Prejudiciu de peste 5 milioane de euro Începe judecata afaceriştilor Fatih Karadeniz şi Mehmet Ateş (document)

Tribunalul Constanţa a dispus, ieri, începerea judecăţii dosarului în care afaceristul Fatih Karadeniz a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.
 
De asemenea, vizat de decizia Tribunalului Constanţa este şi Mehmet Hanifi Ateş, suspectat de complicitate la evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate, în formă continuată. Mai mult decât atât, Ateş este suspectat de transmiterea fictivă a părţilor sociale ori a acţiunilor deţinute într-o societate comercială, în scopul săvârşirii unei infracţiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia, în formă continuată. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că, prin faptele comise, inculpaţii Karadeniz şi Ateş ar fi produs bugetului general consolidat al statului un prejudiciu total în cuantum de 22.253.880,72 de lei, echivalent a 5.260.065,08 euro.
 
În secţiunea documente, poate fi citit comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a inculpaţilor Fatih Karadeniz şi Mehmet Hanifi Ateş.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii Anticorupție, cu ochii pe o fermă de capre de la Săcele! Condamnări definitive (DOCUMENT)

16 Mar 2023 1318

Fonduri Europene Karadeniz Fatih și Topluoglu Timucin, trimiși în judecată de DNA Constanța, condamnați

17 Nov 2021 1892

Doi afacerişti au fost trimişi în judecată de DNA Constanţa. Cum s-a terminat dosarul

30 Aug 2018 1908

Doi afacerişti trimişi în judecată de DNA Constanţa au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie

27 Apr 2017 7168

Iată ce afaceri auFatih Karadeniz şi Mehmet Hanifi Ateş, judecaţi pentru un „tun“ de 5 milioane de euro

09 Jul 2014 4021

Doi administratori de societăți din Constanța trimiși în judecată pentru fapte de corupție

08 Jul 2014 2448