Printre ei, şi cunoscutul Stila Sarafu 20 de indivizi, trimişi în judecată de procurorii DNA Constanţa pentru credite cu acte false (DOCUMENT)

Prin acordarea în mod ilicit a creditelor, unitatea bancară a fost prejudiciată cu suma de 9.087.530,89 de euro
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, ieri, trimiterea în judecată a 20 de persoane suspectate de înşelăciune şi uz de fals. Printre cei deferiţi justiţiei se află Diana Maxim, directorul adjunct al OTP Bank București, dar şi Elena Luiza Constantinescu, ofiţer de credite la aceeaşi bancă. Mai mult decât atât, în faţa justiţiei a mai fost trimis şi cunoscutul Stila Sarafu.
 
Conform DNA, lista celor trimişi în judecată, în acest dosar, este deschisă de Dincă Trantu şi continuată de Marius Goşiu, Constantin Coteanu, Marieta Iruc, Theodor Pavel, Viorel Dinu, Georgiana Dinu, Stila Sarafu, Mina Lică, Iulian Tocilă, Sorin Bulică şi Asan Taifun. Cei mai sus precizaţi sunt acuzaţi de înşelăciune. Mai departe, Carmen Eugenia Ştefănescu, Marian Ştefănescu, Stelian Alexe şi Ionel Radu sunt acuzaţi de înşelăciune şi de uz de fals. Asta în timp ce Diana Maxim, director adjunct al unei unităţi bancare din Bucureşti, Elena Luiza Constantinescu, ofiţer de credite la aceeaşi bancă şi Cosmin Popa, administrator al SC Credit Group SRL Constanţa, sunt bănuiţi de înşelăciune, în formă continuată (14 acte materiale). Conform DNA, Costel Cătălin Şerban, expert evaluator, este bănuit de înşelăciune.
 
Procurorii susţin că, în perioada 15.11.2007 - 16.08.2008, inculpaţii Trantu, Goşiu, Coteanu, Iuruc, Pavel, Dinu, Lică, Tocilă, Bulică, Asan, Ştefănescu, Sarafu, Alexe şi Radu ar fi introdus, prin intermediul SC Credit Group SRL Constanţa (care avea ca obiect de activitate intermedierea încheierii contractelor de credit), mai multe cereri de credit pentru persoane fizice, adresate unei unităţi bancare din Bucureşti. Organele de anchetă mai susţin că solicitanţii creditelor, beneficiind de complicitatea inculpaţilor Maxim, Constantinescu şi Popa, i-ar fi indus în eroare pe reprezentanţii acestei instituţii bancare, prin prezentarea unor documente false referitoare la posibilităţile lor financiare de a rambursa ratele aferente împrumuturilor solicitate. Concret, la data de 22 aprilie 2008, Costel Cătălin Șerban, în calitate de expert evaluator, ar fi întocmit un raport de evaluare având ca obiect un imobil situat în municipiul Mangalia, menţionând în mod deliberat în conţinutul său informaţii şi detalii arhitectonice false, conform DNA. „De asemenea, a ataşat fotografii ale interiorului şi exteriorului unui alt bun imobil, acţiune de natură a spori în mod fraudulos valoarea bunului ce urma a fi adus în garanţie de către inculpatul Tocilă Iulian. Prin aceasta, Şerban Costel Cătălin l-a ajutat în mod nemijlocit pe inculpatul Tocilă Iulian să-i inducă în eroare pe reprezentanţii unităţii bancare, cu prilejul încheierii unei convenţii de credit. Prin acordarea în mod ilicit a acestor credite, unitatea bancară a fost prejudiciată cu suma de 9.087.530,89 de euro“, potrivit celor de la Anticorupţie.

Asociat, o tânără de 22 de ani

În cauză, în vederea garantării recuperării prejudiciului, organele de anchetă au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului judiciar asupra mai multor bunuri imobile aparţinând lui Stelian Alexe, până la concurenţa sumei de 2.722.402,54 de lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa. Societatea comercială Credit Group SRL Constanţa are sediul social în localitatea Eforie Sud, pe strada Doctor Cantacuzino. Potrivit Registrului Comerţului, în firmă apar ca asociaţi Petruţa Ivan, de doar 22 de ani, din localitatea Babadag, judeţul Tulcea, cât şi Stelian Iordan, de 38 de ani, din Cernavodă, acesta din urmă fiind şi administrator. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la cele mai sus precizate şi de la reprezentanţii SC Credit Group SRL Constanţa, însă acest lucru nu a fost posibil.
 
ZIUA de Constanţa prezintă în ediţia online întreg comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a celor 20 de persoane.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Ce a declarat Stila Sarafu la Parchetul Judecătoriei Constanța! (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 3491

Stila Sarafu a fost reținut! El va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța

21 Feb 2024 1191

Reglare de conturi la Constanța? Stila Sarafu și Daniel Rafte implicați într-o tâlhărie pe strada Soveja

20 Feb 2024 2820

Tribunalul Constanța, decizie definitivă în cazul lui Stila Sarafu!

07 Feb 2023 6121

Începe procesul lui Stila Sarafu!

15 Oct 2022 3642

Stila Sarafu, trimis în judecată de Parchetul Curții de Apel Constanța. Mai multe probe excluse de la dosar

18 Mar 2022 2595

Condamnări cu executare într-un dosar al DNA Constanța

26 Aug 2021 4179

Stila Sarafu vrea să știe cum a aflat Parchetul Curții de Apel de dosarul său de la Parchetul Judecătoriei

02 Jun 2021 2788

Judecătoria Constanța, pronunțare amânată în dosarul lui Stila Sarafu

12 May 2021 2128

Stila Sarafu, trimis în judecată! Procurorul, decăzut din dreptul de a cere menţinerea controlului judiciar

09 Jan 2021 2663

Stila Sarafu a fost trimis în judecată!

08 Jan 2021 2257

Judecătorii i-au admis în parte plângerea lui Stila Sarafu! Are voie să conducă și să meargă în baruri

30 Nov 2020 1579

Stila Sarafu este așteptat azi la Judecătoria Constanța

25 Nov 2020 1580

Stila Sarafu contestă controlul judiciar!

17 Nov 2020 1988

Credite anchetate de DNA Constanţa Şefa unei bănci din Bucureşti a luat cu executare. Faţă de Stila Sarafu s-a încetat procesul

16 May 2017 8545