Pentru Club Castel Radu Mazăre, din nou în fata procurorului Bodean de la Anticorupţie (rechizitoriu+documente)


 
Edilul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, a fost chemat la sediul DNA Constanţa pentru a da explicaţii cu privire la vânzarea terenului de la Clubul Castel (staţiunea Mamaia), din urmă cu aproximativ zece ani. Primarul a „vizitat“ Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pe data de 31 iulie, la „invitaţia“ procurorului Andrei Bodean. Surse bine informate susţin că cercetările procurorilor cu privire la vânzarea terenului mai sus precizat au legătură directă cu dosarul în care Radu Ştefan Mazăre este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi pentru stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora.
 
Informaţia potrivit căreia edilul municipiului Constanţa a mers la DNA a fost dată publicităţii chiar de către... Radu Ştefan Mazăre, la postul România TV. „Mă caută să dau cu subsemnatul pentru orice. Pot să vă dau şi un exemplu. M-a chemat acu’ câteva zile la DNA Constanţa să mă anunţe că au început...  fac cercetări despre cum a vândut Primăria terenul de la Club Castel din staţiunea Mamaia. Privatizat în 2003. Primăria a vândut terenul aferent în 2004. Şi m-a chemat procurorul şi a spus că anchetează să vadă, întrucât a apărut într-o publicaţie online că l-am vândut în 2004 cu 25 de euro/mp şi anchetează să vadă dacă nu-i subevaluat“, a declarat primarul.

 Edilul, suspectat de abuz în serviciu

Aşa cum arătam şi mai sus, chemarea lui Mazăre la DNA de zilele trecute are legătură cu dosarul în care primarul este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi pentru stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora.

 Deputatul Radu Babuş, cercetat şi el

Cauza este instrumentată de procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa. În acest dosar, mai sunt cercetaţi Ion Marica şi Ramona Daniela Dospinescu, Constantin Racu, Radu Babuş, fost director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, fost consilier judeţean PSD, fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret TSD Constanţa, în prezent deputat în Parlamentul României, şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.

 Procurorul lui Nicuşor Constantinescu

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Andrei Bodean este procurorul care l-a trimis în judecată pe Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.  


În secţiunea „Documente“, pot fi citite integral comunicatele DNA Constanţa cu privire la acuzele aduse lui Ion Marica, Ramonei Daniela Dospinescu, lui Constantin Racu, lui Radu Babuş şi Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie definitivă într-un dosar al DNA Constanța! Este vizat fostul secretar al municipiului Constanța!

12 Jul 2023 5459

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

24 Sep 2021 2703

Dosarul terenurilor de la Club Castel și Complex Cazino Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv! Motivare (document)

06 Sep 2021 9032

Au trecut șapte ani de la prima reținere a lui Radu Mazăre! Imaginile care au făcut atunci înconjurul României (video)

08 Apr 2021 2566

Pronunțarea în dosarul lui Radu Mazăre, de la Constanța, amânată

15 Jan 2021 1687

A fost ales magistratul care va judeca ultimul dosar al lui Radu Mazăre!

01 Jan 2021 3322

Pronunțare amânată în dosarul lui Radu Mazăre, de la Curtea de Apel Constanța

21 Dec 2020 2521

Radu Mazăre, achitat ori condamnat! Totul se decide azi, la Constanța. Cine sunt magistrații care au avut în atenție dosarul

21 Dec 2020 3500

DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!

08 Dec 2020 5651

Procurorul care i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și pe Nicușor Constantinescu, în atenția CSM

09 Nov 2020 2042

A fost desemnat magistratul care va judeca dosarul Făgădău – Mazăre. Legături cu un complex imobiliar de lux din Mamaia

27 Oct 2020 4992

Radu Mazăre, condamnat cu executare, într-un alt dosar, în primă instanță. S-a stabilit primul termen în apel

11 Jul 2020 3970

Femeia care i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, propusă șef în DNA

12 May 2020 6013

Şedinţă secretă Luna martie începe cu veşti bune pentru Radu Mazăre. Ce s-a decis ieri la Tribunalul Constanţa (document)

05 Mar 2020 7159

Clasare pentru Radu Mazăre! Tribunalul Constanţa ar putea redeschide azi dosarul privind complexul imobiliar Caelia din Mamaia

19 Feb 2020 5142