Percheziții în Ilfov și București la persoane suspectate de înșelăciune (GALERIE FOTO)

Percheziții în județul Ilfov. Foto: IPJ IlfovLa data de 17 mai a.c., polițiștii Stațiunii Snagov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfășurat 7 percheziții domiciliare, la mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și contrafacere de marcă.

Perchezițiile s-au desfășurat în Ilfov și București.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, în fapt, în perioada 30 martie - 17 mai, 15 persoane ar fi achiziționat din mai multe centre comerciale en-gros diferite scule electrice, respectiv bormașină, flex, drujbă, rotopercutor, similare unor produse de mărci înregistrate, iar pe acestea ar fi aplicat etichete cu marca originală.

„Ulterior, persoanele în cauză ar fi comercializat bunurile la prețuri net inferioare față de produsele originale, doar prin intermediul platformelor de vânzare online, folosind denumiri fictive de societăți comerciale de profil, în scopul inducerii în eroare a cumpărătorilor, cu privire la autenticitatea produselor și obținerii de foloase patrimoniale injuste. 

În urma perchezițiilor, au fost conduse la sediul Poliției Stațiunii Snagov 12 persoane, pentru cercetări. 

În cauză, au fost descoperite și ridicate bunuri de interes operativ de la toate locațiile percheziționate, respectiv 425 de scule electrice, 10.969 de lei și 150 de euro, terminale mobile, imprimante, laptop-uri, o mașină de numărat bani, înscrisuri și mai multe tipuri de etichete cu inscripțiile mărcilor originale, toate acestea fiind ridicate pentru cercetări“ - au precizat reprezentanții IPJ Ilfov.


În urma probatoriului administrat, polițiștii din Snagov au reținut, pentru 24 de ore, 10 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, dintre care 8 bărbați și 2 femei, aceștia fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de 4 dintre aceștia.

„Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar și înșelăciune, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ilfov și jandarmi din Ilfov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au precizat reprezentanții IPJ Ilfov.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la persoane suspectate de proxentism și șantaj. Ce au stabilit anchetatorii

02 Jul 2022 416

80 de persoane audiate și 48 de percheziții Trei persoane încătușate în cazul fondului de pensii BRD

02 Jul 2022 359

BRD, precizări importante, pentru ZIUA de Constanța, după perchezițiile de azi

30 Jun 2022 468

Parchetul European a pus sub acuzare 12 persoane din Austria și România

30 Jun 2022 331

Poliția Română Percheziții în mai multe orașe, inclusiv Constanța

30 Jun 2022 513

Descinderi în mai multe județe la persoane suspectate de fraude cu fonduri nerambursabile prin programul „Start UP Nation”.

30 Jun 2022 411

UPDATE – BRD Percheziții de amploare în Constanța, la administratorul unui fond de pensii privat (VIDEO)

30 Jun 2022 1362

Constanța 11 persoane conduse la audieri în urma perchezițiilor din această dimineață. Ce au ridicat anchetatorii din locuințele suspecților

29 Jun 2022 734

Percheziții în județul Constanța. Vizate, persoane suspectate de contrabandă (GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 647

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de furt. Prejudiciul este de aproximativ 1,3 milioane de lei

29 Jun 2022 755

Final de anchetă în cazul perchezițiilor din Constanța, în fosta cafenea a Simonei Halep. Dosarul, trimis în instanță!C

28 Jun 2022 1012

Ialomița Percheziții domicilare la persoane bănuite de abuz în serviciu și delapidare. Ce s-a descoperit (GALERIE FOTO)

24 Jun 2022 722

Bărbat din Bacău, acuzat de delapidare. Trei percheziţii domiciliare în acest dosar!

18 Jun 2022 573

Scrisori cu droguri Mega-dosar DIICOT! Zeci de percheziții în pușcării. Este vizat și Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța (VIDEO)

17 Jun 2022 669

Percheziții la trei spitale și mai multe cabinete medicale din județul Galați. Prejudiciul din dosar, aproximativ 200.000 de lei

15 Jun 2022 536