Prezenți sunt cele mai importante entități din industria aeronautică LIVE TEXT. Conferința de presă organizată la deschiderea Întâlnirii Anuale a Asociației Aeroporturilor din România, la Venus (GALERIE FOTO)


UPDATE 10


Artagea se plânge de lipsa pasagerilor Și pe motiv ca de aproape doi ani de zile se discută despre crearea OMD-ului la Constanța pentru promovarea turismului pe litoral și sprijinirea promovării Aeroportului.

Ciceo a precizat că turismul pe aeroportul din Constanța ar crește dacă ar exista transport de la aeroport spre litoral. 

UPDATE 9

Ciceo a precizat ca întârzierele vor fi pe toată durata anului, sperând sa se atenueze spre lunile octombrie-decembrie. De altfel, el a precizat că întârzierele sunt datorate crizelor de pe marile aeroporturi internaționale.

S-a discutat apoi de situația Tarom si de posibilitatea ca angajații sa intre în grevă.

Aproximativ 30 la suta din zborurile din România au intarzieri sau sunt anulate. Depinde de la un aeroport la altul. Prețurile biletelor vor crește din primavară și cu 30-40%. 

UPDATE 8


Călin Cozma - Vicepreședinte Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România / Președinte Patronatul Horeca Cluj a luat cuvântul.

 Călin Cozma - Vicepresedinte Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitatii din Romania / Presedinte Patronatul Horeca Cluj

"În acest an și jumătate, cel mai important, pentru turismul nostru, este să ne dezvoltăm noi, pe forțe proprii. Statul Român din ce știți și dumneavoastră nu prea alocă buget pe direcția asta. Avem un proiect de dezvoltare și promovarea turismului românesc în străinătate. Dorim să dezvoltăm apetitului străinilor de a veni în România."


UPDATE 7

David Ciceo prezintă evoluția traficului aerian. Ianuarie - iunie 2022 traficul din România a scăzut cu 21 la sută, iar în iulie -1 la suta. Gradul de recuperare este de -20 la suta. Pe ianuarie-iulie au fost 13 milioane de călători, fata de 2019 unde erau 11 milioane. Totodată, se așteaptă pe luna august o ușoară creștere. Estimarea in 2022 sa fie de 85 la suta in România. Este vorba de o estimarea peste 19 milioane. In anul 2040 o sa fie peste 35 milioane de pasageri.

Prognoza optimistă este de 61 milioane în 2040. 


UPDATE 6

 A luat cuvântul Corina Martin, Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România/ Președinte de onoare RESTO Constanța.
 

"Vreau să salut presa prezentă în sala. Este a șaptea ediție. De șapte ani avem acest eveniment aici pe litoral. Suntem într-un resort all inclusive, un resort plin în acest moment. Il am alaturi pe colegul de la Cluj, Călin Cosma. Asociația Aeroporturilor din România și Federația industriei ospitalității vor semna un protocol. Vom încheia acest parteneriat pentru a aduce mai multi turiști. Pentru ca pe aeroporturi să găsească informații pentru orașul respectiv.

Despre asta va fi parteneriatul nostru - unde mâncăm, unde dormim, ce activități desfășurăm. O să îl rog pe domnul Ciceo să facă o comparație a traficului aerian. Veți înțelege cât de mult a crescut traficul aerian în ultimul an. Dacă traficul aerian a crescut asa de mult, este un reper și pentru presă să înțelegem cum au evoluat preferințele de vacanță și călătorie a oamenilor" - Corina Martin


UPDATE 5

Adrian Cojoc, Romatsa a luat cuvântul și a vorbit despre statistica pasagerilor. 


UPDATE 4 


A luat cuvântul Bogdan Artagea, Director General Aeroportul Internațional Constanța.

Bogdan Artagea, Director General Aeroportul Internațional Constanța

"Până la sfârșitul anului sperăm să avem aprobat proiectul pentru un nou terminal. Suntem în negocieri pentru introducerea zborurilor interne. Săptămâna viitoare poate vom anunța aceste rute și vom face publice biletele" , a transmis Artagea. 



UPDATE 3

În continuarea evenimentului, a luat cuvântul Adrian Veștea, Președinte Consiliul Județean Brașov/ Președinte U.N.C.J.R.

Adrian Veștea, Președinte Consiliul Județean Brașov/ Președinte U.N.C.J.R.

