Primele imagini cu arma găsită în Mamaia Sat Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Viorel Teliceanu, declarații despre dosar (GALERIE FOTO+VIDEO)

Arma furată de la un militar din Mamaia SatPrim Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Viorel Teliceanu a oferit pentru ZIUA de Constnața câteva explicații în referire la cazul armei sustrase de la un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat. 

Procurorul a precizat că arma a fost găsită chiar de militarul atacat în post. 

„Arma a fost găsită chiar de militarul căruia i-a fost sustrasă. Se afla la o distanță de aproximativ 200 de metri de unitatea militară, pe marginea drumului ascunsă sub o saltea care era abandonată în zonă, aproape de o porțiune de vegetație. Militarul a fost audiat cu privire la aceste aspecte și a declarat că întâmplător, când se întorcea de la altă unitate la care își desfășura activitatea, a observat salteaua, a dat cu piciorul în ea și a observat o parte a armei, mai exact cureaua. 

Ridicând salteaua din acel strufăriș a observat arma. Ulterior și-a anunțat colegii și superiorii. Au fost anunțate și organele de poliție și într-adevăr au identificat arma care era într-o stare avansată de degradare cu pânze de păianjen, semn că era acolo de o perioadă de timp. 

A fost recuperată în totalitate și muniția care nu a fost folosită și nici nu există riscul să fie folosită pe viitor“ - a declarat Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Viorel Teliceanu pentru ZIUA de Constanța. 


Amintim că, evenimentul s-a produs sâmbătă, 19 martie 2022, în jurul orei 20.15, la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat.
 
Militarul a fost atacat prin surprindere, în timp ce executa serviciul de pază în unitate, potrivit datelor transmise de Ministerul Apărării Naționale.
 
Informațiile oficiale au arătat că persoana purta cagulă și era înarmată cu o armă albă în momentul în care a intrat prin efracție în perimetrul unității militare.

  „Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe“, au spus reprezentanții MApN.

„După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității. Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului“ – au spus oficialii MApN.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Imagini șocante surprinse în timpul urmăririi în trafic a șoferului care a furat, în Cumpăna, mașina unei femei însărcinate (VIDEO)

21 Sep 2023 3227

Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța, despre șoferul care a furat mașina unei femei însărcinate, în Cumpăna (VIDEO)

21 Sep 2023 3165

Ce se întâmplă cu dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia. Anunțul judecătorilor din apel

27 Aug 2023 669

Motivarea judecătorilor în dosarul armei furate din Mamaia! „Preocupările religioase nu îl degrevează de obligația de a-și apăra țara!“

24 Jul 2023 1894

VIDEO. Incident unic în Armata României! Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

16 Jul 2023 3421

Ce au decis judecătorii militari în dosarul armei furate din Mamaia!

10 May 2023 2379

A trecut un an de la un incident deosebit de grav petrecut la o unitate militară din Mamaia! Un soldat a fost atacat în post și i-a fost sustrasă arma

19 Mar 2023 1172

A trecut proba sincerității? Militarul din Mamaia căruia i-a fost furată arma, testat cu detectorul de minciuni! De două ori! Verdictul specialiștilor

30 Jul 2022 6399

Militarul căruia i-a fost furată arma a fost trimis în judecată! Iată care sunt acuzațiile. Modificări importante pentru militari anunțate de ministrul Apărării (VIDEO+FOTO)

15 Jul 2022 16799

Două anchete penale sunt în derulare Procurori militari și civili, mânați de același gând – unde sunt arma și muniția de război furate de la un militar din Constanța

11 Apr 2022 8632

Sondaj de opinie 66% dintre participanți nu sunt mulțumiți de modul în care au acționat autoritățile în cazul pistolului mitralieră și muniției furate de la un militar din Mamaia

28 Mar 2022 3735

Editorial Armata Română și scenariul fantezist, dar bine redactat, al unui film hollywood-ian

24 Mar 2022 3942

ZIUA LIVE Cristian Crăciun, despre cazul militarului în post, rămas fără armă

23 Mar 2022 2309

Armă și muniție de război, sustrase din Mamaia. Căutările au ajuns la Iași

23 Mar 2022 2821

Armă căutată de scafandri în lacul Ciric, Iași!

22 Mar 2022 2554