Premierul Nicolae Ciucă „Avem toate premisele să putem să închidem anul pe o creştere economică“ (VIDEO)

Imagine de la eveniment, foto: Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că există toate premisele ca România să încheie acest an pe creştere economică.

"Putem să vorbim de rezultate în ceea ce priveşte credibilitatea dobândită de instituţiile statului, de mediul de afaceri din România, recunoaştere care se concretizează în cifre. Ieri am putut să ne bucurăm de cifrele pe care Banca Naţională a României le-a furnizat în ceea ce priveşte valoarea investiţiilor străine directe în economia României şi procentul este unul cât se poate de semnificativ: 43,7%, comparat cu anul trecut.


Declarațiile integrale le puteți urmări aici 

În valoare nominală discutăm de 5,5 miliarde de euro. Sunt bani care se adaugă eforturilor care se întreprind la nivelul Guvernului pentru a atrage cât mai mulţi bani europeni. Este singura noastră şansă în actuala situaţie de criză să putem să menţinem echilibrul socio-economic şi să putem, de ce nu, să ne propunem obiective de continuare a procesului de dezvoltare economică. Avem toate premisele să putem să închidem anul pe o creştere economică şi să avem o perspectivă a construcţiei bugetului pentru anul viitor care să ne permită să continuăm politicile pe care noi ni le-am asumat", a declarat Ciucă, miercuri. 


Premierul a vorbit și despre importanţa obiectivului privind procesul de aderare a României la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică şi a anunţat aprobarea unui memorandum în Guvern privind colaborarea interinstituţională pe acest subiect.


"Un alt act normativ foarte important este memorandumul prin care reaşezăm activităţile şi structura funcţională la nivelul Guvernului pentru procesul de aderare a României la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Ieri după-amiază am avut o întâlnire a Comitetului interministerial în care au fost clarificate şi discutate toate aspectele legate de aşezarea structurală şi funcţionarea celor care se implică nemijlocit - şi aici doresc încă o dată să fac menţiunea că cei care se implică nemijlocit trebuie să fie cei mai buni specialişti din cadrul ministerelor, dar şi din cadrul celorlalte instituţii care au o contribuţie esenţială la procesul de aderare. Este un memorandum prin care clarificăm elementele de colaborare şi coordonare între Cancelaria primului ministru şi Ministerul Afacerilor Externe", a mai precizat premierul.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă de Ziua Bucovinei „Astăzi este sărbătoarea mândrei și dulcei Bucovine, un moment de suflet al tuturor românilor bucovineni”

28 Nov 2022 396

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, mesaj cu prilejul Zilei Internaționale de luptă împotriva violenței asupra femeilor

25 Nov 2022 423

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj după publicarea raportului referitor la implementarea de către România a acquis-ului Schengen

23 Nov 2022 695

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă „Am primit cu satisfacție raportul privind România din cadrul MCV, prezentat de Comisia Europeană“

23 Nov 2022 458

Prima ședință comună a Guvernelor României și Spaniei, găzduită la Castellón de la Plana

22 Nov 2022 505

Guvernul s-a înțeles! Cu cât ar urma să crească pensiile de la 1 ianuarie 2023

22 Nov 2022 1224

Premierul Nicolae Ciucă „La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare“

19 Nov 2022 579

Nicolae Ciucă „Suntem pregătiţi să ne îndeplinim responsabilităţile şi să facem parte din Schengen“

16 Nov 2022 506

Premierul Nicolae Ciucă „Mâine vom avea o întâlnire tripartită la Guvern pentru a discuta mărirea salariului minim“ (VIDEO)

15 Nov 2022 564

Premierul Nicolae Ciucă Consumatorii casnici care consumă peste 255 Kwh vor beneficia de preţul de 1,3 lei (VIDEO)

11 Nov 2022 782

UPDATE. Nicolae Ciucă Hotărâri care vizează continuarea lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii în porturile Constanţa şi Galaţi, adoptate de Guvern (VIDEO)

09 Nov 2022 613

Premierul Nicolae Ciucă „Avem nevoie de hidrocentrale, sunt bani ai României care au fost investiţi“

03 Nov 2022 868

Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră despre plafonarea preţului la lemnele de foc (VIDEO)

02 Nov 2022 506

Nicolae Ciucă, mesaj de condoleanțe după tragedia de la Seul Guvernul României este alături de Republica Coreea şi de poporul sud-coreean

30 Oct 2022 603

Nicolae Ciucă Securitatea alimentară şi cea energetică sunt prioritare în perioada viitoare (VIDEO)

30 Oct 2022 568