Poliţiştii de frontieră de la Midia, cu ochii în patru după braconieri (galerie foto)

Poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Midia, asistaţi de un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, au acţionat, marţi, în zona Cetăţii Histria - Edighiol - Periboina, iar la aproximativ un kilometru Sud de Canalul Periboina, pe o insuliţă aflată lângă malul de sud al lacului Sinoe, au descoperit în vegetaţie 17 saci ce conţineau plase de pescuit monofilament, în lungime totală de 2.647 de metri, cu captură de 269 de kilograme de peşte proaspăt din specia caras.

Poliţiştii de frontieră au confiscat peştele şi plasele, peştele fiind predat pentru valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale. În cauză se fac cercetări pentru depistarea braconierilor.

Transport ilegal de peşte

Tot poliţiştii de la Midia au oprit, marţi după-amiază, pentru control, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Tulcea, la bordul căruia se aflau doi cetăţeni români în vârstă de 43, respectiv 21 de ani. În urma controlului autoturismului, au fost descoperite patru lăzi din plastic încărcate cu 119 kilograme de peşte proaspăt din speciile şalău şi caras.
 
Iar poliţiştii de frontieră de la Tulcea au oprit, pe raza localităţii Somova, un autoturism marca Ford Tranzit, în care se aflau două persoane cu vârste de 61 de ani, respectiv 66 de ani. În autoturism a fost descoperită cantitatea de 49 de kilograme de peşte din speciile ştiucă, şalău, biban, somn şi crap, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat întreaga cantitate de peşte în vederea confiscării, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite dosare penale pentru „deţinere, transport sau comercializare a peştelui fără documente legale“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ţigări de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă în compartimente speciale din pereţii unei nave sosită din Libia (VIDEO)

13 Sep 2023 882

101 kilograme de peşte confiscate la Midia

12 Nov 2015 1951

Braconaj cu sute de kilograme de crap şi şalău, în zona Midia (galerie foto)

04 Oct 2014 1910

Crap şi şalău braconat în zona Midia Năvodari

03 Oct 2014 1838

Se întâmplă în Portul Midia Ţigări de contrabandă, descoperite în cabina unui marinar din Siria

23 Aug 2014 1632

Ţigări de contrabandă, descoperite în Portul Midia

22 Aug 2014 2145

Trei pasageri clandestini din Maroc, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni

25 Apr 2014 1711