Percheziții efectuate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în județul Prahova (GALERIE FOTO)

Foto: Garda de CoastăÎn urma punerii în aplicare a unor mandate de percheziție într-un caz de import ilegal de deşeuri, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, sub coordonarea unui procuror specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, au descoperit un depozit în care se aflau aproximativ 180 tone de deșeuri din haine second-hand. 

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în data de 06.04.2023, în continuarea cercetărilor privind descoperirea din data de 09.02.2022 a unui tir cu haine second-hand catalogate ca fiind deșeuri, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, sub coordonarea procurorului de caz specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Prahova, la sediul unei societăți comerciale și la domiciliul administratorului societății.

„În urma acestei activități, echipa care a efectuat perchezițiile a descoperit intr-un depozit aproximativ 290 tone haine second-hand, încălțăminte și produse de marochinărie, dintre care, aproximativ 180 de tone, erau murdare și rupte, nefiind supuse procesului de curățare, dezinfecție şi dezinsecție. De asemenea, bunurile erau depozitate în condiții neconforme. 
Reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au stabilit că acestea sunt în fapt deșeuri inutilizabile și nu pot fi comercializate pe teritoriul României, întrucât nu sunt respectate condițiile legale de spălare, dezinfecție, dezinsecție și depozitare.
Activitățile sunt în derulare, iar acțiunea este coordonată de procurorul de caz specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța“ - au mai precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Garda de Coastă reamintește că, în data de 09.02.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Constanța şi comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, pe sensul de intrare în ţară, controlul unui autocamion cu remorcă, înmatriculat în România. Acesta era condus de un cetățean român în vârstă de 28 ani și transporta haine second hand pentru o societate din România.

În urma efectuării verificărilor, s-a constatat ca în mijlocul de transport se afla cantitatea de 15.085 de kilograme de haine second hand aflate într-o stare avansată de degradare, fapt pentru care lucrătorii din cadrul Gărzii de Mediu Constanța le-au catalogat ca fiind deșeuri periculoase și nu au permis intrarea pe teritoriul României a acestora.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Coastă Opt sturioni vii, redați mediului natural. Peste 100 de exemplare eliberate de la începutul anului

22 Sep 2023 210

Știri Constanța Ce au găsit inspectorii vamali la controlul unei nave sub pavilion Tanzania (FOTO)

21 Sep 2023 555

UPDATE Explozie în Marea Neagră, în zona portului Sulina! (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Sep 2023 954

Imagini de la protestul transportatorilor de cereale din Bulgaria! Trafic aglomerat în punctele de trecere a frontierei (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Sep 2023 384

UPDATE Protest al transportatorilor de cereale din Bulgaria! Prin PTF Negru Vodă nu mai intră niciun autovehicul în țara vecină (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Sep 2023 465

Ţigări de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă în compartimente speciale din pereţii unei nave sosită din Libia (VIDEO)

13 Sep 2023 466

​Un transport uriaş de încălţăminte susceptibil contrafăcută, în valoare de peste 6,4 milioane de euro, descoperit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa (VIDEO)

13 Sep 2023 435

Captură impresionantă în Portul Constanţa Sud. Bunuri contrafăcute de peste 6,5 milioane de lei, confiscate (GALERIE FOTO)

12 Sep 2023 527

Garda de Coastă Barcă românească, eșuată pe malul ucrainean! Doi tulceni se află pe ambarcațiune

07 Sep 2023 524

Bilanț la final de sezon estival Vară încărcată pentru polițiștii de la Garda de Coastă

07 Sep 2023 421

Pistoale de jucărie susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 600.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă

06 Sep 2023 284

Sute de perechi de încălțăminte sport susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1 milion de lei depistate în Portul Constanța

05 Sep 2023 483

Două persoane depistate de polițiștii de frontieră în timp ce desfășurau activități de braconaj piscicol pe Dunăre

04 Sep 2023 436

Motor de barcă în valoare de 50.000 lei, căutat de autoritățile din Suedia, găsit de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

04 Sep 2023 521

Județul Constanța Autoturism în valoare de 100.000 lei, căutat de autoritățile din România, descoperit de autoritățile din Vama Veche

04 Sep 2023 458