Polițiștii din Port arestați pentru luare de mită cer să fie puși în libertate

Cristian Buga, Nicolae Zanet şi Sorin Cosmeanu, cei trei agenţi de poliţie din cadrul Compartimentului de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, acuzaţi de luare de mită, cer să fie puși în libertate. Ei au atacat, cu contestație, decizia Tribunalului Constanța, instanță care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă. Contestațiile polițiștilor au fost trimise spre soluționare Curții de Apel Constanța.
 
Poliţiştii sunt cercetaţi, în stare de arest, alături de Florin Mustăţea (suspectat de furt calificat şi dare de mită) şi de Costel Bobric (bănuit de complicitate la infracţiunea de furt calificat). Și cei doi civili au formulat contestații împotriva arestării lor.
 
Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, „în perioada 2014 - aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin, ajutat de alţi făptuitori încă nedepistaţi sau neidentificaţi, a sustras din vagoanele-cisternă ale SCOT SA, sosite în Portul Constanţa, diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat cu ajutorul coinculpatului Bobric Costel şi al altor participanţi neidentificaţi până în prezent“.
 
„În cursul lunii aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin a dat, cu titlu de mită, mai multe sume de bani şi produse petroliere inculpaţilor Buga Cristian şi Cosmeanu Sorin, iar inculpatul Zanet Nicolae a primit de la alt participant la furturile de produse petroliere sume de bani, astfel încât inculpaţii poliţişti să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a le permite, în continuare, «hoţilor» să sustragă combustibilii din Portul Constanţa“, se mai arată în documentele procurorilor.
 
La data de 23 aprilie 2015, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor sau ale apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa.

Citește și 

Averile şi interesele agenţilor din Poliţia Port arestaţi pentru luare de mită (documente)

Percheziţii în Constanţa
12 mandate de aducere, dintre care cinci agenţi de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi furt calificat


Denunţ formulat de un „frontierist“
„Cuiburi de viespi“ în Portul Constanţa. 12 poliţişti, luaţi pe sus!

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.