Procurorii Anticorupţie merg la Curtea Supremă cu ofiţerii BCCO Constanţa

Într-o altă cauză penală, Teodorescu, Zaharia şi Petcu sunt judecaţi pentru tortură, lipsire de libertate în mod ilegal, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual
 
Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, angajaţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, condamnaţi pentru folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, merg la Curtea Supremă de Justiţie a României. Motivul? Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, cei care au instrumentat dosarul mai sus precizat, au formulat apel împotriva celor trei condamnări. Ce i-a nemulţumit? Pe data de 4 iulie, judecătoarea Viorica Lungu, de la Curtea de Apel Constanţa, i-a condamnat pe cei trei angajaţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia au fost trimişi în judecată, pe data de 17 iulie 2013, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în sarcina lor reţinându-se infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată. Concret, la datele de 29 decembrie 2010 şi 28 ianuarie 2011, inculpaţii ar fi comunicat unui denunţător, reprezentant al unui magazin de comercializare a produselor etnobotanice, informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi a substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope. „Informaţiile erau comunicate denunţătorului în mod nemijlocit, indicându-i-se, în mod exact, data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor. Aceste acţiuni erau derulate de reprezentanţii mai multor instituţii publice din judeţul Constanţa şi, având în vedere că şi lucrătorii din cadrul BCCO Constanţa participau la efectuarea respectivelor controale, inculpaţii au luat la cunoştinţă în mod direct despre organizarea acestora, în virtutea atribuţiilor de serviciu“, conform procurorilor Anticorupţie.

Etnobotanice

Organele de anchetă conchid afirmând că „scopul evident al comunicării de către inculpaţi a informaţiilor menţionate a fost acela de a asigura firmei reprezentate de denunţător posibilitatea de a continua comercializarea de plante şi substanţe «etnobotanice», potenţial dăunătoare sănătăţii, fără a fi depistată de către organele de control şi fără a fi sancţionată contravenţional în mod corespunzător“. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. Pe data de 4 iulie, judecătoarea Viorica Lungu i-a condamnat pe cei trei angajaţi ai BCCO Constanţa la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată. Decizia Vioricăi Lungu a fost atacată de procurorii DNA Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal între doi bărbați, în Constanța! Unul dintre ei avea droguri asupra sa

12 Apr 2024 538

Ministerul Apărării vrea cimitir militar la Constanța, de 3000 de locuri, între Metro 2 și BCCO! Se caută firmă pentru întocmirea actelor (DOCUMENT)

11 Feb 2024 2228

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1543

Poliția Română - Polițiștii BCCO Constanța au cercetat persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc

17 Nov 2023 640

Ionuț Mihai Răduță, imputernicit șef al al BCCO Constanța! CV, averea și interesele (DOCUMENTE)

09 Nov 2023 2598

Ionuț Mihai Răduță, de la Serviciul Investigații Criminale București, este de azi noul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța (SURSE)

08 Nov 2023 3961

Presupus dealer de droguri, prins de DIICOT Constanța! Acuzat că vindea și „cristal“ (FOTO)

12 Oct 2023 3522

Unul dintre cei mai cunoscuți ofițeri din Poliția Constanța iese la pensie! „Sper că m-am ridicat la înălțimea așteptărilor“

02 Oct 2023 2773

Flagrant „marca“ BCCO și euro falși la Constanța! Sentință definitivă

14 Jul 2023 4579

Iată cine a schimbat gardul BCCO Constanța și cine reabilitează Posturile de Poliție din Lipnița, Independența și Ostrov! (DOCUMENTE+FOTO)

14 Jun 2023 2355

IPJ Constanța renovează Arestul și Serviciul pentru Imigrari și schimbă gardul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate! Firmele câștigătoare

06 Jun 2023 1771

VIDEO Trafic internațional de droguri. BCCO Constanța a reținut un cetățean străin! Oficial

01 May 2023 1750

VIDEO Mega-dosar la DIICOT Constanța! Captură de 2,5 kilograme de droguri de mare risc

30 Apr 2023 2529

Minore obligate să se prostitueze în Năvodari și în Constanța! Șase persoane în arest

18 Apr 2023 1680

Serviciul Antidrog al BCCO Constanța a primit azi Placheta de onoare a Poliției Române (VIDEO)

24 Mar 2023 3132