Poliţist de la Transporturi Maritime, condamnat de Tribunalul Constanţa



Deria Abduraman, agent al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Constanţa la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Decizia nu este definitivă.
 
Totodată, judecătorii i-au interzis lui Deria Abduraman „exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii“.
 
Pe durata termenului de supraveghere Deria Abduraman „trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă“.
 
 
De asemenea, pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului Deria Abduraman să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere,  Deria Abduraman va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa sau al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, pe o perioadă de 120 de zile.
 
Magistraţii au încetat măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Deria Abduraman şi l-au obligat la plata sumei de 3.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului.

Reamintim că poliţistul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind acuzat că ar fi cerut mită un telefon de ultimă generaţie pentru a nu amenda o firmă din Bacău.

 
Potrivit unor surse apropiate anchetei, poliţistul ar fi oprit în Portul Agigea, pentru un control de rutină, un autotren încărcat cu cereale. În timpul verificărilor, poliţistul ar fi constatat că licenţa firmei care deţinea autocamionul ar fi fost expirată. Atunci, poliţistul i-ar fi cerut şoferului suma de 1.000 de lei. La scurt timp, poliţistul ar fi revenit şi ar fi pretins un telefon mobil de ultimă generaţie, pentru a nu amenda firma. Reprezentatul firmei i-ar fi trimis telefonul poliţistului prin curierat, nu înainte de a anunţa Direcţia Generală Anticorupţie. În spatele şoferului de la firma de curierat se aflau procurorii, care ar fi găsit telefonul în casă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 septembrie 2018

28 Sep 2018 2549

Poliţist de la Transporturi Maritime, scăpat de arestul la domiciliu

06 Oct 2015 1897

Poliţist de la Transporturi Maritime acuzat de luare de mită, judecat în arest la domiciliu

11 Sep 2015 1709

Poliţist de la Transporturi Maritime, judecat în arest la domiciliu

19 Aug 2015 1995

Poliţist de la Transporturi Maritime, arestat la domiciliu pentru un telefon (document)

14 Aug 2015 2438

Flagrant prin curierat Surse - un agent de la Transporturi Maritime, reţinut pentru presupuse fapte de corupţie

13 Aug 2015 3241