Procurorii vor să-l trimită azi în judecatăVameşul arestat pentru mită a câştigat bani grei de la Antena 1

vamesi-tribunalpalatuljustitiei.jpgAzi, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa intenţionează să-l trimită în judecată pe angajatul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa ar fi stabilit că Sandu Nelu Valentin, angajat al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, chiar a câştigat o sumă mare de bani de la un concurs televizat de Antena 1. În ziua în care a fost luat pe sus, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descoperit în haina bărbatului suma de 7.000 de euro, bani în privinţa cărora vameşul a susţinut că i-ar fi câştigat la un concurs. Cu toate acestea, suma în cauză nu a fost declarată de Sandu Nelu Valentin la intrarea în tură.

Precum arătam şi în ediţia trecută, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa au finalizat cercetările în dosarul lui Sandu Nelu Valentin, salariatul Biroul Vamal Constanţa Sud - Agigea, cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită. Azi, potrivit unor surse, organele de anchetă doresc să-l trimită în judecată pe vameş. Mai mult decât atât, pe lângă Sandu Nelu Valentin, deferiţi instanţei de judecată vor fi şi Lucian Roberto Bojin, finul fostului adjunct al şefului Biroului Vamal Port Constanta, Mihai Mihăiţă, ambii condamnaţi pentru fapte de corupţie, cu suspendare condiţionată, dar şi Daniela Rotaru. Potrivit anchetatorilor, Bojin ar fi mers la sediul Vămii Agigea, unde a discutat cu Sandu Nelu Valentin, chiar pe holul instituţiei, despre posibilitatea derulării unor operaţiuni necesare în vederea obţinerii liberului la vamă pentru importul de mobilă efectuat de SC Middle East Trading SRL „fără a se mai solicita" importatorului o serie de înscrisuri. În ziua în care l-au luat pe sus, procurorii au găsit în haine vameşului arestat suma de 7.000 de euro, bani care nu au fost declaraţi la intrarea în tură. În privinţa celor câteva mii de euro, Sandu Nelu Valentin a spus că le-a câştigat la un concurs, fapt constatat şi de Direcţia Naţionale Anticorupţie Constanţa, şi că urma să le împrumute unui amic.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tomass

01 May, 2012 07:47

Ospatarii cumparau inainte de revolutie bilete loto cu masini ca sa justifice Dacia cu care circula.S N V cumpara bilete la Robingo.

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 787

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 583

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări știinţifice pentru elevi „Noi și Economia”, la Universitatea Ovidius din Constanţa

27 Mar 2024 338

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1263

CSM Constanța Carol Popa, performanță de excepție la Cupa Europeană. O poveste a efortului supraomenesc și a spiritului de echipă (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 643

Perioada pentru înscrierile la concursul pentru încadrarea în structurile IPJ Constanța, prelungită

26 Mar 2024 487

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2366

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 797

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1784

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 474

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1037

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe 2024”

23 Mar 2024 1036

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 825

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 609

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 710