Pisici, câini și păsări Câte animale mici și mari au salvat pompierii constănțeni anul trecut și anul acesta

 
  • În cursul acestui an, până la data de 31 iulie 2021, au avut loc 47 de intervenții pentru salvarea unor animale, patru dintre acestea fiind pentru animale mari, 39 pentru animalele mici (câini și pisici) și patru pentru salvarea unor păsări.
  • În toate aceste intervenții, ISU Dobrogea și-a onorat jurământul depus, pompierii reușind să salveze toate animalele aflate la un pas de moarte și arătând astfel, încă o dată, că fiecare viață contează pentru un salvator, că fiecare suflet merită salvat.
  • În anul anterior, au fost în total 61 de intervenții, dintre acestea șapte fiind pentru animale mari, 48 pentru animalele mici și șase pentru păsări.
  • Dincolo de discuțiile și părerile pro și contra stârnite pe marginea intervențiilor pentru animalele aflate în pericol de moarte, pompierii din cadrul ISU Dobrogea își respectă în continuare jurmântul, apărând și protejând viața, în toate formele sale.

La intrarea în profesia de pompier, se depune un jurământ care, ulterior, ghidează activitatea salvatorilor, dar și întregul mod de a gândi și acționa – aceștia se angajează să apere viața, fie că este vorba despre cea a oamenilor, fie că este vorba despre ființele necuvântătoare.
 
Nu o dată, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost chemați să răspundă acestui jurământ și să intervină pentru ajutorarea unor animale aflate în pericol de moarte.
 
În cele aproape 50 de intervenții pe această latură înregistrate în primele șapte luni ale anului în județul Constanța, ISU Dobrogea și-a onorat jurământul depus, pompierii reușind să salveze toate animalele aflate la un pas de moarte și arătând astfel, încă o dată, că fiecare viață contează pentru un salvator, că fiecare suflet merită salvat.
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziția ZIUA de Constanța de către reprezentanții ISU Dobrogea, în cursul acestui an, până la data de 31 iulie 2021, au avut loc 47 de intervenții pentru salvarea unor animale, patru dintre acestea fiind pentru animale mari, 39 pentru animalele mici (câini și pisici) și patru pentru salvarea unor păsări.
 
În anul anterior, au fost în total 61 de intervenții, dintre acestea șapte fiind pentru animale mari, 48 pentru animalele mici și șase pentru păsări.
 
Totodată, pompierii au explicat că „intervențiile pentru salvarea animalelor nu sunt cu grad de dificultate ridicat, majoritatea sunt acțiuni de salvare din medii ostile vieții (căzute în fântâni, șanțuri ș.a.)“.
 
Salvatorii au precizat că intervențiile sunt clasificate astfel: animale mari, animale mici și păsări, iar cele mai des întâlnite sunt intervențiile la animale mici (câini și pisici).
 
Foarte important, dovedind încă o dată că fiecare suflet merită salvat și că fiecare viață contează, pompierii constănțeni au precizat că „nu au fost înregistrate situații în care animalele să nu poată fi salvate“.

 
Dincolo de discuțiile și părerile pro și contra stârnite pe marginea intervențiilor pentru animalele aflate în pericol de moarte, pompierii din cadrul ISU Dobrogea își respectă în continuare jurmântul, apărând și protejând viața, în toate formele sale.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Intervenție ISU Dobrogea în Constanța pentru salvarea unui animal
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă la ISU „Dobrogea”. O mașină s-a răsturnat pe DN3

16 Oct 2021 1666

UPDATE. LIVE VIDEO Județul Constanța. Accident rutier în sensul giratoriu de la Ovidiu. O victimă încarcerată

15 Oct 2021 4065

Accident rutier la intrare în stațiunea Mamaia. Victimă, un pieton

14 Oct 2021 583

Accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța. Un pieton, implicat

14 Oct 2021 1554

Declarații de avere Theodora Carastoian, consilier la ARBDD Tulcea, e coproprietar la o casă și deține trei maşini (documente)

14 Oct 2021 537

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

14 Oct 2021 844

Accident rutier în Eforie Nord, județul Constanța. O victimă

13 Oct 2021 507

ISU „Dobrogea” angajează. Ce posturi sunt vacante

11 Oct 2021 624

Pompierii constănțeni verifică o dată la trei ore secțiile ATI ale spitalelor din județ

11 Oct 2021 487

Acident rutier în județul Tulcea. Un autoturism s-a răsturnat. Șoferul, în stare gravă (galerie foto)

09 Oct 2021 4134

Constanța Accident rutier cu victimă pe strada Liliacului. Un scuter, implicat

05 Oct 2021 595

Inspectorul şef al ISU Dobrogea, Mihail-Cristian Amarandei „Au fost şi la Spitalul de Boli Infecțioase identificate anumite nereguli la controalele efectuate“

01 Oct 2021 772

UPDATE. Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Șapte persoane, decedate

01 Oct 2021 4662

Alertă la ISU „Dobrogea”. Pompierii intervin în Năvodari

01 Oct 2021 489

Alertă la ISU „Dobrogea”. Incendiu în Eforie Sud, județul Constanța

29 Sep 2021 991