Prima decizie în dosarul omului de afaceri Constantin Dima, de la Mara Construct (rechizitoriu)

Constantin Dima, administrator al SC Mara Construct SRL, şi Toma Mihai, administrator al SC Eva Solution SRL, au fost menţinuţi sub control judiciar. Decizia a fost luată, ieri, de Dumitra Cornelia, judecător al Tribunalului Constanţa, în dosarul în care cei doi au fost deferiţi Justiţiei de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Hotărârea luată de Dumitra Cornelia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Constantin Dima şi Toma Mihai au fost trimişi în judecată într-un dosar legat de presupuse fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni legate de reabilitarea unor monumente istorice din judeţul Constanţa.
 
Potrivit rechizitoriului, Constantin Dima este bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (două fapte), de evaziune fiscală, în formă continuată (două fapte), de spălare a banilor (două fapte), precum şi de fals în declaraţii. Asta în timp ce Toma este bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor.
 
Lista inculpaţilor este continuată de Khalid Ouahmane, administrator al SC Nord Colorado SRL, bănuit de: constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor, de Cristea Marian Enache, administrator al SC Nicotrans Eurologistic SRL şi SC Professional Equipment Solutions SRL, bănuit de: constituire a unui grup infracţional organizat, spălare a banilor (două fapte), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi evaziune fiscală, în formă continuată, de Marian Iulian Dumitru, administrator al SC Clasic Confort International SRL, bănuit de: constituire a unui grup infracţional organizat şi spălare a banilor. Mai departe, Lucian Petrache a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la spălarea banilor şi complicitate la spălarea banilor.
 
SC Mara Construct SRL este suspectată de constituire a unui grup infracţional organizat, de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (două fapte), de evaziune fiscală, în formă continuată (două fapte), şi de spălare a banilor (două fapte), SC Nord Colorado SRL este bănuită de constituire a unui grup infracţional organizat, de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi de spălare a banilor.
 
SC Nicotrans Eurologistic SRL este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat şi de spălare a banilor, SC Professional Equipment Solutions SRL, de constituire a unui grup infracţional organizat, de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, de evaziune fiscală, în formă continuată, dar şi de spălare a banilor.
 
SC Clasic Confort International SRL este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi de spălare a banilor, în timp ce SC Eva Solution SRL este bănuită de constituire a unui grup infracţional organizat, de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, dar şi de spălare a banilor.
 
Citeşte şi 
 
Cum a „căzut“ Dima de la Mara Construct
„Documente false şi inexacte“ la Consiliul Judeţean Constanţa (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colonelul Dima, fostul comandant al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, pierde procesul pentru anularea ordinului de trecere în rezervă (MINUTA)

19 Apr 2024 410

Ordinul prin care colonelul Dima, fostul șef al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a fost trecut în rezervă nu se suspendă! Colonelul ceruse continuarea activității! (MINUTA)

17 Apr 2024 1068

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 614

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 decembrie 2023

28 Dec 2023 907

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 noiembrie 2023

29 Nov 2023 848

#DobrogeaDigitală Preoți din Cernavodă - Ioan Ciocan, Constantin Coadă, Tudor Samoilă

09 Oct 2023 2410

Termen nou în dosarul privind reabilitarea unor monumente istorice din Constanţa! S-a cerut audierea fostei conduceri a Direcției Județene pentru Cultură

09 Oct 2023 1287

#DobrogeaDigitală Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ din Cernavodă - „Temelia i s-a pus în anul 1882“

28 Sep 2023 2759

#DobrogeaDigitală Despre Cernavodă - „Edilii oraşului de la 1878 şi pâna în anul 1936“ (VI)

11 Sep 2023 2622

In memoriam 96 de ani de la nașterea lui Jean Constantin - „Nu şi-a pierdut vigoarea artistică şi harul seducţiei scenice“

21 Aug 2023 1147

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 august 2023

18 Aug 2023 1601

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 august 2023

08 Aug 2023 1539

Colonelul Dima Constantin, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a ieșit la pensie!

18 Apr 2023 4598

Deputatul Focșa s-a înscris în Partidul Uniunea Naţiunii Române

02 Mar 2023 1951

În anul 2022, jandarmii Grupării Mobile Tomis au executat un număr de 13.721 misiuni

18 Jan 2023 1057