Poliţistul care refuză mitaVezi aici averea şefului Poliţiei din Deleni

mita_bani.jpgOvidiu Vasile Velican deţine, din 2006, un teren intravilan în suprafaţă de 490 de metri pătraţi, graţie Legii numărul 646/2002 privind sprijinul acordat de stat tinerilor din mediul rural.

Ovidiu Vasile Velican, şeful Poliţiei din Deleni, unul dintre lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa care a refuzat zilele trecute să primească mită de la un individ, este un poliţist sărac. Mărturie la această afirmaţie stă declaraţia de avere aferentă anului 2009, singurul document de acest gen postat pe site-ul Poliţiei Române. Din respectivul act reiese că Ovidiu Vasile Velican nu deţine niciun imobil de locuit, nu are maşină, bijuterii, conturi ori depozite bancare şi plasamente ori investiţii.

Pe data de 15 martie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa sub coordonarea procurorului desemnat al Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa l-au prins în flagrant pe numitul Titi Mihai în timp ce îi oferea 500 de lei şefului Poliţiei din Deleni. Anchetatorii au arătat că Titi Mihai dorea să-şi recupereze deşeurile feroase şi neferoase reţinute de poliţistul mai sus precizat. „În fapt, vineri 11 martie a.c., agentul de poliţie Ovidiu Vasile Velican, şeful Poliţiei din Deleni, l-a oprit in trafic pe numitul Cornel Mihai, în timp ce se deplasa pe DN3, transportând o cantitate de fier vechi, fără acte de provenienţă. Totodată, în maşina se mai aflau tatăl acestuia - Mihai Titi, precum şi alte persoane. În timp ce poliţistul lua măsura legală de confiscare a fierului vechi, numitul Cornel Mihai i-a promis acestuia suma de 250 de lei şi doi peşti, pentru a-l determina pe poliţist să nu ia măsurile legale împotriva sa", au mai spus reprezentanţii IPJ Constanţa. Pe data de 14 martie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa au fost sesizaţi de şeful Postului de Politie din Deleni cu privire la intenţia lui Cornel Mihai intenţionează să-i ofere acestuia o sumă de bani. În urma denunţului formulat de către agentul de politie, ofiţerii DGA au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Pe data de 15 martie, a fost prins în flagrant Titi Mihai, în timp ce îi oferea agentului şef de politie suma de 500 de lei.

Datoriile: 20.000 de euro

Potrivit declaraţiei de avere aferentă 2009, de altfel singurul document de acest gen postat pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Ovidiu Vasile Velican deţine, din 2006, un teren intravilan în suprafaţă de 490 de metri pătraţi. De remarcat că acest teren a intrat în posesia lui Velican graţie Legii numărul 646/2002 privind sprijinul acordat de stat tinerilor din mediul rural. Şeful Poliţiei din Deleni mai posedă, din anul 1991, pe raza localităţii Ciorcârlia de Sus, un teren intravilan în suprafaţă de 2.640 de metri pătraţi. După cum precizam şi mai sus, Ovidiu Vasile Velican nu deţine imobile de locuit, autoturisme, tractoare, bijuterii obiecte de artă ori de cult. Situaţia este la fel şi în cazul depozitelor bancare, conturilor ori a fondurilor de investiţii. Velican a mai scris în declaraţia de avere din 2009 că nu are plasamente, investiţii directe şi nici împrumuturi acordate. În ceea ce priveşte datoriile, şeful Poliţiei din Deleni menţionează că, în 2007, a contractat un credit de la BRD în valoare de 10.000 de euro, şi care are scadenţa în 2017. În 2008, Ovidiu Vasile Velican a împrumutat alte 10.000 de euro, termenul scadent al acestui credit fiind în 2018. De menţionat că agentul Velican nu a completat rubrica „venituri din salarii". Poliţistul incoruptibil mai declară că nu este asociat ori acţionar la societăţi comerciale, companii/societăţii naţionale, şi nu are nicio calitate de membru în organele de conducere, administrare şi control ale societăţilor comerciale.

La judecată cu Organizaţia Internaţională a Drepturilor Omului

Portalul instanţelor de judecată arată că Ovidiu Vasile Velican a figurat ca martor în dosarul cu numărul unic 2691/256/2007, având ca obiect „furtul calificat" şi aflat la Tribunalul Constanţa. Un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanţa în care apare numele şefului de Post din Deleni a fost înregistrat, la data de 26.10.2009, cu numărul unic 11281/118/2009. Dosarul cauzei avea ca obiect „comunicare informaţii de interes public (Legea Nr.544/2001)", iar părţile erau Organizaţia Internaţională a Drepturilor Omului, reclamant, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, pârât şi Ovidiu Vasile Velican, tot pârât. După mai multe înfăţişări, magistraţii Tribunalului au decis să admită excepţia tardivităţii promovării acţiunii pe care au respins-o ca tardiv formulată.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.