Pericol pe DN39 și Autostrada Soarelui. Un șofer beat, fără permis și sub influența drogurilor a condus de la Vama Veche până în apropiere de București

La data de 09.08.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  Rădulescu Vlad,  pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și sub influența unor substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu.

În cauză s-a reţinut că la data de 08.08.2017, inculpatul Rădulescu Vlad nefiind posesor de permis de conducere, a condus pe autostrada A2 , pe sensul de mers Constanța-București, autoturismul proprietate personală, având o alcoolemie peste limita legală și aflându-se sub influența unor substanțe psihoactive.
 
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că, în seara zilei de 08.08.2017, inculpatul Rădulescu Vlad (cunoscut ca traficant și consumator de droguri, cu antecedente penale pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiuni)  a consumat băuturi alcoolice împreună cu o altă persoană la o terasă din stațiunea Vama Veche, precum și droguri de risc, respectiv marijuana.  Totodată,  inculpatul Rădulescu Vlad i-a vândut persoanei respective o doză de marijuana, în schimbul sumei de 25 de lei .
 
Ulterior, deși nu era posesor de permis de conducere, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor cu efect psihoactiv, inculpatul Rădulescu Vlad s-a urcat la volanul autoturismului proprietate personală, pe care l-a condus pe drumurile publice, din Vama Veche pe DN 39, apoi după Podul Agigea pe A4 și A2, din direcția Constanța-București, organele de poliție rutieră fiind sesizate prin 112 de către alţi participanți la trafic cu privire la comportamentul periculos în trafic al  autoturismului condus de către inculpat.
 
Inculpatul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliției rutiere, echipajul pornind în urmărirea autoturismului condus de către inculpatul Rădulescu Vlad, acesta mărind viteza în speranța că va scăpa de urmăritori.
 
Astfel, ajuns la parcarea din zona km. 99, inculpatul Rădulescu Vlad a virat brusc dreapta, pierzând controlul volanului datorită vitezei excesive și a manevrei periculoase, a evitat în ultimul moment un autoturism care staționa regulamentar în parcare în care se aflau două persoane, după care a intrat în coliziune cu bordura și o pubelă aflată în spațiul de servicii.
 
În urma percheziționării autoturismului aparținând inculpatului Rădulescu Vlad, organele de poliție rutieră au identificat şi ridicat  un recipient din sticlă ce conținea 12 grame cannabis, o pipă cu fragmente de drog şi un cântar de precizie, utilizat la porţionarea şi comercializarea drogurilor.
 
Din probele administrate la dosar, a rezultat faptul că inculpatul s-a deplasat în Vama Veche pentru a distribui droguri de risc consumatorilor de droguri care, pe timpul verii, se deplasează în număr mare în această locație.
 

La data de 10.08.2017 Tribunalului Călăraşi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul  IGPR – Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale, Biroul de Poliție Autostrada A2 şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate din Călărași.

 

 ”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au transmis procurorii DIICOT. 

Sursa foto: Facebook/Grupul A2

Citește și: 

Incident pe Autostrada Soarelui cu un șofer sub influența băuturilor alcoolice. Acesta nu ar avea nici permis de conducere
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

20 iunie 2001 - Au fost deschise oficial lucrările la Autostrada Soarelui

20 Jun 2021 374

InfoTrafic Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui

14 Jun 2021 430

Accident rutier cu victime, pe Autostrada Soarelui

12 Jun 2021 1890

Accident rutier pe A2. O mașină a intrat în parapet

12 Jun 2021 1092

Restricții de circulație pe autostrada A2 București-Constanța. Se efectuează lucrări

10 Jun 2021 468

InfoTrafic Restricții pe A2 din cauza lucrărilor

08 Jun 2021 486

Accident rutier cu victimă, pe Autostrada Soarelui

05 Jun 2021 1095

Atenție, șoferi! Trafic restricționat pe autostrada A2 București-Constanța. Se efectuează lucrări

04 Jun 2021 644

Accident pe Autostrada Soarelui. O autoutilitară aparținând armatei a distrus parapetul metalic

02 Jun 2021 1013

InfoTrafic Cum se circulă pe Autostrada Soarelui

02 Jun 2021 533

INFOTRAFIC Ploaie pe Autostrada Soarelui. Care este situația pe celelalte artere rutiere

01 Jun 2021 734

Atenție, șoferi! Trafic restricționat pe autostrada A2 București-Constanța. Se efectuează lucrări

26 May 2021 482

Cum se circulă pe drumurile naționale și autostrăzi. Infotrafic despre lucrările în desfășurare de pe A2

26 May 2021 620

Infotrafic. Lucrări de frezare și asfaltare pe Autostrada A2. Cum se desfășoară circulația

24 May 2021 692

Video Se circulă bară la bară pe Autostrada Soarelui!

16 May 2021 883