Primarul Mazăre şi înţelegerile cu italienii

FINCOGERO_cartier_fincogero.jpg„Dacă aş fi căzut la înţelegere cu italienii, era totul simplu", a spus Radu Mazăre

Într-un litigiu ce durează de mai bine de zece ani cu firma italiană Fin.Co.Ge.Ro.SpA Catania, primarul Radu Mazăre este de părere că dacă s-ar fi „înţeles cu italienii era totul simplu". În replică, administratorul firmei, Romeo Nunzio, spune că „italienii sunt cei care nu vor să facă nicio înţelegere cu dumnealui, niciun acord". Declaraţiile făcute de ambele părţi au pornit ca urmare a soluţiei pronunţate de Judecătoria Constanţa în dosarul cu numărul 1577/212/2011, ce priveşte contestaţia la executare formulată de municipalitate împotriva executării silite demarate de afaceriştii din Italia. Nemulţumite de hotărârea instanţei, ambele părţi au declarat recurs.

fincogero_Radu_Mazare.jpgContactat telefonic, primarul Mazăre ne-a spus că, pe scurt, situaţia ar sta în felul următor: „Dacă aş fi căzut la înţelegere cu italienii, era totul simplu. Eu nu vreau să le dau milioanele de euro pe care ei le cer de la municipalitate". Tototdată, acesta a adăugat că, de altfel, ar exista un document prin care procurorii au stabilit că, la momentul la care s-a încheiat contractul între Primăria Municipiului Constanţa şi Fin.Co.Ge.Ro.SpA, „în 2000, când eu nu eram primar", firma italiană s-ar fi angajat prin contract să realizeze investiţia fără cheltuieli din partea municipalităţii.

Ce spun italienii

Întrebat dacă există un proces penal cu acest obiect, Mazăre a răspuns că „penal, faptele s-au prescris, dar există un proces civil la Tribunalul Constanţa, în care noi am cerut anularea contractului". În replică, Romeo Nunzio, reprezentantul legal al societăţii Fin.Co.Ge.Ro.SpA, ne-a declarat că „în toată istoria noastră, de 40 de ani, nu am avut niciodată un dosar penal şi nici nu am fost vreodată cercetaţi". Totodată, acesta a mai spus că „în ceea ce priveşte procesul pe care îl avem cu primarul Mazăre personal, oricare va fi suma ce o vom încasa, după ce vor fi scăzute cheltuielile şi taxele, vom face acţiuni de binefacere, aici, în Constanţa, nu în Brazilia sau Egipt". „Repetăm că noi nu am fost niciodată cercetaţi penal", a conchis reprezentantul legal al firmei din Catania. Nu în ultimul rând, italienii au mai spus că „noi nu am făcut niciodată plângeri penale în cariera noastră, dar acum pregătim vreo 10-20 de plângeri împotriva domnului Mazăre şi a funcţionarilor publici, în care îi cerem răspunderea personală".

Ce a decis instanţa

În dosarul care a dat naştere declaraţiilor de ambele părţi, completul C9 al instanţei Judecătoriei Constanţa, prezidat de magistratul Iuliana Loredana Mesrobian, a hotărât să respingă ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesual active a contestatorului Municipiul Constanţa. „Admite în parte cererea principală, astfel cum a fost completată. Admite în parte cererile conexe, astfel cum au fost completate. Dispune anularea în parte a procesului verbal din data de 09.06.2011 emis în cadrul Dosarului de executare silită 221/2001 al BEJA Stoica Constantin Adrian şi Stoica Constantin Gabriela Simona, numai cu privire la perioada de actualizare a creanţei pentru luna iunie 2008, urmând ca executorul judecătoresc să actualizeze creanţa de 6.400.000 lei, începând cu luna iulie 2008, cu indicele de inflaţie în cuantum de 119,26%", se mai arată în minuta instanţei. Totodată, „dispune anularea procesului verbal din data de 22.07.2011 emis în cadrul Dosarului de executare silită nr. 221/2001 al BEJA Stoica Constantin Adrian şi Stoica Constantin Gabriela Simona şi a tuturor actelor de executare ulterioare. Obligă contestatorii la plata către intimaţi a echivalentului în lei a sumei de 1137 euro la cursul BNR din ziua plăţii". Hotărârea a fost atacată cu recurs de Radu Ştefan Mazăre şi de Fin.Co.Ge.Ro.SpA.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Directorul ABADL, Hristu Uzun, averea și interesele. Soția sa lucrează la aceeași instituție (DOCUMENTE)

02 Mar 2024 1159

Declarații de avere Constanța Carmen - Florentina Obretin, director financiar - contabil la Spitalul Clinic Căi Ferate, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Jan 2024 801

Declarație de avere. Raluca Andreea Labeș, șef Serviciu în Consiliul Județean Constanța, averea, interesele și afacerile soțului (DOCUMENTE)

22 Oct 2022 2298

Fost inspector școlar general al Constanței, la judecată cu Ministerul Educației. Despre ce este vorba

06 Sep 2022 1647

Șef în Regionala de Drumuri Constanța, Secția Călărași, cu apartament, credit și cont în bancă. Are și o firmă cu activitatea întreruptă (DOCUMENTE)

18 Jul 2022 1383

Statul care a ales un bărbat gay în funcţia de şef al statului. "Este vorba despre o premieră mondială"

01 Apr 2022 1380

Investitorul imobiliar Daniel Rafte, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța

22 Mar 2022 1784

Mesajele jignitoare pe care le primește Daniel Balaș de la unii preoți, după suspendare "Ești un fariseu. Cine te-a făcut preot?" Reacția părintelui

02 Mar 2022 18442

Declarații avere Ionuț Cornel Ionescu deține două apartamente, autoturisme și acțiuni în societăți comerciale(documente)

18 Oct 2021 2484

Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, l-a trimis în judecată pe Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași. Când se pronunța tribunalul

26 May 2021 2525

Pecineaga. Nouă ani de închisoare pentru un bărbat care și-ar fi violat fiica. Când va fi luată decizia finală

18 Feb 2021 2183

Dosarul care a șocat o localitate din județul Constanța. S-a lăsat cu ani grei de închisoare

23 Dec 2020 2902

Peluza Marină Farul Constanța „Inițiativa împotriva regulamentului trebuia luată încă de la început”

04 Dec 2020 3727

Anunț important de la SPIT Constanța. Care este programul de lucru cu publicul

02 Apr 2020 1942

Județul Tulcea Bărbat care ar fi distribuit fotografii ale sale pe o rețea de socializare, în ipostaze indecente, către cinci minore, reținut de polițiști

21 Jan 2020 1855