Pasibil de inchisoare pentru ca refuza sa faca armata

Satisfacerea stagiului militar este in continuare un serviciu obligatoriu pentru toti tinerii declarati apti de catre comisiile de specialitate. O mare parte dintre ei incearca insa sa se sustraga de la efectuarea acestui serviciu, aducand periodic diverse acte pentru a-si motiva absenta. Pentru multi dintre acesti tineri a devenit deja o obisnuinta ca inaintea fiecarei "campanii" de incorporare sa se inscrie la o facultate particulara, care ulterior le elibereaza o adeverinta de studii. In cele din urma insa, refuzul nu mai poate fi scuzat si tinerii imbraca hainele verzi, cu regretul ca nu au putut amana acest moment pana in 2007, anul din care armata nu va mai fi obligatorie. Exista insa si situatii inedite, cand recrutii refuza sa plece in armata, chiar cu riscul de a face inchisoare pentru nerespectarea legislatiei in vigoare. Un astfel de caz este cel al lui Enver Abdul Chelam, un constantean in varsta de 24 de ani, trimis de curand in judecata de catre procurorii Parchetului Militar pentru refuzul de a se prezenta la incorporare. In ultimii ani, Chelam a fost chemat de mai multe ori la Centrul Militar Zonal, dar de fiecare data a reusit sa "scape", prezentand adeverinte eliberate de o institutie de invatamant superior. Dupa ce a abandonat facultatea, tanarul nu a mai putut insa evita incorporarea si in urma unor teste psiho-medicale a fost declarat apt pentru satisfacerea stagiului militar. El a refuzat insa primirea ordinului de incorporare si orice efort al celor din comisie de a-l convinge sa plece in armata a fost sortit esecului. Neavand alta solutie, Centrul Militar Zonal a depus o sesizare la Parchetul Militar Constanta, cazul fiind preluat de procurorii acestei institutii. Magistratii au dispus trimiterea in judecata a lui Chelam, iar daca va fi gasit vinovat de savarsirea faptei va suporta rigorile legii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

catalin

02 Jan, 2011 12:10

tinerii din rOMANIA cam din totdeauna nu au valorat mare lucru decit ca gunoi/carnea de tun buna de sacrificat in caz de razboi ,in timp ce parvenitii din tarile arabe si africane care-si fac familii numeroase aicea au mai multe drepturi si privilegii ....(dreptul de a vota inseamna nimic pentru noi) ...astfel ca tinerii romani ar trebuii sa se uneasca si sa refuze dispretul si trimiterea lor la moarte ...eu personal am jurat ca in caz de mobilizare voi refuza sa fac ceva ptr tara asta in care n-am avut drepturi nici macar cit refugiatii politici abea sositi

Articole asemanatoare

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 359

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 420

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 523

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 513

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 428

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 600

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 482

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 458

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 549

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 664

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 430

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1239

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 569

Intervenții ale polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. Constatări

20 Mar 2024 636

UPDATE Galați 100 de elevi și profesori evacuați după ce un elev de clasa a VIII-a a adus un obuz la școală (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 835