Prejudiciu de 3,5 milioane de euroAfacerile constănţeanului bănuit că are pepinieră de firme fantomă

Gheorghe Ioniţă, de 53 de ani, din Constanţa, suspectat că ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproximativ 3.500.000 de euro, administrează nici mai mult nici mai puţin decât cinci societăţi comerciale. Registrul Comerţului arată că Ioniţă mai figurează şi în SC Casa Nana Fashion SRL.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor spun că „particularul" Gheorghe Ioniţă este suspectat de implicare în activităţi ilicite de evaziune fiscală şi de fraudă la regimul TVA, privind achiziţiile şi livrările intracomunitare de cereale şi îngrăşăminte chimice. Concret, după cum arată şi anchetatorii, „activitatea infracţională desfăşurată, în cursul anului 2010, a constat, în principal, în achiziţia de cereale (orz, rapiţă, grâu etc.), iniţial de la persoane fizice de cetăţenie bulgară, pe bază de borderouri de achiziţie, care ulterior au fost vândute, prin intermediul unor societăţi comerciale «de tip fantomă» controlate de către acesta, cu scopul sustragerii de la plata TVA şi a impozitului pe profit. Operaţiuni comerciale ilicite asemănătoare s-au desfăşurat prin intermediul firmelor respective şi cu îngrăşăminte chimice achiziţionate de la o societate comercială din Slobozia. Pe parcursul cercetărilor, în cauză au fost efectuate 14 percheziţii la domiciliile persoanelor implicate şi la sediile societăţilor comerciale vizate, actele de înfiinţare şi funcţionare, precum şi actele contabile şi ştampilele societăţilor fictive fiind găsite la sediul unei societăţi administrate de bărbatul în vârstă de 53 de ani, din Constanţa şi într-un autoturism folosit de acesta", au mai arătat poliţiştii.

Cercetaţi în libertate

Gheorghe Ioniţă, precum şi alţi membri ai presupusei grupării infracţionale conduse de către acesta, respectiv Constantin Codăm, Cristian Muşat, Sebastian Mirică şi Laurenţiu Grosu, sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, în modalităţile înregistrării fictive în contabilitate a operaţiunilor comerciale efectuate cu consecinţa prejudicierii bugetului general consolidat, precum şi a sustragerii de la efectuarea controalelor financiar-fiscale, prin declararea fictivă a sediilor societăţilor comerciale. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 3.500.000 de euro. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de declinare a competenţei în favoarea DNA - Constanţa, întrucât prejudiciul stabilit de organele fiscale depăşeşte echivalentul în lei a 1.000.000 de euro. Gheorghe Ioniţă administrează SC Campion Development SRL, Conic SRL, BFD SRL, Medith - Cam Distribution SRL şi Sephirot Business SRL. De menţionat că Ioniţă mai apare şi în SC Casa Nana Fashion SRL. La rândul său, Cristian Muşat figurează în SC BFD Perfect Global SRL, asta în timp ce Laurenţiu Grosu administrează SC Palaz Trans SRL şi Cristin Construct 2005 SRL. Tot pe acest Grosu îl mai putem vedea în SC LTSR International, în Sile & Petre şi în Livian & Georgiana Construct SRL.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

justice

26 Jan, 2011 09:34

si marcel liga de pe bd mamai 1 cine il protejeaza-infractiuni demilioane euro-catana si rapotan stiu dga dna tac

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1200

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 738

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1450

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 731

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 803

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 856

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2474

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 982

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3676

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 825

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1677

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 708

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2275

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2594

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3057