Procurorul care i-a trimis în judecată pe foştii şefi ai PSD Constanţa, în atenţia judecătorului Foitoş, de la Curtea Supremă (rechizitorii)

Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, s-a aflat, ieri, în atenţia judecătorului Marius Dan Foitoş, din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Motivul? Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, a formulat o plângere împotriva unei soluţii de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primite de procurorul anterior menţionat.
 
După cum precizam şi în ediţiile anterioare, Bodean a dispus trimiterea în judecată a familiei lui Sandu Anghel, pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată pentru şantaj Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial

 
Nu este de trecut cu vederea faptul că Andrei Bodean l-a trimis în judecată pe Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, fost prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD, actual membru PSD, în patru dosare, respectiv: presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, în dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014, şi în cauza elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
De altfel, în urmă cu două zile, şeful CJC a organizat o conferinţă de presă pe holurile Prefecturii Constanţa, unde a anunţat că a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o plângere cu privire la „abuzurile“ pe care consideră că le-a făcut Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, şi Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa. Precizăm că Iulia Cezara Suciu îl judecă pe Nicuşor Daniel Constantinescu în dosarul CMZ, dar şi în cel al fundaţiilor.
 
Tot Andrei Bodean l-a trimis în judecată şi pe fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD, pentru patru infracțiuni de abuz în serviciu. În cauză, alături de Mazăre a fost deferită Justiţiei şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant al societăților comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA, bănuită de două infracțiuni de spălare a banilor.
 
Revenind la judecătorul Marius Dan Foitoş, cel care judecă dosarul procurorului Andrei Bodean, menţionăm că acesta a respins, în luna iunie 2014, cererea afaceristului israelian Avraham Morgenstern de înlocuire a controlului judiciar. Bărbatul este cercetat sub această măsură preventivă de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, în dosarul Campusului Social „Henri Coandă”. Tot aici, Radu Ştefan Mazăre este suspectat de luare de mită şi de fals în declaraţii, iar Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, fratele fostului primar, de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.
 
Citeşte şi 
 
A ajuns în faţa celor trei Ioane din Curtea Supremă
Israelianul Avraham Morgenstern contestă decizia judecătorului Foitoş

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

 
Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 1136

Este oficial! Procurorii Andrei Bodean și Constantin Conortos pleacă de la DNA Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

16 Apr 2024 680

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1342

Decizia prin care Mihai Stanciu a fost delegat șeful DNA Constanța a fost contestată la Curtea Supremă! (DOCUMENT)

15 Apr 2024 888

Oficial! Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța

12 Apr 2024 5463

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 867

2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean! DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1689

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3653

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2809

DNA Constanța Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor, menținut sub control judiciar (MINUTĂ)

06 Mar 2024 581

„Voi construi o altă echipă, cu un suflu nou!“ Ce spune Mihai Stanciu, șeful DNA Constanța, după ce cinci procurori au anunțat că vor să plece la o altă structură

28 Feb 2024 1896

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

28 Feb 2024 1332

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 2281

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 893

Transcript interviu Aleph News cu Sorina Matei Marius Voineag, șeful DNA, declarații despre procurorul Bodean Andrei și „revolta“ de la DNA Constanța – „Eu cred că au fost într-o eroare!“ (VIDEO)

09 Feb 2024 1823