Eveniment

Presupuse pile în RAEDPP şi în Primăria Constanţa Condamnări definitive în dosarul „THR Marea Neagră - Carmen Silva 2000”

Instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dosarul cunoscut generic „THR Marea Neagră - Carmen Silva 2000” a fost închis definitiv. Ieri, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au redus pedepsele aplicate inculpatelor Emilia Moldoveanu şi Stela Bardaş de la 12 la şapte ani, respectiv de la 11 la patru ani de închisoare. În cauză, Curtea de Apel Constanţa a dispus confiscarea specială de la fiecare dintre inculpate a sumei de 5.000 USD şi 5.000 euro.

Judecătorii au majorat cuantumul despăgubirilor civile pe care inculpatele Moldoveanu Emilia şi Bardaş Stela au fost obligate în solidar să le plătească către partea civilă Dănuţ Chiparu, de la 300.000 de euro la 340.000 de euro. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă. Emilia Moldoveanu a fost acuzată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de două infracţiuni de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, toate în formă continuată, şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Stela Bardaş a fost suspectată de înşelăciune în formă continuată şi a fost condamnată iniţial la 11 ani de temniţă. Faţă de Ioana Ungureanu, recidivistă, acuzată de două infracţiuni de înşelăciune şi uz de fals, în formă continuată, procesul penal a fost încetat, având în vedere decesul femeii. Potrivit DNA, în perioada 2007 - august 2008, „acţionând în conformitate cu un plan infracţional elaborat în mod detaliat, inculpata Ungureanu Ioana a indus în eroare un număr de 25 (douăzeci şi cinci) de persoane, cărora, în mod nemijlocit sau prin intermediari, le-a prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că are posibilitatea de a le facilita achiziţionarea, la preţuri extrem de avantajoase, de active din patrimoniile SC Carmen Silva 2000 SA Eforie Sud şi SC THR Marea Neagră SA Eforie Nord”.

„Drept urmare, inculpata a primit sume mari de bani cu titlu de avans pentru cumpărarea imobilelor respective, fapte prin care părţile vătămate au fost păgubite cu sume totalizând 2.411.500 de euro şi 10.000 de dolari SUA. Pentru a crea impresia de legalitate asupra demersurilor sale, inculpata a înmânat persoanelor înşelate înscrisuri falsificate, respectiv procese-verbale de negociere directă pretins încheiate între SC Carmen Silva 2000 SA Eforie Sud şi SC THR Marea Neagră SA Eforie Nord şi cumpărători, precum şi chitanţe prin care se atesta încasarea sumelor de bani remise cu titlu de avans pentru achiziţionarea de active din patrimoniile celor două societăţi comerciale menţionate. Înscrisurile fuseseră întocmite în fals de coinculpata Moldoveanu Emilia”, conform procurorilor de la Anticorupţie. Organele de anchetă mai susţin că, „în baza aceluiaşi plan infracţional, coinculpata Moldoveanu Emilia şi-a atribuit în mod fraudulos o altă identitate, recomandându-se consilier juridic în cadrul SC Carmen Silva 2000 SA Eforie Sud. „În acest fel, ea a contribuit la inducerea şi menţinerea în eroare a celor 25 de persoane înşelate, cărora, în mod nemijlocit, pe parcursul convorbirilor telefonice purtate, le-a confirmat împrejurarea mincinoasă că are posibilitatea de a facilita achiziţionarea, la preţuri extrem de avantajoase, de active din patrimoniul societăţii comerciale menţionate. Pentru a-şi susţine afirmaţiile, Moldoveanu Emilia a falsificat o serie de înscrisuri oficiale, respectiv încheieri de intabulare pentru clădiri aflate în patrimoniul celor două societăţi, acte care au fost remise persoanelor păgubite prin intermediul lui Ungureanu Ioana”, potrivit DNA.

