Percheziții domiciliare în Galați. Bărbați reținuți pentru trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor

  • Polițiștii gălățeni au pus în aplicare nouă mandate de percheziții domiciliare la locațiile folosite de trei bărbați bănuiți de trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor.
 
În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate cinci autoturisme, 12  telefoane  mobile, suma  de 5.500 de euro, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Din cercetările efectuate până acum, „în perioada 2015 - 2021, prin inducere în eroare, cei trei bărbați ar fi recrutat mai multe tinere, în scopul exploatării sexuale. Aceștia le-ar fi asigurat victimelor transportul, cazarea și transferul diferite locații, de pe teritoriul României și al unor state europene, unde, prin constrângere fizică și psihică, le-ar fi determinat să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani obținute de acestea.“
         
Totodată, se pare că cei trei ar fi determinat persoane apropiate să achiziționeze, să dețină și să înmatriculeze în nume propriu, cu sume de bani provenite din practicarea prostituției, mai multe autoturisme.
 
Cei trei bîrbați au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiști, urmând  să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.
 
Comunicatul oficial de la IPJ Galați:

 
„Ieri, 3 noiembrie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au efectuat 9 percheziții domiciliare, la locațiile folosite de 3 bărbați bănuiți de trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor. Bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 - 2021, prin inducere în eroare, cei trei bărbați ar fi recrutat mai multe tinere, în scopul exploatării sexuale. Aceștia le-ar fi asigurat victimelor transportul, cazarea și transferul diferite locații, de pe teritoriul României și al unor state europene, unde, prin constrângere fizică și psihică, le-ar fi determinat să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani obținute de acestea.
         
De asemenea, s-a stabilit că cei trei ar fi determinat persoane apropiate să achiziționeze, să dețină și să înmatriculeze în nume propriu, cu sume de bani provenite din practicarea prostituției, mai multe autoturisme.
 


În urma  perchezițiilor, au  fost ridicate  5 autoturisme, 12  telefoane  mobile, suma  de 5 500 de euro, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Bărbații bănuiți de comiterea infracțiunilor au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.“

 
Sursă foto: IPJ Galați

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Galați 100 de elevi și profesori evacuați după ce un elev de clasa a VIII-a a adus un obuz la școală (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 864

Accident mortal pe calea ferată. O femeie a fost lovită de trenul de pe ruta Galați-Buzău

04 Feb 2024 974

Scandal între familii, la Galați. S-a lăsat cu amenzi și rețineri

25 Jan 2024 4951

Scandal pe strada Pescărușului din Galați! Polițiștii, chemați în ajutor

24 Jan 2024 814

La Galați 10.000 țigarete de contrabandă, descoperite în urma unui control în trafic.Țigările erau din Republica Moldova

20 Jan 2024 986

Alertă la Galați pentru găsirea unui minor de 14 ani dispărut! Adolescentul fusese luat de tată de la școală după ce ar fi fost agresiv cu colegii

11 Jan 2024 713

Bărbat prins în flagrant în timp ce încerca să vândă ilegal o armă letală

06 Jan 2024 682

Șofer beat și drogat depistat în trafic la Galați! Suspectul a încercat să fugă de polițiști

06 Jan 2024 670

Mai multe persoane rănite într-un accident rutier la Galați

03 Jan 2024 1247

Scandal într-un bar din județul Galați! Un bărbat, bătut cu bestialitate

20 Dec 2023 823

Un TIR scăpat de sub control a spulberat o autoutilitară în județul Galați! Un bărbat, grav rănit

12 Dec 2023 928

Oficial de la IPJ Galați despre accidentul soldat cu trei victime! Cum s-a petrecut evenimentul rutier

04 Dec 2023 1030

Vandalism în Galați! Mai mute mașini cu anvelope distruse prin înțepare și caroserii stropite cu vopsea

02 Dec 2023 715

Un polițist beat a intrat cu mașina într-un copac! Ce alcoolemie avea în momentul accidentului

24 Nov 2023 816

Film de groază la Galați! Tânără bătută de soț, copii răpiți de bunică! Cine a ajuns după gratii

22 Nov 2023 859