Percheziții în București și în județele Giurgiu și Ilfov la persoane suspectate de fals și abuz în serviciu (VIDEO)

Percheziții. Foto: Poliția RomânăÎn această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu pun în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane fizice şi juridice bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, complicitate la fals intelectual, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătura privată, toate în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al IPJ Giurgiu, în fapt, sunt efectuate cercetări în legătură cu plângerea formulată de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, cu privire la existenţa unor neconcordanţe privind documentele de achiziţie şi de vânzare a unor păsări, de la exploataţia de creştere a găinilor de ouă pentru consum, ce aparţin unei societăţi comerciale din judeţul Giurgiu.

„De asemenea, reprezentanţii D.S.V.S.A. Giurgiu au sesizat şi unele neconcordanţe între datele înscrise în documentele care au fost prezentate la centrul de ambalare a ouălor aparţinând societăţii comerciale în cauză, precum şi în documentele cu care acestea au fost comercializate către o societate comercială din municipiul Bucureşti şi, ulterior, altor societăţi comerciale din ţară.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, la data de 18 martie a.c., la punctul de lucru al societăţii în cauză, a fost declarată influenţă aviară.

Anterior declarării focarului, un medic veterinar din cadrul D.S.V.S.A. Giurgiu, cu care societatea avea încheiat contract pentru prestarea serviciilor veterinare, în perioada 3-10 martie a.c., ar fi întocmit în mod fals şi fără respectarea prevederilor legale, 20 de certificate de sănătate, pentru comercializarea a 7.690 de păsări vii, provenite din exploataţia din judeţul Giurgiu şi ar fi atestat, în mod necorespunzător, că acestea ar fi fost comercializate către diferite persoane din judeţ, la preţul de 1 leu pe bucată“ - au precizat reprezentanții IPJ Giurgiu.


Totodată, funcţionarul economic din cadrul societăţii ar fi ajutat medicul veterinar să falsifice, prin completarea celor 20 de certificate de sănătate cu date nereale.

De asemenea, acesta ar fi falsificat şi avizele de însoţire a mărfii, consemnând faptul că ar fi fost comercializate către diferite persoane din judeţul Giurgiu.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, vor fi conduse 5 persoane, în vederea audierii.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la persoane suspectate de proxentism și șantaj. Ce au stabilit anchetatorii

02 Jul 2022 412

80 de persoane audiate și 48 de percheziții Trei persoane încătușate în cazul fondului de pensii BRD

02 Jul 2022 355

BRD, precizări importante, pentru ZIUA de Constanța, după perchezițiile de azi

30 Jun 2022 468

Parchetul European a pus sub acuzare 12 persoane din Austria și România

30 Jun 2022 331

Poliția Română Percheziții în mai multe orașe, inclusiv Constanța

30 Jun 2022 513

Descinderi în mai multe județe la persoane suspectate de fraude cu fonduri nerambursabile prin programul „Start UP Nation”.

30 Jun 2022 411

UPDATE – BRD Percheziții de amploare în Constanța, la administratorul unui fond de pensii privat (VIDEO)

30 Jun 2022 1361

Constanța 11 persoane conduse la audieri în urma perchezițiilor din această dimineață. Ce au ridicat anchetatorii din locuințele suspecților

29 Jun 2022 734

Percheziții în județul Constanța. Vizate, persoane suspectate de contrabandă (GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 647

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de furt. Prejudiciul este de aproximativ 1,3 milioane de lei

29 Jun 2022 751

Final de anchetă în cazul perchezițiilor din Constanța, în fosta cafenea a Simonei Halep. Dosarul, trimis în instanță!C

28 Jun 2022 1012

Ialomița Percheziții domicilare la persoane bănuite de abuz în serviciu și delapidare. Ce s-a descoperit (GALERIE FOTO)

24 Jun 2022 722

Bărbat din Bacău, acuzat de delapidare. Trei percheziţii domiciliare în acest dosar!

18 Jun 2022 573

Scrisori cu droguri Mega-dosar DIICOT! Zeci de percheziții în pușcării. Este vizat și Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța (VIDEO)

17 Jun 2022 669

Percheziții la trei spitale și mai multe cabinete medicale din județul Galați. Prejudiciul din dosar, aproximativ 200.000 de lei

15 Jun 2022 536