Patru ani de la trimiterea în judecată a celor 37 de inculpaţi Decembrie, ultimul termen pe anul 2012 în dosarul „Retrocedărilor" din Constanţa?

retrocedari_curtea_de_apel_bucuresti.jpgCompletul de Judecată 17 F din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a redeschis, ieri, dosarul „Retrocedărilor" din Constanţa, cauză în care au fost trimişi în judecată 37 de inculpaţi. Pe data de 28 octombrie s-au împlinit patru ani de la momentul la care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată ce inculpaţilor, iar potrivit unor voci noul termen stabilit de magistraţii bucureşteni, respectiv 4 decembrie, pare să fie ultimul din acest an.

De-a lungul timpului, în faţa Curţii de Apel Bucureşti au ajuns Radu Ştefan Mazăre - primarul municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu - fost consilier municipal şi actual preşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Racu - fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Miron Dan - fost consilier municipal. De asemenea, lista inculpaţilor este continuată de consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu. Mai departe, trimişi în judecată au mai fost şi funcţionari din Primăria Constanţa, respectiv Andrei Sozanski, Graţiela Rusu, Gabriela Radu şi Claudia Cealera, dar şi funcţionare din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, Luminiţa Călătoru şi Silvia Stanciu. În atenţia Curţii de Apel au mai ajuns Georgică Giurgiucanu, Emil Dragoş Săvulescu, Răsvan Mircea Tudorache, Niculai Nejloveanu, Aurel-Jean Andrei, Cristina Budei, Ruxandra-Luminiţa Darie, Elena Ştefănescu, Laura Mariana Leşe, Viorel Pană, Valentin Gheorghe Ionescu, Cristian Borcea Mihai Camboianu, Bogdan Gabriel Sandu, Daniel Ene, Marius Puşcaşi, Carmen Puşcaşi, Paraschiva Barbu, Alexandru Octavian Şerban, Basarab Popa şi Alin Horaţiu Dima. Procurorii DNA susţin că în dosar s-a cauzat un „prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa)".

Ce a spus Mazăre

Prezent ieri la Curtea de Apel, edilul a declarat, pentru TV Neptun, că „dosarele fabricate la comanda politică a lui Traian Băsescu împotriva adversarilor nu ajung la urechile autorităţilor europene". Conform aceleiaşi surse, edilul a spus că „şeful statului şi camarila sa portocalie au reuşit în ultimii ani să se menţină la Putere cu ajutorul relaţiilor din Europa". „Actul normativ la care face referire primarul Constanţei este cel convenit de fostul Guvern Boc cu oficialii Fondului Monetar Internaţional la începutul luni 2012", conform sursei citate.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, acuzată că ar fi agresat o secretară, care nu ar fi salutat-o! Cazul, judecat la Constanța

26 Mar 2024 820

Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța, în 2023! Două posturi de judecător ar putea fi transferate la Curte (DOCUMENT)

25 Mar 2024 552

Seaview Advertising SRL, demers extraordinar la Curtea de Apel Constanța! Judecătorii cer un dosar de la Înalta Curte

24 Mar 2024 490

Procurorul general, Alex Florența, avertizează „Portul Constanța este vulnerabil în fața rețelelor de trafic de droguri”

20 Mar 2024 706

OUG 21/2024 privind comasarea alegerilor ajunge la CCR! Decizie de ultimă oră a ÎCCJ

19 Mar 2024 619

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 423

UPDATE. Judecarea amânată Dreapta Unită a contestat la ICCJ decizia BEC de a exclude alianţa de la alegerile din 9 iunie

18 Mar 2024 459

Înalta Curte a admis în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal!

18 Mar 2024 627

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 679

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat la Mircea Vodă! (DOCUMENT)

17 Mar 2024 1520

Curtea de Apel Constanța, la bilanț! Dosare peste media pe țară, calificativul „foarte eficient“ la durata medie de soluționare și „satisfăcător“ la termenul de redactare (DOCUMENT)

15 Mar 2024 583

Iată cine sunt cei 7 judecători de la Înalta Curte care vor face parte din Biroul Electoral Central 2024

15 Mar 2024 540

Decizii CSM Mai mulți procurori numiți în funcții de conducere! Iată cine sunt

13 Mar 2024 549

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 900

Primarul Constanței, dat în judecată de un investitor imobiliar! Se cer penalități de peste 26.000 de euro, pentru un certificat de urbanism. Dosarul, la Curte

11 Mar 2024 693