Percheziţii domiciliare la Iaşi, după ce zece persoane au murit din cauza spirtului contrafăcut

Poliţiştii ieşeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat patru percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă a zece persoane, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.
 
Potrivit al IPJ Iaşi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat duminică patru percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.
 
Poliţiştii ieşeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 - 24 aprilie, pe raza judeţului Iaşi, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicaţia cu alcool metilic, a precizat sursa citată.
 
"Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iaşi, ar fi achiziţionat alcool sanitar, de pe raza municipiului Bucureşti, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăţi de pe raza judeţului Iaşi. În urma activităţilor desfăşurate au fost identificate aceste societăţi comerciale şi au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizele efectuate, în substanţă ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar şapte persoane au fost conduse la audieri", a precizat comunicatul de presă.
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iaşi, Brigăzii de Operaţiuni Speciale Iaşi şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, iar la acţiune au participat şi poliţişti din cadrul DGPMB şi IPJ Ilfov.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții într-un dosar de trafic de droguri! Unul dintre suspecți a aruncat pe geam o geantă plină cu bani (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Dec 2023 1021

Percheziții DNA Iași la vama Sculeni

22 Nov 2023 755

În Iași Nouă indivizi au dat buzna în casa unor tineri și i-au „buzunărit”. Cercetări și percheziții pentru tâlhărie calificată

27 Sep 2023 1110

Descinderi la un grup infracțional format din cetățeni ucraineni și români, specializat în contrabandă cu țigări (GALERIE FOTO)

21 Sep 2023 870

Percheziții la proxeneți internaționali din Iași! Averile inculpaților și metodele extreme folosite în traficul de persoane (GALERIE FOTO)

04 Aug 2023 988

Suspecți de înșelăciune, deferiți justiției! Printre inculpați se află și avocați și notari

05 May 2023 1895

Zeci de percheziții într-un dosar privind infracțiuni de înșelăciune! Vizată și Constanța (FOTO)

28 Mar 2023 1968

Descinderi DNA la granițele României! Acțiune în coordonare cu Republica Moldova

17 Jan 2023 1319

DNA face percheziții la Primăria Iași! Reacția primarului Mihai Chirică

12 Dec 2022 1232

Percheziții DIICOT în mai multe județe din țară. Sunt vizate și case de schimb valutar, dar și o firmă de transport din București

19 Oct 2022 1358

Furt din hala unei societăți comerciale. Patru persoane reținute de polițiști (GALERIE FOTO)

10 Jul 2022 1319

Oficial DIICOT Cum s-au desfășurat perchezițiile din această dimineață de la Constanța

17 Dec 2020 1912

Percheziții într-un dosar de falsificare de monede, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Care a fost prejudiciul

20 May 2020 1706

Percheziții domiciliare în Neamț. Peste o sută de kilograme de cannabis

15 Nov 2019 1713

Jaf la o universitate din Cluj-Napoca. Prejudiciu uriaș (galerie foto)

06 Nov 2019 2105