Peripeţiile unui constănţean Campionul naţional Giurescu, achitat de Judecătoria Deva pentru ultraj

cap_7.jpg „Obligă inculpatul la plata sumei de 320 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Respinge cererea părţii civile de obligare a inculpatului la plata de cheltuieli judiciare"

Trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, campionul naţional la tenis de masă Florin Ovidiu Giurescu a fost achitat. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Deva, care i-au aplicat constănţeanului o amendă în cuantum de 1.000 de lei. Hotărârea primei instanţe nu este definitivă, ea putând fi atacată de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, pentru procuror, respectiv de la comunicare, pentru partea civilă şi inculpat.

giurescu.jpg

Pe data de 5 august 2011, pe rolul Judecătoriei Deva a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 9386/221/2011, vând ca obiect „ultrajul". Conform Portalului instanţelor de judecată, Florin Ovidiu Giurescu a avut calitatea de inculpat, în timp ce Tudorel Ioan Bădărău, agent în cadrul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Hunedoara, a fost parte civilă. Recent, magistraţii Judecătoriei Deva l-au achitat pe Giurescu, judecat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, aplicând-i o sancţiune cu caracter administrativ, respectiv o amendă, în cuantum de 1.000 de lei. Mai mult decât atât, judecătorii hunedoreni au respins acţiunea civilă, formulată de agentul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Hunedoara, ca neîntemeiată. „Constată că inculpatul a fost reţinut timp de 24 de ore, din data de 8 iunie 2011 până la data de 9 iulie şi că, împotriva sa a fost dispusă măsura interzicerii de a părăsi ţara, în perioada 9 iunie - 6 august. Obligă inculpatul la plata sumei de 320 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Respinge cererea părţii civile de obligare a inculpatului la plata de cheltuieli judiciare. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, pentru procuror, respectiv de la comunicare, pentru partea civilă şi inculpat", conform minutei judecătoreşti. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, în seara zilei de vineri, 8 iulie 2011, în jurul orei 19.00, lucrătorii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe DN 7, în localitatea Ilia, un automobil marca BMW, pe motiv că ar fi efectuat o depăşire neregulamentară. La volanul maşinii se afla constănţeanul Florin Ovidiu Giurescu, în vârstă de 33 de ani, care intenţiona să părăsească ţara. Poliţiştii susţin că în momentul în care i s-a adus la cunoştinţă că va rămâne fără permis, Giurescu l-ar fi înjurat pe un lucrător al IPJ Hunedoara, iar altuia i-ar fi sărit în spate, rupând-i cămaşa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoria Medgidia se plasează după Judecătoria Deva ca volum de activitate, spune Consiliul Superior al Magistraturii (DOCUMENT)

13 Jun 2023 1030