Precizările chestorului Bogdan Despescu legat de evenimentele de la începutul lunii, din Capitală



Chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a susținut astăzi o declarație de presă, la sediul instituției.


„Referitor la afirmațiile apărute recent în spațiul public, potrivit cărora reprezentanți ai Poliției Române s-au întâlnit în ziua de sâmbătă, 8 august, anul curent, cu anumite persoane, pentru corecta informare, facem următoarele precizări: evenimentul din București de la începutul lunii august a fost permanent monitorizat de către mai multe structuri din cadrul MAI, misiunea noastră fiind aceea de a preveni producerea unor incidente.

Urmare analizelor venite, a rezultat că era pusă în pericol sănătatea persoanelor din București. Existau date că la procesiunea din 9 august erau așteptate să participe aproximativ 3.000 de persoane, aspect mediatizat de dumneavoastră.

 Această situație putea să conducă la răspândirea infecției cu noul coronavirus, prin încălcarea normelor sanitare. De asemenea, exista riscul producerii unor acte de violență, de natură să afecteze ordinea publică în Capitală.

În săptămâna respectivă, structurile MAI au organizat la nivel național mai multe acțiuni pentru descurajarea escaladării conflictului. Nu fugim de responsabilitate. De altfel, cred că aceste acțiuni care au fost mediatizate în utlima perioadă au arătat implicarea noastră în activitățile de combatere a criminalității. Rezulttele respective au fost comunicate public de la sediul MAI printr-o declarație din data de 7 august.

Din păcate sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în același mod activitățile noastre, instanța de judecată respingând cererile noastre de efectuare a 33 de percheziții domiciliare, unele dintre acestea în municipiul București.

În acest context, pentru siguranța cetățenilor Capitalei, ca principală misiune am solicitat devansarea funerariilor și am cerut reprezentanților bisericii sprijin în acest scop. Modul în care ne-am îndeplint misiunea a fost asumat, fiind cea mai eficientă soluție legală pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a preveni incidente violente în data de 9 august.

În nicio clipă Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană, indiferent de calitatea acestora. Nu s-a negociat nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave.



Repet, nu fugim de responsabilitate. Dimpotrivă, încercăm să fim raționali și să punem pe primul loc siguranța cetățeanului și nu imaginea noastră.

De aceea, venim în fața dumneavoastră cu răspunsuri doar atunci când suntem siguri că explicațiile publice nu vor afecta anchetele pe care le derulăm și care sunt executate și în acest moment.

Din 10 august și până acum au fost executate aproximativ 100 de acțiuni operative și peste 450 de percheziții domiciliare. Toate acestea sunt dovada ritmului de lucru susținut împotriva criminalității.

Reiterăm faptul că nu tolerăm practici și acțiuni care nu respectă legea și avem toleranță 0 indiferent de calitatea celui care încalcă legea, inclusiv față de cei care divulgă acțiuni aflate în derulare sau fapte din anchetă. MAI va continua activitățile de prevenire și combatere a infracționalității, mai ales pe cele legate de infracțiunile de criminalitate organizată.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 592

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat, şi șeful Poliţiei de Frontieră din România vin mâine la Mangalia!

16 Apr 2024 547

În dotarea Poliţiei de Frontieră Române au intrat cinci mijloace de mobilitate terestră 4x4 cu termoviziune pentru teren dificil

20 Dec 2023 804

MAI Ședință de lucru la IPJ Constanța, cu prilejul schimbării conducerii instituției. Ce au declarat oficialii

10 Nov 2023 850

Conferință MAI Pachet de măsuri pentru combaterea traficului de droguri și siguranța rutieră

27 Sep 2023 1041

Bogdan Despescu, MAI Poliţiştii care contribuie la mari capturi de droguri, ar putea primi bonificaţii (VIDEO)

27 Sep 2023 915

Cătălin Predoiu, la sediul IPJ Constanța- „Cer o nouă atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate din partea fiecărui poliţist“

01 Sep 2023 1234

Secrerarul de Stat, Bogdan Despescu Doi polițiști și un jandarm, răniți în exploziile de la Crevedia, externați din spital

27 Aug 2023 1007

Întâlnirea lui Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, cu șefii Poliției Române! Iată ce au discutat

27 Jul 2023 1145

Ziua Poliţiei Române! 29 de polițiști din Constanța, înaintați în grad la excepțional! „Balul Poliţiştilor“, în Mamaia

25 Mar 2023 2205

LIVE VIDEO-TEXT Ministrul Lucian Bode. „Pentru prima dată la Constanța avem un dispecerat integrat în care își pot gestiona acțiunile și celelalte instituții“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Jun 2022 1492

LIVE VIDEO+TEXT ​Ministrul Afacerilor Interne și chestorul Despescu, prezenți la sediul IPJ Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Jun 2022 2044

Litoral 2022 Ministrul Afacerilor Interne și chestorul Despescu, vizită „fulger“ la Constanța

30 Jun 2022 1607

UPDATE. Lucian Nicolae Bode, ministrul Afacerilor Interne, și chestorul general de poliție Bogdan Despescu vin mâine la Constanța

29 Jun 2022 1364

„Am renunțat la gradul de colonel“ Fostul jurist al ISU „Dobrogea“ a dat în judecată ISU „Dobrogea“, după procesul intentat chestorului Despescu și lui Marcel Vela

02 Apr 2022 6052