Persoane suspectate de trafic de persoane trimise în judecată de procurorii DIICOT. Victimele, recrutate prin metoda loverboy

Percheziții. Foto cu rol ilustrativ: ZIUA de ConstanțaPrin rechizitoriul din data de 15.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus trimiterea în judecată a  șase inculpați, patru dintre aceștia în stare de arest preventiv și doi în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori și proxenetism.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, în luna martie a anului 2019, trei inculpați au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alți trei inculpați. Scopul grupului infracțional organizat l-a reprezentat exploatarea persoanelor de sex feminin pentru practicarea prostituției, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori, în vederea obținerii de sume însemnate de bani.

„Recrutarea persoanelor vătămate, provenite din municipiul București și județele Sibiu, Bistrița Năsăud, Maramureș și Bihor,  s-a realizat prin metoda loverboy. Ulterior, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, inculpații le-au exploatat prin metoda ”sex-touring” atât pe teritoriul României cât și pe teritoriul Austriei, Germaniei și Olandei. Clienții au fost racolați prin intermediul anunțurilor online publicate pe site-urile de profil, administrate și  actualizate permanent de membrii grupului infracțional, astfel încât acestea să fie mereu printre primele rezultate ale căutărilor. 

Sumele de bani obținute de persoanele vătămate, predate direct sau transferate prin intermediul serviciilor specializate, au fost însușite aproape în totalitate de cei care le exploatau și au fost folosite pentru traiul inculpaților dar și pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția.

Prin  actul de sesizare s-a solicitat confiscarea sumelor de bani obținute de inculpați din exploatarea persoanelor vătămate prin practicarea prostituției, respectiv ‪739.495‬ euro și ‪1.253.265‬ lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bistrița Năsăud.

Precizăm faptul că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au precizat procurorii DIICOT.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 832

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 536

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 791

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 547

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1335

Cinci suspecți reținuți pentru camătă și șantaj! Polițiștii BCCO Constanța au participat la descinderi (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 680

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6951

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 783

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei!

15 Mar 2024 469

Percheziții în București și trei județe din țară! Președintele FC Rapid, Daniel Niculae, adus la audieri

14 Mar 2024 530

Percheziții într-un caz de corupție și fals! Bănuiții sunt cercetați pentru însușirea nelegală a unor bunuri imobile, aparținând unor persoane decedate

13 Mar 2024 624

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 513

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 547

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1308

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Clienta mea s-a ales cu o infecție gravă după intervenția chirurgicală“ (VIDEO)

12 Mar 2024 1445