"Aeroportul din Brașov este singurul aeroport construit recent. Putem spune ca avem un Aeroport adaptat cerințelor actuale. Avem un terminal de 12.000 mp. Am finalizat in mare parte infrastructura. În următoarea perioadă va fi definitivată. Vom fi prezenți in Italia pentru recepția finală a echipamentelor radio. Începând cu luna iunie, il vom face operațional. Dintre proiectele viitoare, avem un proiect de conexiune pe cale ferată", a punctat Veștea



UPDATE 2 

A luat cuvântul David Cicea, Președinte Asociația Aeroporturilor din România/ Director General Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

David CICEO, Președinte Asociația Aeroporturilor din România/ Director General Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

"Războiul Rusia - Ucraina afectează zborurile. Traficul este crescut in lume, iar în aceste momente sunt afectate zborurile și de diverse crize din vestul Europei. Avem onoarea să fie prezent și domnul Veștea, președinte al CJ Constanța. A sprijinit foarte mult aviația civilă" a spus Ciceo



UPDATE 1 

Acum sunt prezenți Corina Martin, președinte onorific RESTO, David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor, Adrian Veștea, președinte CJ Brașov, Bogdan Artagea, director Aeroportul Mihail Kogălniceanu, Adrian Cojoc, Romatsa. 




Al 7-lea an consecutiv, azi, 23 august, are loc conferința de presă organizată la deschiderea Întâlnirii Anuale a Asociației Aeroporturilor din România ( AAR), ce are loc la Mera Resort Venus. 

La Evenimentul dedicat evoluției circulației aeriene din România, organizat anual de AAR, participa, in perioada 22-26 august 2022, toti Directorii Aeroporturilor din Romania, reprezentantii la varf ai Companiilor aeriene TAROM, BLUE AIR, TURKISH Airlines, conducerea Ministerului Transporturilor, conducerea ROMTSA si Autoritatea Aeronautica civilă, diverse entități, instituții, companii private și parteneri implicați în industria aviației.

În premieră, Asociația Aeroporturilor din Romania si Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitatii din Romania ( FPIOR) vor semna un Acord de Parteneriat pentru a determina atragerea și creșterea numarului de pasageri și turiști în zbor către destinații turistice din România, în scop de afaceri sau de vacanță.

La eveniment și-au anunțat prezența:   
  • David CICEO, Președinte Asociația Aeroporturilor din România/ Director General Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj
  • Bogdan Stelian MÎNDRESCU, Secretar de stat, Ministerul Transporturilor
  • Adrian VEȘTEA, Președinte Consiliul Județean Brașov/ Președinte U.N.C.J.R.
  • Bogdan ARTAGEA, Director General Aeroportul Internațional Constanța
  • Corina MARTIN, Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România / Președinte de onoare RESTO Constanța
  • Calin COZMA - Vicepreședinte Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitțiii din România / Președinte Patronatul HORECA CLUJ 

În cadrul evenimentului este pusă în discuție cresterea circulației aeriene pe aeroporturile din România în anul 2022, explicații depre dinamica zborurilor și despre oportunitatile si problemele industrie, numărul de pasageri înregistrat în acest an pe aeroporturi de referință (Otopeni, Cluj, Iași, Sibiu, Timisoara, Craiova, Constanța etc). Se discută și despre evoluția numărului de turiști pe Litoral, in judetul Brasov și în Cluj (referințe prin comparație). 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Română - Acțiune a polițiștilor pentru verificarea transportului de persoane, în zona aeroporturilor

16 Feb 2024 334

Activități ale polițiștilor de la transporturi pe anul 2023. Iată ce au constatat în județul Constanța

03 Feb 2024 614

Erol Mîrzali și Daniela Silvia Mustea, realeși cenzori ai Companiei Naționale de Investiții SA

30 Jan 2024 653

Traficul aerian pe aeroporturile Otopeni și Băneasa se desfăşoară în condiţii de iarnă

20 Jan 2024 591

În București Un nou sediu pentru spitalul Gerota, cu finanțare PNRR

28 Dec 2023 741

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ cumpără simulatoare de realitate virtuală (VR) și realitate mixtă (MR)!

23 Dec 2023 878

IGPR Acțiune a polițiștilor pentru verificarea transportului de persoane în zona aeroporturilor

12 Nov 2023 814

Autoritatea Vamală Română Peste 30.000 țigarete de contrabandă, depistate de inspectorii vamali la Aeroportul Otopeni

09 Nov 2023 668

Începând cu 18 octombrie Franța a primit 100 de amenințări cu bombă, în aeroporturi

31 Oct 2023 753

George Alexandru Ivan, directorul Companiei Aeroporturi București, trimis în judecată de DNA

24 Oct 2023 743

Franţa Noi alerte cu bombă la 14 aeroporturi regionale!

20 Oct 2023 843

Franța amenințată! Aeroportul din Lille este evacuat din cauza unei alerte cu bombă. Mai multe aeroporturi evacuate după amenințări cu atac

18 Oct 2023 692

Un avion cu peste 100 de pasageri la bord a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Otopeni

08 Sep 2023 1042

Controale ale polițiștilor de la Transporturi! Ce nereguli au fost depistate în județul Tulcea

05 Aug 2023 860

#citeșteDobrogea Căile de comunicaţie şi transporturile în arealul Canalului Dunăre - Marea Neagră (I)

01 Aug 2023 2582