Poliţist, condamnat definitiv de trei judecătoare ale Curţii Supreme



Trei judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au decis, ieri, condamnarea definitivă a fostului şef de post al Poliţiei Valu lui Traian, Eduard George Niţuleac. Poliţistul a fost găsit vinovat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, dar şi de reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată.


Fostul şef de post al Poliţiei Valu lui Traian a fost trimis în judecată aproape de finele lunii ianuarie 2011. Tribunalul Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea dosarului, a decis, la data de 23 ianuarie 2012, pedepsirea poliţistului la cinci luni de închisoare, cu suspendare condiţionată. Sentinţa a fost menţinută şi de instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Constanţa, pe data de 12 noiembrie 2012. Această decizie a fost atacată la Înalta Curte şi Justiţie a României, instanţă care a casat decizia Curţii de Apel Constanţa şi a trimis cauza spre rejudecarea apelurilor aceleiaşi instanţe. Zis şi făcut! Pe data de 10 ianuarie, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Niţuleac la pedeapsa de un an de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi la alte opt luni de închisoare pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată. Tot Curtea de Apel a contopit pedepsele stabilite, în final Niţuleac fiind condamnat la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia magistraţilor constănţeni a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cauza fiind repartizată spre soluţionare judecătoarelor Simona Daniela Encean, Leontina Şerban şi Silvia Cerbu. Ieri, cele trei magistrate au menţinut decizia Curţii de Apel Constanţa din data de 10 ianuarie, condamnându-l pe Eduard George Niţuleac la pedeapsa de un an de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi la alte opt luni de pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată. Decizia Curţii Supreme este definitivă.     

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Niţuleac a fost bănuit că, în calitate de şef al Poliţiei Valu lui Traian, nu ar fi înregistrat mai multe plângeri, documente care au fost descoperite la el acasă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.