Polițiștii IPJ Constanța atrag atenția asupra pericolelor la care se expun copiii ce folosesc articole pirotehnice (VIDEO)

Experiment IPJ Constanța. Foto: IPJ ConstanțaPolițiștii constănțeni atrag atenția asupra riscurilor la care se expun copiii atunci când sunt lăsați să utilizeze materiale pirotehnice. 

Potrivit IPJ Constanța, copiii își doresc să se joace, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă și îndeosebi cu diverse artificii, petarde sau alte articole pirotehnice, dar această joacă poate fi periculoasă. 

„Consecințele utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice sunt dintre cele mai grave - arsuri, desfigurare, afectarea auzului sau a văzului, iar uneori se poate ajunge chiar și la amputarea degetelor. Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Poliția Română coordonează, în această perioadă, un plan de acțiune la nivel național denumit „Foc de artificii”. Printre obiectivele acestor acțiuni se numără prevenirea producerii unor evenimente negative, cu consecințe asupra integrității corporale a persoanelor, ca urmare a utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța. 


Foto: IPJ ConstanțaPolițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au realizat un experiment pentru evidențierea consecințelor folosirii necorespunzătoare a petardelor și a riscurilor la care se supun cei care le detonează în timp ce le țin în mână, în recipiente închise sau care le aruncă, „în glumă”, către alte persoane. 

„Petardele folosite de polițiști sunt din categoria P1, cu un conținut de 4 grame de pulbere, acestea fiind permise comercializării către publicul larg. 

În cadrul experimentului se pot observa cu ușurință efectele distructive ale deflagrației asupra unor materiale, modul în care undele de șoc se propagă în toate direcțiile, precum și intensitatea exploziei. 

Polițiștii constănțeni vă urează sărbători în siguranță!“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânăr depistat cu petarde asupra lui la meciul dintre Farul Constanța și Universitatea Craiova! Incredibil unde a ascuns obiectele pirotehnice

07 Feb 2023 708

Articole pirotehnice comercializate ilegal în municipiul Constanța. Ce măsuri au aplicat jandarmii

31 Dec 2022 773

Ce impact au petardele și focurile de artificii asupra animalelor? Polițiștii tulceni ne răspund

30 Dec 2022 753

Cantitate impresionantă de articole pirotehnice, descoperită de polițiștii de frontieră! (FOTO)

20 Dec 2022 738

Percheziții în casele unor români Sute de kilograme de articole pirotehnice, confiscate de oamenii legii (FOTO)

18 Dec 2022 889

Ce trebuie să știm pentru a preveni incidentele în preajma sărbătorilor de iarnă. IJJ Tulcea face recomandări

16 Dec 2022 567

Percheziție la Castelu! Ce au descoperit polițiștii în locuința unei femei

14 Dec 2022 1143

Percheziții în locuință unui tânăr! Peste o sută de kilograme de articole pirotehnice ridicate de polițiști (FOTO)

10 Dec 2022 1085

Bucureștean, prins în flagrant delict în Năvodari! Ce au descoperit polițiștii (FOTO)

06 Dec 2022 1162

Percheziții în cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii“. Tone de articole pirotehnice confiscate (VIDEO)

03 Dec 2022 825

Ce trebuie să știe tulcenii despre comercializarea articolelor pirotehnice. Primăria a făcut anunțul

24 Nov 2022 858

Sute de kilograme de articole pirotehnice urmau să fie vândute în Agigea. A intervenit Poliția

25 Oct 2022 758

Agigea, județul Constanța Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase au confiscat 550 de kilograme de articole pirotehnice

14 Feb 2022 1550

Postare virală pe Facebook-ul Poliției Române „Există posibilitatea ca un animal de companie, găsit de tine, să fie microcipat. Mergi cu el la veterinar”

09 Jan 2022 1643

Petardele și pocnitorile fac victime la Constanța Trei persoane, printre care și un copil de 3 ani, au ajuns la spital în noaptea de Revelion

01 Jan 2022 3770