Presupuşi bişniţari, „călcaţi“ de mascaţi graţie site-ului „Sesizări din trafic“

4_tigari.jpgÎn urma mai multor percheziţii efectuate pe raza judeţului Constanţa, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 30.000 de ţigarete netimbrate sau cu timbre străine. Unul dintre cei cercetaţi de poliţişti este Stan Vişan, de 58 de ani, din Constanţa. Din câte se pare, bărbatul a ajuns în colimatorul oamenilor legii după ce un constănţean s-a plâns pe site-ul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - secţiunea „Sesizări din trafic“ despre faptul că Stan Vişan „se ocupă cu contrabanda de ţigări scoase din port“.

Aproximativ 20 de ofiţeri constănţeni ai Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, sprijiniţi de luptătorii Direcţiei de Intervenţii şi Acţiuni Speciale (DIAS) Constanţa, au participat ieri de dimineaţă la patru percheziţii ce s-au efectuat la adrese de pe raza municipiului Constanţa, precum şi a localităţii Dulgheru. Acţiunea a avut loc graţie informaţiilor furnizate de lucrătorii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI). În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti la domiciliile şi spaţiile deţinute de Iulică Niculescu, de 48 de ani, Lucia Vişan, de 53 de ani, şi de Stan Vişan, de 58 de ani, au fost găsite 30.000 de ţigarete, de diverse mărci, netimbrate sau cu banderole de marcare din Republica Moldova, în valoare de aproximativ 11.700 de lei, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. „Cele trei persoane sunt cercetate de poliţiştii constănţeni pentru nerespectarea dispoziţiilor legale în ceea ce priveşte deţinerea şi comercializarea unor produse accizabile supuse marcării prevăzute de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, pentru nerespectarea prevederilor OUG 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă“, au mai arătat oficialii IPJ Constanţa.

Rutiera, liantul dintre Stan Vişan şi mascaţi 

Pe data de 14 iunie, un bărbat a formulat o sesizare pe site-ul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - secţiunea „Sesizări din trafic“, document virtual prin intermediul căruia aducea la cunoştinţă oamenilor legii despre faptul că Stan Vişan are îndeletniciri ilegale. „Declar că în strada Răzoare numărul 87, de cinci ani de zile, Vişan Stan şi mulţi alţii se ocupă cu contrabandă cu ţigări, care sunt scoase din port“, se mai arată în plângere. Bărbatul mai spune că alături de Vişan Stan mai lucrează şi un alt individ, despre care Poliţia nu a reuşit să afle nimic. „Este un liant mare, care nu dispare. Vin saci, cutii cu ţigări, ruşine Poliţia Română. Pe aceştia nu-i vedeţi, de asta a ajuns ţara unde a ajuns. La această adresă se plimbă mai multe maşini“, se mai arată în sesizarea postată pe secţiunea „Sesizări din trafic“ Constanţa. De precizat faptul că şi cei din Inspectoratele de Poliţie ale Judeţelor Sibiu şi Hunedoara au ridicat ieri peste 200.000 de ţigări.
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Acţionarii Argus SA, întruniți în Adunarea Generală Ordinară. Iată ce s-a aprobat!

17 Jun 2023 1626

UPDATE4-A început ședința Consiliului Local Constanța cu retragerea a trei proiecte de pe ordinea de zi (video, foto+document)

29 Jan 2016 4676