Protest pentru deblocarea referendumului de demitere a primarului PSD de la Agigea, Maricel Cîrjaliu (GALERIE FOTO +VIDEO)


Astăzi, 12 iulie, are loc un protest pentru deblocarea referendumului  de demitere a primarului PSD de la Agigea, Maricel Cîrjaliu.  

Au trecut 10 luni de când USR Agigea a reuşit să strângă 2.000 de semnături (din cele 1.850 necesare) pentru declanşarea procedurilor de organizare a referendumului pentru demiterea primarului PSD, Maricel Cîrjaliu. A durat 6 luni ca toate aceste semnături să fie, într-un final, validate de către Autoritatea Electorală Permanentă şi de Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, fiind astfel confirmată legalitatea acestora, transmite USR Constanța, printr-un comunicat de presă.

La protest sunt prezenți, pe langa susținători USR, Remus Negoi, Stelian Ion, cât si membri din conducerea USR Constanța. 

Aproximativ 40 de persoane participă la eveniment. 

"Ne-am săturat. De mai bine de 10 luni am înregistrat documentele la Prefectură pentru demiterea actualului primar. După ce s-au primit răspunsurile de la autorități pentru validarea semnăturilor, prefectul a suspendat procedura după ce s-a înregistrat o plângere făcută de actualul primar din Agigea privind fals în semnături. Este un abuz. Solicităm public să ne transmită baza legală pe care se suspendă această procedură. Legea trebuie respectată. Sperăm să se aplece asupra voinței cetățenilor" - Gabriel Ciobanu, liderul USR Agigea

 

"Susținem colegii din Agigea pentru acțiunea de încercare a deblocării procedurii. Din pacate, domnul prefect, de la care aveam așteptări de la domnia sa, a ales să susțină acest primar PSD.  Nu este nicio bază legală de a bloca referendumul. Decizia de a bloca nu este doar un afront la adresa celor care sunt astăzi aici. Aproximativ 2000 de locuitori din Agigea au semnat. Prefectul era primul chemat să respecte legea și Constituția. Este un abuz. Noi am ales și calea instanței. Acestea durează mult, de asta am venit astăzi aici să tragem un semnal de alarmă. Daca am merge pe teoria domnului prefect, ar însemna că înainte de fiecare scrutin electoral, depunerea oricarei plângeri penale, ar însemna ducerea la blocarea procesului electoral" - a spus Stelian Ion. 


"Când am inițiat procedura de revizuire a Constituției, am strâns semnături din tot județul. La Agigea, domnul primar de acolo a procedat la fel și a sesizat sesizări penale. Și până acum nu s-a întâmplat nimic. Nici legea nu permite asta" - a adăugat Stelian Ion.


Anunțul USR Constanța


Au trecut 10 luni de când USR Agigea a reuşit să strângă 2.000 de semnături (din cele 1.850 necesare) pentru declanşarea procedurilor de organizare a referendumului pentru demiterea primarului PSD, Maricel Cîrjaliu. A durat 6 luni ca toate aceste semnături să fie, într-un final, validate de către Autoritatea Electorală Permanentă şi de Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, fiind astfel confirmată legalitatea acestora.

Cu toate acestea, de mai bine de 3 luni, voinţa locuitorilor din Agigea nu poate fi exprimată democratic din cauză că  prefectul PNL al judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa a decis să blocheze întreaga iniţiativă cetăţenească. Prefectul refuză vehement numirea unei comisii pentru organizarea referendumului deşi, conform Codului Administrativ, este obligat să facă acest lucru. 
Imagine de la eveniment

Prin decizia sa, bazată pe o justificare lipsită de fundamente logice şi legale, PNL-istul Silviu Iulian Coşa protejează un baron PSD, care în prezent este trimis în judecată sub acuzaţia de abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro, un individ controversat pentru care 2.000 de oameni au semnat că nu îl mai vor primar.

În timp ce la Constanţa PNL şi PSD îşi unesc destinele politice şi tratează democraţia ca fiind doar un alt cuvânt pe care dă bine să-l rosteşti în campanie electorală, în judeţul Braşov (comuna Dumbrăviţa) va fi organizat primul referendum din istoria României pentru demiterea unui primar. Procedurile şi condiţiile îndeplinite au fost aceleaşi ca la Agigea, chiar şi reclamaţiile primarului vizat, însă prefectul de acolo a înţeles că Legea trebuie respectată şi că voinţa cetăţenilor este mai presus de orice ambiţii şi jocuri politice de culise. De precizat  că semnăturile necesare de la Dumbrăviţa au fost strânse la o lună după cele de la Agigea. Deci la Braşov se poate. La Constanţa, nu.  

Imagine de la eveniment
Acest abuz fără precedent la adresa principiilor democratice trebuie să înceteze! De aceea, membri ai USR Constanţa (consilieri judeţeni, consilieri municipali, senatori, deputaţi), alături de locuitorii din Agigea îi vor cere prefectului Silviu Iulian Coşa să respecte Legea şi să deblocheze referendumul pentru demiterea baronului PSD, Maricel Cîrjaliu. 

Vă mulţumim şi vă aşteptăm alături de noi, marţi, 12 iulie, ora 11.00, în faţa Prefecturii Constanţa.
Imagine de la eveniment

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 157

UPDATE. Constanța Poștașii au intrat în grevă de avertisment! Cât durează acțiunea de protest (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 949

Grevă de avertisment la Primăria Siliștea, județul Constanța Angajații din peste 1200 de primării de comune anunță noi proteste! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 492

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, se alătură protestului UNTRR

13 Mar 2024 570

Taximetriștii din Constanța se alătură protestului din București! 50 de mașini au pornit de dimineață (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 797

Peste 5.000 de sindicaliști din sănătate, așteptați luni la un amplu protest

10 Mar 2024 399

LIVE Protest spontan al taximetriștilor în Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 1394

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 721

Protest al filialei Constanța a partidului SOS România, în fața Prefecturii din Constanța (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 801

Deputatul USR Constanța, Stelian Ion “Procurorul șef Marius Voineag trebuie să plece din fruntea DNA!

28 Feb 2024 779

Miting la Constanța al refugiaților ucraineni la doi ani de la începerea războiului Rusia-Ucraina (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2024 1139

Protest la Aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 1404

Salariații din asistență socială amenință cu protest la Ministerul Muncii

19 Feb 2024 614

Protest anunțat Demolarea Bazarului Eliberării „La Gorbaciov” din municipiul Constanța scoate oamenii în stradă

19 Feb 2024 13207

Protest la ambasada Rusiei din București, după moartea lui Navalnîi. Mesajele adresate lui Vladimir Putin

18 Feb 2024 552