Poliţişti supăraţi. „Solicităm oficial, Guvernului României, clarificări”. Iată, aici, integral, scrisoarea semnată de Dumitru Coarnă

Ieri Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC) a avut o primă reacţie reacționat după discuțiile, apărute în media, privind posibila înghețarea salariilor pentru anul 2019.

Sindicaliştii i-au trimis Vioricăi Dăncilă o scrisoare, semnată de Dumitru Coarnă prin care cer o întrevedere pentru a discuta subiectul, mai ales pentru că informația a generat nemulțumiri, întrucât anul acesta nu lor le-au crescut lefurile.
 
Publicăm, integral, conţinutul adresei oficiale a poliţiştilor din Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual
 
22.10.2018 - Solicităm, oficial, Guvernului României, clarificări referitoare la salarizare în 2019

FSNPPC/Nr. 150/1/2/3/4  din 22.10.2018

Către,
GUVERNUL ROMÂNIEI - doamnei Viorica Vasilica DĂNCILĂ, Prim-ministru
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE - doamnei Carmen DAN, ministru
MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE - domnului Eugen TEODOROVICI, ministru
MINISTERUL MUNCII ŞI JUSTIŢIEI SOCIALE - doamnei Lia Olguţa VASILESCU, ministru

În ultimele zile, în spaţiul public au apărut ştiri de presă şi comentarii, inclusiv din partea unor reprezentanţi ai Guvernului României şi ai Parlamentului, referitoare la o posibilă îngheţare a salariilor personalului plătit din fonduri publice, de la 01 ianuarie 2019, la nivelul celor din decembrie a.c., fapt care a generat confuzie şi, mai ales, nemulţumire în rândul angajaţilor din întreg sistemul bugetar, dar mai ales al celor cuprinşi în familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională", care nu au beneficiat în acest an de majorările salariale prevăzute în Anexele nr. VI şi VIII la Legea-cadru nr. 153/2017.

În acest context, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, organizaţie cu reprezentativitate juridică în domeniul salarizării personalului din sistemul ordinii şi siguranţei publice gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, vă adresează rugămintea de accepta, în cel mai scurt timp posibil, o întâlnire, pentru a clarifica aspectele sus-menţionate în spiritul dialogului social reglementat de Legea nr. 62/2011.


Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru un dialog constructiv, care să conducă, în timp util, la rezolvarea solicitărilor ce privesc drepturile poliţiştilor/personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne şi ale familiei ocupaţionale din care facem parte.

Cu stimă,
PREŞEDINTE FSNPPC
Vicepreşedinte Biroul Executiv Naţional ,,Cartel ALFA"
Dumitru COARNĂ.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Voi propune excluderea deputatului Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat“

31 Mar 2022 1201

S-a votat Legea salarizării unitare. Ministerul Muncii amână majorările salariale pentru Educaţie, Sănătate, Poliţie şi Armată. Dumitru Coarnă acum câteva zile-Este o lege de rahat

07 Jun 2017 19263

Scandal cu ţipete şi jigniri în Comisia de Muncă din Senat. Discuții contradictorii pe salariul polițiștilor. Cine cu cine s-a certat (video)

17 May 2017 15139