflau în acel moment în autocarul condus de Anefi Suraj, în vârstă de 38 de ani, din Constanţa. Impactul a fost năucitor. Raisa Cristea, ghidul turistic de 37 de ani, ce se afla în faţă, lângă şofer, a fost proiectată prin uşa autocarului. Medicii au încercat în zadar să o readucă la viaţă timp de aproximativ 40 de minute. Trupul ei a fost depus la catedrala din Brăila.
 
În urma coliziunii deosebit de puternice, autoturismul s-a transformat într-un morman de fiare, iar singurul care a scăpat cu viaţă a fost şoferul, Marius Chiriaş, de 37 de ani, care a produs nenorocirea şi care se află în prezent internat, în stare gravă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Căpitanul Cristian Marian Lazăr, de 34 de ani, din Brăila, şi locotenentul Carol Kovacs, în vârstă de 25 de ani, din Petroşani, judeţul Hunedoara, care se aflau cu el în maşină, au decedat pe loc. Aceştia erau ofiţeri în cadrul Batalionului de Cercetare 528 „Vlad Ţepeş“ din Brăila, iar cel de la volan era subofiţer. Ei participaseră la exerciţiul „Histria 15“ şi se îndreptau de la Constanţa spre Brăila. Au ajuns în cele din urmă la Brăila, dar… în sicrie. Ambii participaseră la misiuni periculoase, în Afganistan şi în Irak, şi au scăpat….
 
Turiştii din autocar, care erau din Galaţi, au fost preluaţi de un microbuz şi şi-au continuat drumul spre Turcia. În timpul acesta, poliţiştii continuă ancheta, pentru stabilirea exactă a cauzelor teribilului accident.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 679

Județul Constanța Accident rutier la ieșire din Hârșova spre Hanul Morilor. O victimă, încarcerată (FOTO+VIDEO)

13 Jun 2023 5360

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul rutier de la Hanul Morilor. Un bărbat a murit (GALERIE FOTO)

12 May 2023 1936

Județul Constanța Bărbat decedat într-un grav accident rutier pe DN2A în zona Hanul Morilor. O altă victimă, la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 May 2023 6415

UPDATE. Județul Constanța Patru persoane rănite într-un accident rutier pe DN 2A în zona Hanul Morilor (GALERIE FOTO)

25 Apr 2023 2124

Accident rutier pe DN2A, între Hârșova și Hanul Morilor. O persoană a fost rănită

22 Sep 2022 1373

UPDATE. Județul Constanța Cinci persoane rănite, după ce o mașină s-a răsturnat, pe DN2A

15 May 2022 1630

Sentință definitivă după tragedia rutieră de la Hanul Morilor, din 2016!

26 Feb 2022 1979

Accident mortal la Hanul Morilor! Un tir a intrat frontal într-un Matiz. Șoferul mașinii nu a avut nicio șansă. Prima condamnare

25 Nov 2021 9977

Un tir încărcat cu porumb s-a răsturnat pe DN2A, zona Hanul Morilor

14 Nov 2021 2269

Județul Constanța Intervenție ISU după ce un tir s-a răsturnat

13 Nov 2021 2978

Județul Constanța Accident rutier pe DN2A. O mașină a intrat într-un pom

01 Aug 2021 1722

UPDATE. Oficial de la politie. Județul Constanța. Accident rutier grav. Mașină răsturnată. O victimă. Șoferul era beat

30 Jul 2021 3653

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier la intersecția DN2A cu DJ223, zona Hanul Morilor. Cinci victime. Două autoturisme implicate

19 Jul 2021 3286

Județul Constanța Accident rutier pe DN22A, zona Hanul Morilor. Mai multe victime

10 Jul 2021 2740