Pistoale Beretta și Glock, veste antiglonț, milioane de cartușe, mașini, bastoane cu electroșocuri. Achiziții noi pentru Poliția Română

  • În vederea îmbunătățirii dotării polițiștilor, au fost recepționate, până în prezent, 20.000 de pistoale Beretta calibrul 9x19 mm, urmând ca, în total, să fie achiziționate 25.000 de astfel de pistoale.
 
În anul 2020, Poliția Română a continuat activitățile de înnoire și completare a flotei de autospeciale destinate muncii operative și de dotare cu mijloace de intervenție și protecție a polițiștilor, astfel încât să fie îmbunătățite condițiile de muncă și să fie asigurat un serviciu polițienesc de calitate pentru cetățeni, potrivit unui comunicat al Centrului de Informare și Relații Publice din cadrul IGPR.

Anul acesta, au fost recepționate 4.237 de autovehicule noi, urmând ca, până la finalul anului, să intre în dotarea Poliției Române diferența până la 5.361 de autovehicule.

Autospecialele sunt destinate muncii operative și vor fi repartizate, în special, polițiștilor de ordine publică şi de la rutieră. Acestea au dotări acustice și vizuale de avertizare, fiind colantate după grafica nouă.

În vederea îmbunătățirii dotării polițiștilor, au fost recepționate, până în prezent, 20.000 de pistoale Beretta calibrul 9x19 mm, urmând ca, în total, să fie achiziționate 25.000 de astfel de pistoale.
 

De asemenea, au fost achiziționate 1.000 de pistoale Glock calibrul 9x19 mm, precum și peste 3.000.000 de cartușe.

În anul 2020, au fost recepționate echipamente și mijloace tehnice specifice muncii de poliție și pentru protecția polițiștilor, respectiv 4.000 de căști de protecție cu vizor, 1.500 de veste antiglonț și 5.500 de maiouri de protecție, precum și 4.000 de bastoane cu electroșocuri.

De asemenea, au intrat în dotarea polițiștilor 400 de complete de blocare a trecerii auto, ce vor fi folosite în cazul celor despre care există indicii că ar fi comis infracțiuni și care nu se conformează semnalului de oprire al polițistului rutier.

 Aceste dispozitive au rolul de a preveni producerea de evenimente grave, prin blocarea autovehicului.

 
Totodată, au fost recepționate 6.000 de body-camera, ce au intrat în dotarea polițiștilor care intervin primii la evenimente și interacționează în mod curent cu cetățenii.


Poliţiştii vor înregistra audio-video interacţiunile cu cetăţenii, în scopul prevenirii comiterii de comportamente antisociale, ultraje sau abuzuri.

Aceste achiziţii sunt realizate din fondurile Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul demersurilor pentru îmbunătățirea intervențiilor și serviciului pus în slujba comunității.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițiștii din IPJ Constanța au primit peste 800 de pistoale Beretta, veste antiglonț și bastoane cu electroșocuri

19 Oct 2020 1870

Au fost repartizate și organelor de ordine din Constanța IGPR, despre pistoalele înmânate festiv de ministrul Vela

13 Aug 2020 1252