Mangalia Pescar salvat din largul mării de Poliţia de Frontieră (video)

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit la aproximativ 4 mile marine travers de localitatea Mangalia pentru salvarea unui pescar a cărui barcă plutea în derivă, după ce a rămas fără combustibil.
 
Ieri dimineaţă, în jurul orei 7.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi de către dispeceratul Centrului Maritim de Coordonare (MRCC) să intervină pe Marea Neagră, la aproximativ 4 mile marine travers de localitatea Mangalia, pentru a salva o persoană de sex masculin a cărei barcă pescărească plutea în derivă.
 
Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o navă de patrulare şi supraveghere maritimă tip NMS şi o ambarcaţiune tip RODMAN, care au ajuns în zona indicată şi au declanşat acţiunea de salvare.
 
Persoana aflată în dificultate a fost recuperată, în jurul orei 8.25, de către echipajul navei maritime, iar barca pescărească, în lungime de aproximativ şase metri, a fost remorcată până în Portul Mangalia.
 
Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, domiciliat în municipiul Mangalia, care nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat că a rămas fără combustibil în largul mării şi s-a speriat în momentul în care a observat că, din cauza vântului puternic şi a valurilor mari (gradul mării fiind 3), barca sa a început să plutească în derivă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Alertă pe Marea Neagră! Mai multe persoane în pericol pe o barcă pneumatică între 2 Mai și Vama Veche

08 Aug 2023 1049

Barcă pneumatică aflată în derivă, în portul Mangalia. Operaţiune de salvare a unei persoane (video)

11 Jul 2018 2408

Pescar a cărui barcă plutea în derivă, salvat de Poliţia de Frontieră, la Mangalia (video)

25 Jun 2015 3250

Turişti aflaţi în derivă pe o barcă pneumatică, aduşi la mal la Vama Veche

26 Jun 2014 1893