Percheziții la Constanța la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul, aproximativ 1.800.000 de lei

La data de 29 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare, la locuințele a 3 persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, precum și la punctul de lucru al unei societăți comerciale.

Perchezițiile au avut loc în județele Constanța, Călărași și în municipiul București.

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, în perioada 2018 – 2019, cele 3 persoane, administratori ai unei societăți comerciale, sunt bănuite că ar fi efectuat operațiuni comerciale cu cereale, fără a le înregistra în actele contabile ori în alte documente legale, prin aceasta fiind cauzat, bugetului consolidat al statului, un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei, reprezentând impozit pe venit, impozit pe profit și T.V.A.

„Totodată, în aceeași calitate și în aceeași perioadă de timp, cele trei persoane sunt bănuite că, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi declarat, în mod fictiv, sediul social al societății comerciale, într-o comună din județul Constanța, ca urmare, organele fiscale fiind în imposibilitate de a realiza activitatea de control. 

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile și date informatice de interes în cauză. 

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 43 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală.

Acesta a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere legală“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.


La acțiune au participat și polițiști de la Secția 3 Poliție Rurală Mangalia, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 1 București, Poliției Sectorului 2 București și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, criminaliști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în mai multe județe printre care și Constanța și Tulcea! Vizate, persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Sep 2023 527

Armă de foc găsită în timpul unor percheziții în județul Constanța la persoane suspectate de agresiune și violare de domiciliu

27 Sep 2023 485

Percheziții la Mangalia! Vizate persoane bănuite de operațiuni cu substanțe psihoactive (FOTO+VIDEO)

26 Sep 2023 708

Persoane cercetate pentru infracțiuni din sfera criminalității economice Percheziții în mai multe județe! Vizată și Constanța

26 Sep 2023 460

Percheziții DIICOT Arestare la Tribunalul Constanța!

21 Sep 2023 967

Percheziție la locuința unei persoane bănuite de furt calificat efectuat în Constanța. Constatările polițiștilor

14 Sep 2023 610

Vizată și mama lui Vlad Pascu Operaţiunea Hidra. Percheziţii vizând adolescenţi din familii cu posibilităţi materiale, care au în vândut droguri în Capitală şi pe litoral(VIDEO)

14 Sep 2023 493

UPDATE Percheziții la Constanța la două persoane suspectate că ar fi agresat un bărbat pe strada Eliberării

13 Sep 2023 645

Percheziții în Constanța și Năvodari Descoperită o cultură de cannabis! A fost ridicată o cantitate însemnată de droguri (FOTO)

02 Sep 2023 821

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de proxenetism și prostituție. Șapte suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

24 Aug 2023 1963

UPDATE - Dosarul ar fi instrumentat de DNA Acțiune la Primăria Limanu! Anchetatorii au ridicat documente

08 Aug 2023 2304

Percheziție la Trezoreria Constanța! Averea și interesele șefului de serviciu din trezorerie vizat în dosar (DOCUMENTE)

03 Aug 2023 6432

Două persoane, obligate să cerșească în mai multe județe, printre care și Constanța. Trei suspecți, reținuți de procurori

27 Jul 2023 647

DIICOT Constanța, percheziții în Cluj! Cinci persoane, în arest

27 Jul 2023 575

Percheziții în județul Constanța într-un dosar de furt. Un bărbat, reținut

25 Jul 2023 581