„Politistii de la Arest mi-au zis ca e nevinovat"

cap_7.jpgIani Jaca, Răzvan Ştefan Moroianu şi Constantin Claudiu Coman, cei trei tineri arestaţi în urma scandalului cu poliţişti şi magistraţi din faţa clubului Crush, din Mamaia, au fost puşi în libertate, fără nicio interdicţie. Ieri, magistraţii Tribunalului Constanţa au judecat şi ulterior au admis recursurile declarate de Jaca, Moroianu şi Coman, decizia fiind definitivă.

Unchiul lui Moroianu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti şi prezent în sala de judecată, în calitate de apărător al nepotului său, a precizat că „până şi poliţiştii de la Arest mi-au zis «faceţi ceva pentru copilul acesta, căci este nevinovat»". „Nu-i pot spune inculpat. Pentru mine, el este Răzvan, este nepotul meu, ştiu cum a fost crescut şi ştiu că nu este în stare să săvârşească infracţiunile pentru care este cercetat şi pentru care, mai rău, a fost arestat", a continuat avocatul. La rândul său, Apostol Armeanu, cel de-al doilea apărător al lui Moroianu, a declarat că nu crede că s-ar fi ajuns la o asemenea situaţie în cazul în care contextul ar fi fost unul normal. Potrivit apărării, singurul motiv pentru care Răzvan Moroianu a fost arestat este bazat pe o confuzie, el semănând foarte bine cu Alexandru Marius Popescu, adevăratul agresor al poliţistului, căruia, culmea, deşi şi-a recunoscut vina şi implicarea, i-a fost respinsă declaraţia de către anchetatori, pe motiv că este una subiectivă. „Există riscul să se producă, în viitor, o eroare judiciară gravă, deşi s-ar putea spune «ce contează câteva zile de arest?». Ei bine, contează, pentru că acest copil nevinovat avea drumul lui şi nu merita să i se pună o astfel de piedică", a afirmat avocatul Armeanu. De asemenea, apărarea a adăugat că declaraţiile lui Popescu, în care acesta spune că nu Moroianu l-ar fi lovit pe poliţist, ci el, sunt dovedite şi de afirmaţiile celorlalţi martori, care au precizat că l-au văzut pe agresorul poliţistului fugind cu un Volkswagen roşu - maşină în care, în fapt, nu s-a urcat Moroianu, cum au reţinut procurorii, ci Popescu. Pe de altă parte, nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit avocaţilor celorlalţi acuzaţi, la momentul la care s-a pus în discuţie arestarea tinerilor, în sediul Judecătoriei Constanţa, pe tot parcursul procesului, s-au aflat martorii acuzării, adică procurorii şi judecătoarele cu care intraseră în conflict cei trei suspecţi. „Dosarul nu ar fi trebuit să ajungă aici, lucrurile ar fi trebuit soluţionate cu calm şi detaşare, probele administrate cu sânge rece, fără patimă. Altfel, se creează impresia unui sentiment de răzbunare", a argumentat avocatul lui Iani Jaca. „Toţi martorii acuzării au căutat să-i găsească nod în papură lui Claudiu Coman", au afirmat avocaţii acestuia. În urma deliberării, judecătorii au admis recursurile celor trei suspecţi şi au respins propunerea de arestare formulată de procurori pe numele lor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

adrian

14 Nov, 2010 13:52

curios este faptul ca in acea seara erau politisti ,procurori si judecatori ,toti impreuna la distractie ,s-a gandit cineva ca ei ar fi putut provoca scandalul avand legea in spate?

Eugen

28 May, 2010 22:12

Mare branza, sunt cercetati in libertate. Au dat o caruta de bani la avocati, da la puscarie tot o sa se duca dupa ce le ies mandatele. Sic!

cititor

28 May, 2010 10:27

poate ca e nevinovat. insa cine spune asta...?politistul de la arest??? intr-adevar un reper al dreptului romanesc...

Articole asemanatoare

S-a deschis o cafenea nouă în Constanța. Cine sunt fondatorii

29 Feb 2024 701

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 08 noiembrie 2022

09 Nov 2022 1300

Scandal în clubul Crush din Mamaia cu judecătoare, procuror şi poliţist! Avem sentinţa definitivă

05 Oct 2016 7776

Anchetă cu judecătoare, procuror şi poliţist Fostul fotomodel Iani Jaca a fost condamnat definitiv pentru scandalul din Crush

30 Nov 2015 4655

Scandal cu judecătoare, poliţist şi procuror Cunoscutul fotomodel constănţean Iani Jaca a fost condamnat

13 Dec 2014 7988

Iani Jaca a devenit tătic Băieţelul vicepreşedintelui Farului va purta prenumele unui fotbalist de la Juventus Torino (galerie foto)

04 Jul 2014 6626