Propuneri indecente între bărbaţi Aproape 30 de ani de puşcărie pentru decapitarea călugărului din Ghindăreşti

calugar.jpgTrimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav şi profanare de morminte (în forma profanării unui cadavru), Ivan Simion, acuzat de decapitarea unui călugăr din Ghindăreşti, a fost condamnat. Conform magistraţilor Tribunalului Constanţa, bărbatul riscă să-şi petreacă următorii 28 de ani în spatele gratiilor, însă decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Potrivit organelor de anchetă, Ivan Simion l-ar fi ucis pe călugărul Alexe Artion, în vârstă de 40 de ani, după ce acesta i-ar fi făcut propuneri indecente, celui arestat, în sensul că i-a propus să întreţină relaţii de natură homosexuală.

I-a surprins până şi pe cei mai experimentaţi criminalişti cu acţiunile sale. Vorbim despre bărbatul care ar fi ucis, la mânie, un călugăr de la o mănăstire ortodoxă de rit vechi de pe raza judeţului Tulcea. Cel luat în colimator de organele de anchetă este Ivan Simion şi a fost trimis în judecată pe data de 10 aprilie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav şi profanare de morminte. Ieri, judecătorii Tribunalului Constanţa, în completul prezidat de magistratul Lucian Lică, au decis ieri ca Simion să fie condamnat la 25 ani pentru omor deosebit de grav comis prin cruzimi şi la trei ani pentru profanare de cadavre. Conform legislaţiei în vigoare, pedepsele au fost contopite, iar, în final, inculpatul va executa sentinţa cea mai grea, respectiv 25 de ani. Nu este de trecut cu vederea faptul că la cei 25 de ani s-a mai adăugat un spor de trei ani, astfel încât Ivan Simion va executa 28 de ani de închisoare. De asemenea, instanţa a constatat că, în cauză, nu s-au solicitat daune materiale şi nici pretenţii civile, astfel încât presupusul autor al crimei a fost obligat doar la achitarea cheltuielilor de judecată, în sumă de 5.000 de lei. Sentinţa Tribunalului poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Constanţa. Cu privire la acest caz, care a şocat opinia publică, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a informat că, la data de 19 noiembrie 2011, în jurul orei 08.30, în comuna Ghindăresti, judeţul Constanţa, a fost găsit cadavrul victimei, Alexe Artion, în vârstă de 40 de ani, fost călugăr, ambalat într-un sac legat cu sârmă. Parchetul General a mai menţionat că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei meningo-cerebrale urmarea unui traumatism cranio-cerebral si facial acut deschis, cu fracturi cominutive de neuro şi viscero-craniu. După ce au consumat împreună băuturi alcoolice, călugărul i-ar fi făcut propuneri indecente inculpatului, în sensul că i-ar fi propus să întreţină relaţii de natură homosexuală. La scurt timp, Ivan Simion l-ar fi lovit pe călugăr cu un ciocan în frunte, l-a scos din casă, iar în curte l-ar fi decapitat. Ulterior a băgat trupul într-un sac şi l-a abandonat pe o stradă din apropiere.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 373

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 427

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 815

Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

27 Mar 2024 597

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 2695

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 622

Arestare de ultim moment la Tribunalul Constanța!

27 Mar 2024 699

Medicul „vedetelor“ Hussein Shamieh a ajuns la Tribunalul Constanța! Cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 576

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 646

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 783

Decizie definitivă Cambela Prod SRL pierde procesul cu Primăria Constanța. Trebuie să desființeze lucrările efectuate la un imobil

25 Mar 2024 4044

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 405

Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa, în faliment! Dosarul, amânat la tribunalul Constanța

25 Mar 2024 401

Tribunalul Constanța, despăgubiri dublate pe Legea 10 pentru o prăvălie cu beci de pe Șoseaua Mangaliei, preluată abuziv de comuniști!

24 Mar 2024 714

Tribunalul Constanța anulează mai multe dispoziții emise de Primarul comunei Corbu, la cererea prefectului

24 Mar 2024 556