Patru copii loviti pe trecere

Inconştienţa la volan nu are limite. Patru copii au ajuns, în cursul zilei de ieri, la spital, după ce au fost loviţi pe trecerea de pietoni de un şofer care nu le-a acordat prioritate. Deşi celelalte autovehicule au oprit la „zebră", lăsând grupul de copii să traverseze, probabil că şoferul unui Cielo a vrut să spargă monotonia şi şi-a continuat traiectoria, doborându-i la pământ ca pe nişte popice. Din fericire, impactul s-a soldat doar cu rănirea uşoară a copiilor.

Accidentul s-a petrecut în cursul dimineţii de ieri, pe trecerea de pietoni din zona Autogării Murfatlar. Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa spun că David Anton, de 8 ani, David Marius Claudiu, de 10 ani, Andreea Tudorache şi Andreea Mădălina Bujor, ambele de 9 ani, toţi din localitate, sunt elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII „Adrian V. Rădulescu", iar atunci când s-a produs accidentul se duceau la cursuri. Copilaşii şi-au luat toate măsurile de siguranţă, s-au prins de mâini şi s-au angajat în traversarea străzii pe la marcajul pietonal, însă şoferul care i-a lovit nu a ţinut cont de nimic. Romeo Moga, în vârstă de 41 de ani, din Medgidia, circula pe banda a II-a, la volanul unui Cielo CT 68 MSR şi avea în dreapta, pe banda I, o cisternă. Şoferul nu a văzut nici cisterna oprindu-se, care în mod normal ar fi trebuit să-i atragă atenţia, şi nici pe cei patru pietoni care s-au angajat regulamentar în traversare, până ce aceştia nu s-au prăbuşit pe carosabil. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit, din cercetările preliminare, că autoturismul a acroşat doi dintre copii, însă, din cauza faptului că se ţineau de mână, au căzut pe asfalt şi ceilalţi.

Copiii au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, pentru a primi îngrijiri medicale. Cadrele de specialitate i-au investigat şi au stabilit că au suferit doar traumatisme uşoare şi se află în afara oricărui pericol. Niciunul dintre ei nu a rămas internat în unitatea sanitară constănţeană. La faţa locului, şoferul care a provocat accidentul a fost supus etilotestului Drager, iar în urma rezultatului s-a stabilit că nu a consumat băuturi alcoolice la volan. Poliţiştii de la Rutieră au deschis o anchetă penală, în care conducătorul auto va trebui să răspundă pentru vătămare corporală.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 383

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 730

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 526

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 710

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 617

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 768

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1452

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 661

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 506

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 729

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1266

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 446

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1058

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1083

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 873