Persoane suspectate de trafic de persoane trimise în judecată de procurorii DIICOT. Victimele, recrutate prin metoda loverboy

Percheziții. Foto cu rol ilustrativ: ZIUA de ConstanțaPrin rechizitoriul din data de 15.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus trimiterea în judecată a  șase inculpați, patru dintre aceștia în stare de arest preventiv și doi în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori și proxenetism.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, în luna martie a anului 2019, trei inculpați au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alți trei inculpați. Scopul grupului infracțional organizat l-a reprezentat exploatarea persoanelor de sex feminin pentru practicarea prostituției, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori, în vederea obținerii de sume însemnate de bani.

„Recrutarea persoanelor vătămate, provenite din municipiul București și județele Sibiu, Bistrița Năsăud, Maramureș și Bihor,  s-a realizat prin metoda loverboy. Ulterior, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, inculpații le-au exploatat prin metoda ”sex-touring” atât pe teritoriul României cât și pe teritoriul Austriei, Germaniei și Olandei. Clienții au fost racolați prin intermediul anunțurilor online publicate pe site-urile de profil, administrate și  actualizate permanent de membrii grupului infracțional, astfel încât acestea să fie mereu printre primele rezultate ale căutărilor. 

Sumele de bani obținute de persoanele vătămate, predate direct sau transferate prin intermediul serviciilor specializate, au fost însușite aproape în totalitate de cei care le exploatau și au fost folosite pentru traiul inculpaților dar și pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția.

Prin  actul de sesizare s-a solicitat confiscarea sumelor de bani obținute de inculpați din exploatarea persoanelor vătămate prin practicarea prostituției, respectiv ‪739.495‬ euro și ‪1.253.265‬ lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bistrița Năsăud.

Precizăm faptul că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au precizat procurorii DIICOT.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în localitatea Carcaliu, județul Tulcea. Peste 1 500 elemente de muniție, două arme și 5 trofee de cerb, depistate (GALERIE FOTO)

05 Feb 2023 814

Percheziții și investigații, pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Peste 1000 de grame de cannabis, indisponibilizate

04 Feb 2023 455

Oficial! Trafic de droguri la Constanța (VIDEO)

03 Feb 2023 647

Descinderi ale Poliției în mai multe județe și zeci de percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală. 2.000.000 euro prejudiciu!

02 Feb 2023 577

Percheziții la Istria și Cogealac. Suspectată de contrabandă asimilată, o persoană a fost reținută

01 Feb 2023 3758

Percheziții ale procurorilor DNA în municipiul București și județul Ilfov, Au loc descinderi și la Primăria Sectorului 3

01 Feb 2023 555

UPDATE Percheziții DNA în București și Călărași! Sunt verificate contracte de a unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale

30 Jan 2023 776

Percheziții la persoane suspectate de trafic de droguri. Două persoane, reținute

28 Jan 2023 690

Oficial de la IPJ Ialomița Percheziții la persoane bănuite de furt de energie electrică! Au participat și jandarmi constănțeni

27 Jan 2023 629

Descinderi la persoane bănuite de infracțiunea de braconaj. Ce au găsit polițiștii în urma perchezițiilor

25 Jan 2023 772

A operat și la Constanța! „Dr. Lana“, condamnată pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități în formă continuată!

23 Jan 2023 2176

Descinderi DNA în București! Sunt vizate achiziții publice pentru Poliția Locală

19 Jan 2023 802

Fetiță de 12 ani, șantajată de un tânăr cu imagini compromițătoare

18 Jan 2023 654

Percheziții în mai multe județe din țară la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul, peste 1,4 milioane de lei

18 Jan 2023 572

Descinderi DNA la granițele României! Acțiune în coordonare cu Republica Moldova

17 Jan 2023 820