Percheziţii în Constanţa, Năvodari, Tulcea şi Călăraşi Doi bărbaţi din Constanţa, arestaţi pentru deţinere de canabis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa şi cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale - Serviciul Operaţiuni Speciale Constanţa, au identificat şi reţinut, în urma unui flagrant realizat în municipiul Bucureşti, doi bărbaţi (Gheorghe S. şi Alexandru S.) din Constanţa, care deţineau în bagajele personale 230 de grame de canabis.
 

În continuarea cercetărilor, au fost efectuate şase percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea şi Călăraşi, în urma cărora au fost ridicate mai multe probe şi înscrisuri.
Astfel, pe 16 iunie, în jurul orei 23.00, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa au desfăşurat o acţiune de combatere a operaţiunilor cu produse vegetale cu efect psihoactiv.
 
Astfel, în urma unui flagrant realizat pe raza municipiului Bucureşti de ofiţerii operativi delegaţi de procurorul în cauză, au fost reţinuţi doi cetăţeni români, în vârstă de 34 de ani, respectiv 41 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, care deţineau în bagajele personale un pachet ce conţinea o substanţă vegetală cu miros specific de canabis, ce face parte din categoria drogurilor de risc.
 
În urma controlului specific, au mai fost descoperite asupra unuia dintre suspecţi un plic autosigilant cu muguri de canabis, un dispozitiv pentru fragmentarea substanţelor vegetale cu efect halucinogen, un pachet cu foiţe de rulat ţigarete, şase cartele SIM şi două telefoane mobile.
 
Cele două persoane au declarat că substanţa vegetală tip canabis, în greutate de 230 de grame, le aparţine şi au achiziţionat-o din Praga, în schimbul sumei de 800 de euro.
Ieri, poliţiştii de frontieră constănţeni au efectuat şase percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa, oraşul Năvodari, judeţele Tulcea şi Călăraşi, de unde au ridicat în vederea continuării cercetărilor cinci telefoane mobile, un laptop şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept“ şi „introducerea în ţară a drogurilor de risc“, urmând ca, la finalizarea cazului, să fie luate măsurile legale ce se impun.
 
Suportul tehnic specializat a fost asigurat de lucrătorii Direcţiei Operaţiuni Speciale - Serviciul Operaţiuni Speciale Constanţa.
 

Ieri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a admis propunerea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, astfel încât cei doi bărbaţi prinşi în flagrant au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile şi depuşi la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 4014

Depistat de jandarmi și cercetat pentru trafic de droguri, în Constanța. Bărbatul a fost reținut pentru 30 de zile

20 Jan 2024 758

În Iași Persoană reținută de polițiști pentru deținerea a 1,4 kilograme de canabis, descoperite la domiciliul său

05 Jan 2024 720

IGPR Bărbat prins în flagrant delict de polițiști, cu 250 de grame de canabis

01 Jan 2024 897

Poliția Română Cercetați pentru trafic de droguri de risc și mare risc (GALERIE FOTO)

30 Dec 2023 776

Prinși în flagrant delict și arestați preventiv pentru trafic de droguri de risc și mare risc (FOTO+VIDEO)

18 Dec 2023 956

Poliția Română - Polițiștii BCCO Bacău Comerț de droguri de risc (canabis) către consumatori, din orașele Comănești și Moinești, județul Bacău

15 Dec 2023 471

Tânăr, din Cluj, depistat de polițiști cu droguri de mare risc asupra lui. A fost reținut pentru 24 de ore

25 Nov 2023 758

IPJ Constanța Arestați pentru trafic de canabis și alte droguri de mare risc, în două cauze penale (FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1257

Operațiune antidrog în Ilfov. Cultură de canabis descoperită într-o locuință (FOTO)

15 Nov 2023 658

Percheziții în Constanța, pentru trafic de droguri! Cultură de cannabis și aproape 17 kilograme de droguri (FOTO +VIDEO)

09 Nov 2023 1271

Poliția Română Arestați pentru trafic de droguri de risc și mare risc (FOTO)

04 Nov 2023 949

Dorian Popa, prins în offside. Rezultatul toxicologic făcut la IML infirmă declarațiile acestuia

03 Nov 2023 2124

Captură de proporții a poliției Trei culturi și sute de kilograme de canabis, descoperite în urma perchezițiilor din Caraș-Severin!

02 Nov 2023 753

Percheziție de amploare în Caraș-Severin! (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 870