Oficial. Procurorii DIICOT Mehedinţi, acțiune de amploare. Mii de parfumuri contrafăcute provenite din Turcia, vândute ca originale în România (galerie foto)

  • Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Ieri, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi au efectuat șapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului București, municipiului Timișoara, judeţul Timiş și a orașului Băbeni, judeţul Vâlcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din nouă persoane, care, prin fraudă informatică, a pus în circulație produse contrafăcute (parfumuri) purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate.

În fapt, s-a reținut că, în perioada 2013 și până în prezent, prin intermediul grupului infracțional s-au valorificat pe teritoriul național parfumuri contrafăcute provenite din Turcia, în valoare de peste 4.000.000 lei, fiind utilizate în acest scop mai multe site-uri web de profil.

De asemenea, în vederea punerii în circulație a parfumurilor contrafăcute, gruparea infracțională a deschis conturi și pe 3 platforme de comerț online.
În conținutul acestor site-uri au fost publicate date nereale care atestă calitatea și originalitatea produselor comercializate.

Totodată, pentru a da o aparență de legalitate și un plus de credibilitate activității desfășurate, a fost înființată şi o societate comercială, având ca obiect de activitate „comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”, însă operațiunile de aprovizionare și livrare a produselor contrafăcute s-a desfășurat exclusiv prin intermediul unei firme curierat, iar operațiunile de încasare a contravalorii parfumurilor contrafăcute s-a realizat prin conturile unor persoane fizice interpuse.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, la 3 dintre membrii grupării infracționale au fost depistate importante cantități de produse contrafăcute, respectiv parfumuri purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate, precum şi diverse sume de bani şi carduri bancare.

Astfel, la inculpatul B.S.I. au fost identificate 3948 parfumuri, la inculpatul D.I., au fost identificate 239 parfumuri, iar la inculpatul F.C.C. au fost identificate 1242 parfumuri şi 757 mostre parfum, toate acestea fiind contrafăcute însă purtând o marcă identică sau similară cu alte mărci înregistrate pentru produse identice ori similare. De asemenea au mai fost ridicate şi sumele de 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de cannabis, precum și holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi și diferite înscrisuri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timişoara, SCCO Vâlcea, precum şi al luptătorilor din cadrul SAS – IPJ Vâlcea și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile “Glad Voievod” din Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Un bărbat s-a ales cu dosar penal. Vindea parfumuri contrafacute pe bulevardul Aurel Vlaicu

18 Mar 2024 422

Dosar penal, în Constanța, pentru bunuri contrafăcute. Ce au descoperit polițiștii

17 Jan 2024 849

Haine și parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, vândute pe rețele de socializare! Polițiștii au descins la locuințele suspecților

14 Dec 2023 681

​Constanța Parfumuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de 160.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră de la PTF Vama Veche (VIDEO)

06 Dec 2023 822

Parfumuri şi încălţăminte sport contrafăcute, în valoare de 193.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră din Constanța (FOTO)

25 Oct 2023 710

Captură de aproximativ 4 milioane de lei, la frontieră! Mii de bunuri suceptibile a fi contrafăcute, confiscate (GALERIE FOTO)

20 Oct 2023 686

Țigări de contrabandă, articole vestimentare și parfumuri contrafăcute descoperite de polițiștii de frontieră din Constanța (FOTO)

07 Sep 2023 740

Descoperire șocantă într-o mașină din București! Șoferul mărise viteza la întâlnirea cu poliția

02 Aug 2023 805

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 6 milioane lei, confiscate la frontiera cu Bulgaria (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 659

Captură impresionantă în Portul Constanța! Ce au găsit polițiștii de frontieră și vameșii într-un container sosit din China

15 Jul 2023 998

Mărfuri suspecte a fi contrafăcute descoperite de polițiștii de frontieră într-un autocar sosit din Turcia în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche

19 Apr 2023 1157

Parfumuri și haine contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră giurgiuveni

19 Jun 2022 1098

Tulcea Dosar penal pentru doi bărbați care încercau să vândă parfumuri contrafăcute într-o parcare. Au fost depistați de jandarmi

07 Jun 2022 993

Parfumuri contrafăcute în parcarea unui complex comercial din Constanța

06 Apr 2022 1108

Giurgiu Parfumuri false în valoare de circa 526.000 euro, descoperite de polițiști într-un TIR care venea din Bulgaria

15 Mar 2022 1600