Eveniment

Oficial. Procurorii DIICOT Mehedinţi, acțiune de amploare. Mii de parfumuri contrafăcute provenite din Turcia, vândute ca originale în România (galerie foto)

  • Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Ieri, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi au efectuat șapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului București, municipiului Timișoara, judeţul Timiş și a orașului Băbeni, judeţul Vâlcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din nouă persoane, care, prin fraudă informatică, a pus în circulație produse contrafăcute (parfumuri) purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate.

În fapt, s-a reținut că, în perioada 2013 și până în prezent, prin intermediul grupului infracțional s-au valorificat pe teritoriul național parfumuri contrafăcute provenite din Turcia, în valoare de peste 4.000.000 lei, fiind utilizate în acest scop mai multe site-uri web de profil.

De asemenea, în vederea punerii în circulație a parfumurilor contrafăcute, gruparea infracțională a deschis conturi și pe 3 platforme de comerț online.
În conținutul acestor site-uri au fost publicate date nereale care atestă calitatea și originalitatea produselor comercializate.

Totodată, pentru a da o aparență de legalitate și un plus de credibilitate activității desfășurate, a fost înființată şi o societate comercială, având ca obiect de activitate „comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”, însă operațiunile de aprovizionare și livrare a produselor contrafăcute s-a desfășurat exclusiv prin intermediul unei firme curierat, iar operațiunile de încasare a contravalorii parfumurilor contrafăcute s-a realizat prin conturile unor persoane fizice interpuse.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, la 3 dintre membrii grupării infracționale au fost depistate importante cantități de produse contrafăcute, respectiv parfumuri purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate, precum şi diverse sume de bani şi carduri bancare.

Astfel, la inculpatul B.S.I. au fost identificate 3948 parfumuri, la inculpatul D.I., au fost identificate 239 parfumuri, iar la inculpatul F.C.C. au fost identificate 1242 parfumuri şi 757 mostre parfum, toate acestea fiind contrafăcute însă purtând o marcă identică sau similară cu alte mărci înregistrate pentru produse identice ori similare. De asemenea au mai fost ridicate şi sumele de 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de cannabis, precum și holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi și diferite înscrisuri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timişoara, SCCO Vâlcea, precum şi al luptătorilor din cadrul SAS – IPJ Vâlcea și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile “Glad Voievod” din Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Încălțăminte și parfumuri contrafăcute, depistate în mai multe camioane, la granița cu Negru Vodă

04 Feb 2020 742

Bunuri în valoare de peste 700.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu (galerie foto)

26 Jan 2020 513

Comercializau produse contrafăcute la Târgul Săptămânal din Constanța (galerie foto)

28 Oct 2019 699

Sancţionaţi de jandarmi pentru comerţ cu produse contrafăcute în Eforie şi Neptun

12 Aug 2019 756

Captură în Portul Constanţa Sud Agigea. Ce au găsit polițiștii într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite (galerie foto)

23 Aug 2018 812

Bijuterii din aur confiscate în PTF Vama Veche. Ce au mai descoperit poliţiştii de frontieră în bagajele unor persoane care vroiau să intre în ţară

26 Feb 2018 2171

Jandarmii constănțeni, „atrași“ de parfumurile la „super-ofertă“

16 Aug 2016 1630

Garda de Coastă a depistat şase români care aduceau în ţară parfumuri şi îmbrăcăminte contrafăcute

08 Aug 2016 1695

Jandarmii au surprins în Mamaia persoane care ofereau spre vânzare parfumuri şi ţigări contrafăcute

18 Aug 2015 979

"Oferte" pentru turişti la Mangalia Ochelari de soare şi parfumuri contrafăcute

05 Aug 2015 1281

Turiştii din Mangalia pot cumpăra parfumuri contrafăcute şi… cuţite, la colţ de stradă!

14 Jul 2015 1989

Parfumuri posibil contrafăcute, confiscate la Vama Veche

09 Mar 2015 1371

Trafic cu parfumuri şi electronice contrafăcute în Portul Constanţa (galerie foto)

21 Feb 2015 1058

Marfă parfumată, confiscată de poliţiştii de frontieră constănțeni

19 Dec 2014 1717

Parfumuri contrafăcute confiscate în Portul Agigea

31 Jul 2014 1291