Politistul scandalagiu

Martorii oculari spun ca omul de ordine era mort de beat

Agentul principal Adrian Moldoveanu, angajat al Politiei Transporturi Feroviare, a amenintat cu pistolul un cetatean in zona garii * El a creat panica intre cei prezenti, desi cetateanul Tiron nu s-a facut vinovat de nici o infractiune * Iulian Tiron a fost alergat si pus in catuse de jandarmi * Colegul lui Moldoveanu, Claudiu Mosoiu, a declarat ca nu il cunoaste pe politist, dar seful Politiei Transporturi Feroviare, Mihai Poliec, ne-a declarat ca lucreaza la acest departament # Daca va fi gasit vinovat, va fi judecat de Consiliul de Onoare al Corpului Teritorial al Politiei Constanta

Un angajat al Politiei Transporturi Feroviare a provocat scandal in zona garii, amenintand cu pistolul un cetatean nevinovat. Toti cei prezenti s-au ingrozit la vederea armei si s-au ascuns de teama ca ar putea fi raniti. Vanzatorii de flori din gara il cunosc pe politistul pistolar si ne-au declarat ca este angajat al Politiei Transporturi Feroviare. Ei spun ca angajatul postului de politie era beat. Dupa incident, politistul s-a facut nevazut, iar persoane de la fata locului ne-au declarat ca si-a parasit masina si a spalat putina urcandu-se intr-un tramvai.Dupa ce a iesit din serviciu, agentul principal Adrian Moldoveanu de la Politia Transporturi Feroviare, iesit din tura in dimineata zilei de 17 mai, s-a hotarat sa faca pe justitiarul, in afara serviciului. Pe la ora 14.30, politistul a abordat un cumparator de casete, in statia mijloacelor de transport in comun din zona garii. El i-a reprosat individului ca voia sa cumpere o caseta audio pirat. Omul a protestat, spunand ca nu are nici o vina si nu intelege de ce politistul ii cere sa se legitimeze. In acel moment, a intervenit Iulian Tiron, electrician, care locuieste in Constanta, pe aleea Dealului, bloc B, etaj I, apartament 10, care a luat apararea cumparatorului de casete. Politistul Moldoveanu si-a iesit din fire si l-a luat in primire pe Tiron, intrebandu-l de ce se amesteca in aceasta poveste. Enervat peste masura, politistul l-a luat pe Tiron de haina si i-a spus ca trebuie sa mearga cu el la sectia Politiei Transporturi Feroviare, din gara. In drum spre sectie, pentru a fi mai convingator, politistul Moldoveanu a scos pistolul pe care il avea in dotare si l-a amenintat pe Tiron. Barbatul s-a speriat si a luat-o la fuga. Vazand ca ii scapa prada, Moldoveanu a inceput sa alerge dupa el, amenintandu-l ca, daca nu se opreste, trage. Martorii oculari spun ca politistul se clatina din cauza bauturii si ca, la un moment dat, s-a impiedicat de o bordura si a cazut. De teama ca pistolul s-ar putea descarca accidental, vanzatorii de flori si de carti, aflati in preajma, s-au ascuns dupa tarabe si in zona s-a creat o panica generala. Vazand ca nu poate sa-l prinda singur, el a cerut ajutorul colegilor de la postul Politiei Transporturi Feroviare, din gara. Doi jandarmi i s-au alaturat si s-au luat dupa Iulian Tiron, printre tarabele vanzatorilor de flori, dupa chioscurile de patiserie si l-au prins aproape de pasaj. Martorii spun ca jandarmii l-au trantit la pamant si l-au lovit in stomac si in cap. Politistul Moldoveanu i-a pus apoi catusele si l-a dus la postul Politiei Transporturi Feroviare.

"Bataie ca la politie"

"In sectie, m-au batut cu coatele in stomac si cu pumnii in cap, desi nu facusem nimic rau", ne-a declarat Tiron. Mai multi oameni care se aflau in zona si au fost martori la eveniment au mers impreuna cu politistii la sectie si au insistat sa il lase in pace pe Tiron. In timp ce Tiron era in sectie, sub presiunea oamenilor adunati la fata locului, Moldoveanu si-a parasit masina, o Dacia cu numarul de inmatriculare CT-04-XHT, parcata in apropierea tarabelor cu flori, s-a urcat intr-un tramvai si a disparut. "L-am vazut pe politist cum alerga dupa Tiron, balanganindu-se de beat ce era, cu camasa scoasa afara si cu pistolul in mana. Atunci ne-am speriat cu totii, gandindu-ne ca se poate descarca accidental", ne-a declarat Maria Ulmeteanu, vanzator la un chiosc din zona. Acelasi lucru ne-au spus si Gica Purcarea si Maria Andronache, vanzatoare de flori, precum si Cristian Vasile si Ionel Mitran. Dupa ce a scapat din mainile politistilor, Tiron a ramas pe platoul statiei RATC din gara, nestiind ce sa faca, considerandu-se victima unui abuz. Vanzatorii de flori de la gara au anuntat Politia si trupele DIAS, care nu s-au grabit sa apara. Dupa incident, in postul Politiei Transporturi Feroviare domnea linistea, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Am stat de vorba cu agentul sef adjunct Claudiu Mosoiu. El ne-a povestit ca a vazut un politist care fugarea un cetatean si i-a acordat sprijinul, trimitand doi jandarmi. Atunci cand Tiron a fost adus la sectie, mai multi oameni care fusesera martorii incidentului s-au inghesuit, ca sa ii ia apararea. In aceasta conjunctura, Mosoiu l-a scapat din ochi pe politistul care l-a adus pe la sectie pe Tiron. "In mod normal, ar fi trebuit sa il retin pe cel care l-a adus. Pentru ca s-a creat imbulzeala, nu l-am vazut cand a disparut. Nu il cunosc pe acest politist si l-am primit in birou, pentru ca era imbracat in uniforma", ne-a declarat Mosoiu. In ceea ce priveste afirmatia lui Tiron ca ar fi fost batut de Mosoiu in sectie, politistul ne-a spus: "Sunt si politisti care bat, dar eu nu fac acest lucru". In schimb, Tiron avea pantalonii rupti si urme de sange pe camasa. La doua ore dupa incident, sotia politistului Moldoveanu a aparut la gara, insotita de un barbat. Dupa un schimb de replici deloc elegante cu martorii scandalului, ea a plecat cu masina lui Moldoveanu, apostrofandu-i pe vanzatorii de flori din zona. Seful Politiei Transporturi, Mihai Poliec, ne-a declarat ca Adrian Moldoveanu este angajat al Politiei Transporturi Feroviare Constanta, in functia de agent principal. In acelasi timp, el ne-a spus ca nu are informatii ca politistul in cauza ar fi fost sub influenta alcoolului. O comisie de cercetare analizeaza imprejurarile in care s-a produs incidentul. In cazul in care Moldoveanu va fi gasit vinovat de provocarea incidentului, demonstrandu-se ca a fost sub influenta bauturilor alcoolice, politistul va fi judecat in Consiliul de Onoare al Corpului Teritorial al Politiei Constanta.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1442

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 640

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 746

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5049

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1866

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6088

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 640

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 534

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 537

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 240

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 250

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2895

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 334

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu trei mașini pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 5221

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 28 A

25 Mar 2024 287