„Înscrisuri oficiale falsificate

„În perioada mai - august 2008, inculpata Bardaş Stela, a contribuit la inducerea şi menţinerea în eroare a unora dintre persoanele înşelate, prin aceea că şi-a atribuit în mod fraudulos o altă identitate, recomandându-se director în cadrul SC THR Marea Neagră SA Eforie Sud şi susţinând, pe parcursul convorbirilor telefonice purtate, că ar avea posibilitatea să înlesnească achiziţionarea, la preţuri extrem de avantajoase, de active din patrimoniul societăţii comerciale menţionate. De asemenea, în cursul anului 2007, în contextul unui plan infracţional separat, inculpata Ungureanu Ioana a indus în eroare şase persoane, cărora le-a prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că are posibilitatea de a le facilita închirierea de locuinţe din fondul locativ al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat RAEDPP Constanţa şi/sau ANL. În acest sens, inculpata a invocat, în mod nereal, existenţa unei relaţii apropiate cu un pretins funcţionar în cadrul respectivei regii autonome sau al Primăriei municipiului Constanţa. Prin urmare, inculpata a primit de la părţile vătămate sume de bani cuprinse între 5.000 de euro şi 21.000 de euro, fapte prin care a fost produsă o pagubă în cuantum total de 91.000 de euro. Pentru a-şi credibiliza demersurile, inculpata Ungureanu Ioana a remis persoanelor înşelate înscrisuri falsificate, respectiv contracte de închiriere pretins încheiate între acestea şi RAEDPP Constanţa sau ANL. Înscrisurile oficiale au fost falsificate, prin plăsmuire, de coinculpata Moldoveanu Emilia, documente pe care aceasta a aplicat ştampile cu numere de înregistrare false”, au conchis procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Virgil Stan, directorul societăţii Balneoterapie Saturn SRL, la judecată cu această firmă şi cu THR Marea Neagră. Iată motivul!

11 May 2019 715

Ce valoare au dividendele oferite de societatea Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră. Ce alte decizii au fost luate în AGOA

23 Apr 2019 465

Proces pe Legea 10/2001 Prinţul Paul Philippe al României a chemat în judecată Oraşul Eforie. Ieri s-a pronunţat instanţa

22 Dec 2018 1391

Modificări în cadrul conducerii societății T.H.R. Marea Neagră SA

20 Dec 2018 594

Societatea Balneoterapia Saturn SRL va fi dizolvată. Cine a luat decizia și când va intra în vigoare

01 Oct 2018 922

AGOA societății THR Marea Neagră SA a stabilit valoarea dividendului ce va fi plătit către acționari

28 Aug 2018 484

Un nou vicepreședinte al Directoratului societății THR Marea Neagră a fost numit în funcție. Ce indemnizație lunară va primi

20 Apr 2018 1164

AGA la THR Marea Neagră. Se aprobă valoarea dividendelor și ipoteca pentru prelungirea unei linii de credit. Ce hotel este ipotecat

16 Mar 2018 1718

Președintele Consiliului de Supraveghere al THR Marea Neagră numit administrator provizoriu la Societatea Romradiatoare SA Brașov

17 Jan 2018 956

Schimbări în conducerea Societăţii THR Marea Neagră.Cine face parte din Directorat

11 Dec 2017 1418

Modificări în structura administrației societății T.H.R Marea Neagră

09 Nov 2017 1890

Precizări importante de la THR Marea Neagra privind plata dividendelor (document)

29 Aug 2017 1261

Problemele de la hotelurile Diana şi Venus din Eforie Nord remediate. Cum arată camerele după sancţiunile primite de la CJPC (galerie foto)

17 Jul 2017 2022

Mai multe hoteluri din Eforie Nord au fost controlate de comisarii CJPC Constanța. Condiții greu de imaginat găsite în unitățile de cazare și în restaurante (galerie foto + video)

11 Jul 2017 3261

THR Marea Neagră SA scoate la vânzare imobile. Vezi despre ce este vorba!

24 Feb 2017 4295