Polițistul implicat în accidentul mortal din București, în care o fată de 13 ani a murit, pus sub acuzare. Acesta nu se afla în misiune

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 l-au pus sub acuzare pentru ucidere din culpă pe agentul de poliție implicat în accidentul mortal în care o fetiță de 13 ani a murit.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Radu Călin, a anunţat vineri că poliţistul are calitatea de suspect şi a fost audiat de procurori, conform Agerpres.ro

El a adăugat că procurorul de caz analizează dacă se impune luarea unor măsuri preventive în cazul agentului.

"Pe data de 13 ianuarie 2022, suspectul, agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Secţia 15 Poliţie, în timp ce conducea o autospecială de poliţie pe un bulevard din Sectorul 1, în momentul în care a ajuns la o trecere de pietoni, ca urmare a nerespectării limitei maximă de viteză admisă în localităţi, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice, ce au cauzat decesul imediat al victimei. Victima minoră, în vârstă de 13 ani, era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni. La acest moment, procurorul de caz apreciază cu privire la dispunerea unor măsuri preventive", a declarat Radu Călin.


Reprezentantul Parchetului a precizat că maşina condusă de poliţist avea semnalele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, iar agentul nu se afla în misiune.

Pe de altă parte, el a refuzat să confirme faptul că poliţistul mergea "să-şi ia de mâncare", aşa cum a apărut această informaţie în presă.

"La acest moment, din administrarea mijloacelor legale de probă, s-a reţinut că avea în funcţiune semnalele luminoase, dar nu şi pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate. Are calitatea de suspect şi i-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia (...). S-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză în zona respectivă. S-a dispus efectuarea unei expertize pentru a se stabili viteza exactă", a detaliat purtătorul de cuvânt al Parchetului.


Biroul de presă al Poliţiei Capitalei a transmis vineri că poliţistul obţinuse permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană.

Reamintim că o fată de 13 ani a murit după ce a fost lovită de mașina de poliție în timp ce traversa strada pe marcajul pietonal. O altă fată de 11 ni a ajuns la spital cu multiple leziuni.

Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto: Facebook/DGPMB

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 157

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 94

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 363

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 471

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 547

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 402

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 974

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 220

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 494

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 536

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1029

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 589

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1243

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 470

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 400