Profesorul de matematică Ovidiu Marius Târlogeanu rămâne sub control judiciar



Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar luate faţă de Ovidiu Marius Târlogeanu, profesor de matematică, condamnat de Tribunalul Tulcea la 5,8 ani de închisoare. Decizia este definitivă.
 
Târlogeanu a fost cercetat şi trimis în judecată alături de alţi profesori, cauza fiind instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
Magistraţii susţin că infracţiunile ar fi săvârşite în legătură cu examenul de Bacalaureat 2014, sesiunile iunie - iulie şi august - septembrie, desfăşurat în municipiul Tulcea.
 
Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, „în perioada mai - septembrie 2014, pe parcursul desfăşurării celor două sesiuni ale examenului de Bacalaureat 2014, mai multe cadre didactice ar fi supraevaluat lucrările la disciplinele de examen, cu scopul promovării de către un număr de aproximativ 45 de candidaţi“.
 
Pe data de 25 mai 2015, Târlogeanu a fost condamnat de Tribunalul Tulcea la 5,8 ani de închisoare. Nemulţumit, profesorul a formulat contestaţie împotriva sentinţei. Acum, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa, care a menţinut, aşa cum precizam şi mai sus, decizia ca Târlogeanu să rămână sub control judiciar.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.